Browse through our Interesting Nodes of Greek Associations & Organizations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αδειες καρέκλες - αποφεύγουν τη συνεργασία με την Αυστρία οι κοινοτικοί της εταίροι
Αδειες καρέκλες - αποφεύγουν τη συνεργασία με την Αυστρία οι κοινοτικοί της εταίροι
15/02/2000, 0700 GMT

Η Αυστρία ζητά να λήξει η απομόνωσή της στην Ευρωπαική Ενωση
Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών των 15, για να αρχίσουν επίσημες διαπραγματεύσεις ένταξης με άλλες έξι χώρες, ενώ την ίδια στιγμή η Αυστρία προσπαθεί να εκτονώσει την ένταση με τους κοινοτικούς της εταίρους. Η Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Μπενίτα Φερρέρο-Βάλντνερ, είπε ότι η χώρα της εμμένει στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διεύρυνση της Ευρωπαικής Ενωσης. Πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα, όπως ποσοστώσεις στον αριθμό των ξένων εργατών, για την προστασία των Αυστριακών συμφερόντων. Ο ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλλες σχολιάζει ότι οι αρνητικές επιπτώσεις της διεύρυνσης ενίσχυσαν την δύναμη του ακροδεξιού Κόμματος Ελευθερίας, που συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού της Αυστρίας.

Αναστέλλεται η απαγόρευση των πτήσεων στη γιουγκοσλαβία
Oι  υπουργοί Εξωτερικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν χθες στις Βρυξέλλες την προσωρινή αναστολή  της απαγόρευσης των πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας από και προς την Γιουγκοσλαβία. Οπως δήλωσαν οι 15, στόχος της Ευρωπαικής Ενωησης είναι οι κυρώσεις επί του Βελιγραδίου να πλήξουν την ηγεσία της χώρας και όχι τον γιουγκοσλαβικό λαό.

Ικανοποίηση στο Λονδίνο για την μετεγχειρητική πορεία του Σπύρου Κυπριανού
O πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, δεν αποκλείεται να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του στο μέλλον μετά την επώδυνη εγχείρηση επανασυρραφής στέρνου στην οποία υπεβλήθη το περασμένο Σάββατο εδώ στο Λονδίνο, τόνισε χθες ο καρδιοχειρουργός Ρεξ Στάμπριτζ, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση στο νοσοκομείο St. Mary's. Ο καθηγητής Στάμπριτζ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετεγχειρητική πορεία του Σπύρου Κυπριανού, πρόσθεσε, όμως, ότι τα πάντα πλέον εξαρτώνται  από την πορεία της ανάρρωσής του.

Αναβάλλει την επίσκεψή του στην Τουρκία ο Γκέρχαρντ Σρέντερ
Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ανέβαλε προσωρινά την προγραμματισμένη για τον Μάρτιο επίσκεψή τους στην Τουρκία, μετά από νέες διαφωνίες σχετικά με τις πωλήσεις γερμανικών αρμάτων μάχης στην Αγκυρα. Αντικείμενο της επίσκεψης Σρέντερ ήταν η ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας, μετά τον χαρακτηρισμό της υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαική Ενωση χώρας. Οπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Αγκυρα επέμεινε να περιληφθεί στην ατζέντα των συνομιλιών και το θέμα της αγοράς γερμανικών αρμάτων μάχης, ζητώντας εγγυήσεις ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να της πουλήσει 1000 άρματα μάχης τύπου Λήοπαρντ-2, και να τα παραδώσει. Η Γερμανία λέει ότι για να παραδώσει τα άρματα μάχης θα πρέπει πρώτα να βελτιωθεί το καθεστώς ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Συμβιβαστική πρόταση για το ούζο συμφωνεί η Ελλάδα
Η Ελλάδα δέχτηκε συμβιβαστική πρόταση της Ευρωπαικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Νότιος Αφρική αναλαμβάνει την υποχρέωση να μειώσει σταδιακά την παραγωγή και εμπορία νοτιοαφρικανικού ούζου μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Η απόφαση αφορά και την παραγωγή του ιταλικού ποτού γκράπα από τη Νότιο Αφρική. Ακολούθως η Ελλάδα και η Ιταλία ήραν το βέτο τους για την εφαρμογή της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαικής Ενωσης και Νότιας Αφρικής.

Ευεργετική για τις ελληνικές τράπεζες η ένταξη στην ΟΝΕ
Ευεργετικές επιπτώσεις για τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών και τη βελτίωση των χαρτοφυλακίων τους έχει η πορεία της Ελλάδας προς την ΟΝΕ και οι προετοιμασίες για την είσοδο στη ζώνη του ευρώ, αναφέρεται σε έκθεση της διεθνούς υπηρεσίας οικονομικών αξιολογήσεων Moody's για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.