Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης για το Κοσσυφοπέδιο
Στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης για το Κοσσυφοπέδιο

14/02/2000, 1000GMT

Δύο γάλλοι στρατιώτες τραυματίες από πυρά Αλβανών
Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη για το Κοσσυφοπέδιο, η Κ-For, επέβαλε απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας για μία εβδομάδα  στην πόλη Μιτρόβιτσα, όπου ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν και πλήγωσαν χθες δύο γάλλους στρατιώτες. Εκπρόσωπος της Κ-For είπε ό,τι οι στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αλβανός οπλοφόρος και να τραυματισθούν αρκετοί άλλοι. Προσέθεσε ότι με την επίθεση αυτή εναντίον των στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης, η κατάσταση στην εθνικά διχασμένη πόλη επιδεινώθηκε.

Συνάντηση των υπουργών εξωτερικών των 15
Οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωησς συναντιούνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να ξεκινήσουν συνομιλίες για το θέμα της αναμόρφωσης των ευρωπαϊκών θεσμών στην πορεία γαι την διεύρυνση. Αλλά σύμφωνα με τους ανταποκριτές είναι πιθανό ότι η σημερινή συνάντηση θα επισκιασθει από το θέμα της συμμετοχής του ακροδεξιού κόμματος της Ελευθερίας στην κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας.

Τις κυρώσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας εξετάζει η ΕΕ
Οι υπουργοί εξωτερικών της Ευρωπαϊκης Ένωσης αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα την άρση της απαγόρευσης πτήσεων προς και από την Γιουγκοσλαβία. Ο αεροπορικός αποκλεισμός της Γιουγκοσλαβίας εντάσσεται στις κυρώσεις που έχουν αποφασισθεί για να να εντείνουν τις πιέσεις στον πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Οι υπουργοί των 15 αναμένεται τώρα να εντείνουν ορισμένες άλλες κυρώσεις, όπως να αυξήσουν  τον κατάλογο γιουγκοσλάβων αξιωματούχων των οποίων απαγορεύεται η είσοδος σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ικανοποιητική η κατάσταση του Σπύρου Κυπριανού
Σε ικανοποιητική κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο St.Mary's, εδώ στο Λονδίνο, ο πρόεδρος της Bουλής της Κύπρου Σπύρος Κυπριανού μετά από επιτυχή επέμβαση επανασυρραφής του στέρνου στην οποία υπεβλήθη το Σάββατο το απόγευμα. Η εγχείρηση εκρίθη αναγκαία μετά από επιπλοκή ασταθούς στέρνου την οποία παρουσίασε ο κ. Κυπριανού 3 εβδομάδες μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αποπομπή για τον στρατηγό Βιράντο στην Ινδονησία
Ανωτατος κυβερνητικος αξιωματουχος στην Ινδονησια επιβεβαιωσε οτι ο προεδρος Αμπντουραχμαν Γουαχιντ απεπεμψε τον υπουργο ασφαλειας και πρωην αρχηγο των ενοπλων δυνμαεων, στρατηγο Γουιραντο, απο το υπουργικο συμβουλιο. Ερευνα για τα βιαια περσινα επεισοδια στο Ανατολιικο Τιμορ, εχει εμπλεξει και τον στρατηγο Γουιραντο.

Αναχώρησαν 70 Αφγανοί από την Βρετανία
Αεροσκάφος με περίπου 70 αφγανούς που την περασμένη εβδομάδα έπεσαν θύματα αεροπειρατείας, έχει αναχωρήσει για το Αφγανισταν από την Βρετανία. 19 άτομα έχουν συλληφθεί για την αεροπειρατεία και προσάγονται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου. ΄Αλλοι 70 περίπου από τους επιβάτες που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία εξετάζονται τώρα από την υπηρεσία μετανάστευσης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.