Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πρόστιμο εκατομμυρίων στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες
Πρόστιμο εκατομμυρίων στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες
15/02/2000, 1500 GMT

Μεγάλο πρόστιμο στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες γιά το οικονομικό σκάνδαλο της περιόδου Κολ
Πρόστιμο 20 περίπου εκατομμυρίων δολλαρίων επιβλήθηκε στους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες γιά το σκάνδαλο των μυστικών δωρεών που είχε λάβει το κόμμα την περίοδο που ηγέτης του ήταν ο πρώην Καγκελλάριος Χέλμουτ Κολ. Γιά τον ρόλο του κυρίου Κολ στην παράνομη οικονομική ενίσχυση των Χριστιανοδημοκράτων, έχει ήδη αρχίσει δικαστική έρευνα.

Διαψεύδει τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών
Ο Γερμανός Τπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Ισμαήλ Τζεμ, διέψευσε αυτό που είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ότι δηλαδή η γερμανική πλευρά υποστηρίζει την άποψη των Τουρκοκυπρίων ότι δεν μπορεί η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊική Ένωση αν δεν έχει λυθεί προηγουμένως το εσωτερικό, πολιτικό της πρόβλημα.

Μικρή απήχηση είχε η έκκληση του Πε Κα Κα γιά την πρώτη επέτειο της σύλληψης του Οτσαλάν.
Δεν είχε μεγάλη ανταπόκριση το κάλεσμα του Κόμματος των Κούρδων Εργατών να κλείσουν σήμερα τα κουρδικά καταστήματα και επιχειρήσεις γιά την πρώτη επέτειο της σύλληψης του ηγέτη της οργάνωσης Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και δημοσιογράφους οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτούργησαν κανονικά και μόνο στις φτωχότερες περιοχές η έκκληση του Πε Κα Κα είχε κάποια ανταπόκριση.

Βρετανικό δικαστήριο σταματάει την απελευθέρωση του Χιλιανού δικτάτορα
Στο Λονδίνο το Ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο υπουργός εσωτερικών Τζακ Στρο πρέπει να αποκαλύψει την ιατρική έκθεση γιά τον πρώην δικτάτορα της Χιλής στρατηγό Πινοσέ. Ο κύριος Στρο είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα ότι τείνει να αποφασήσει την απελευθέρωση του στρατηγού γιά ανθρωπιστικούς λόγους μετά το πόρισμα των γιατρών ότι δεν είναι σε θέση να δικαστεί. Το Βέλγιο, μία από τις χώρες που έχουν ζητήσει την έκδοση του γιά παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιώματων, καθώς και 6 οργανώσεις γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα προσέφυγαν κατά της απόφασης στο Ανώτατο δικαστήριο. Η απόφαση του Ανωτάτου δικαστηρίου σημαίνει ότι ο στρατηγός θα πρέπει να παραμείνει στην Βρετανία όπου κρατείται εδώ και ένα χρόνο.

Η Ουγγαρία ζητά διεθνή βοήθεια γιά την διαρροή υδροκυάνιου στους ποταμούς Τίσα και Δούναβη
Η Ουγγαρία απήυθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να την βοηθήσει στην αντιμετώπιση των οικολογικών και οικονομικών επιπτώσεων που είχε η διαρροή υδροκυάνιου από ορυχείο χρυσού στο ποταμό Τίσα. Το υδροκυάνιο διέρρευσε τον περασμένο μήνα απο χρυσορυχείο στη Ρουμανία, μόλυνε τον ποταμό Τίσα και στη συνέχεια τον Δούναβη μέχρι το Βελιγράδι. Πάνω από εκατό χιλιάδες τόννοι ψαριών δηλητηριάστηκαν. Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Γιουγκοσλαβίας απειλούν με δικαστικά μέτρα την Ρουμανία εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτηματά τους γιά αποζημίωση.

Πλήγμα γιά το καθεστώς Μουγκάμπε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Ζιμπάμπουε
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε και η κυβέρνηση του υπέστησαν μία άνευ προηγουμένου ήττα στο δημοψήφισμα για το νέο σύνταγμα της χώρας. Σχεδόν 700 χιλιάδες ψηφοφόροι καταψήφισαν το νέο σύνταγμα το οποίο προέβλεπε ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών και θα επέτρεπε την δήμευση κτημάτων που ανήκουν σε λευκούς, χωρίς αποζημίωση για αναδασμό. Μόνο 500 χιλιάδες ψηφοφόροι τάχθηκαν υπέρ και ο ανταποκριτής του BBC στη Ζιμπάμπουε επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα αντανακλά την δυσαρέσκεια με το καθεστώς του προέδρου Μουγκάμπε.

Ανησυχίες γιά τις κοινωνικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης
Νέες ανησυχίες γιά τις κοινωνικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας. Μιλώντας στην διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών γιά το εμπόριο και την ανάπτυξη στη Μπαγκογκ, ο κύριος Χουάν Σομαβία είπε ότι δημιουργήθηκε μία οικονομία-καζίνο όπου τεράστια ποσά διακινούνται ταχύτατα σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλώντας αστάθεια στις αγορές εργασίας. Ο κύριος Σομάβια αναφέρθηκε επίσης στην τρομακτική κοινωνική αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί.

Έκκρηξη στην πλατεία Τιάνανμέν του Πεκίνου
Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκε έκκρηξη στην πλατεία Τιάνανμεν του Πεκίνου. Το ανακοινωθέν των κινεζικών αρχών ανέφερε ότι ο δράστης ήταν ψυχικά διαταραγμένο άτομο και αυτοκτόνησε. Κατά την βομβιστική επίθεση τραυματίσθηκε ένας περαστικός.

Ικανοποίηση στο Λονδίνο για την μετεγχειρητική πορεία του Σπύρου Κυπριανού
O πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου, Σπύρος Κυπριανού, δεν αποκλείεται να αναλάβει και πάλι τα καθήκοντά του στο μέλλον μετά την επώδυνη εγχείρηση επανασυρραφής στέρνου στην οποία υπεβλήθη το περασμένο Σάββατο εδώ στο Λονδίνο, τόνισε χθες ο καρδιοχειρουργός Ρεξ Στάμπριτζ, ο οποίος πραγματοποίησε την επέμβαση στο νοσοκομείο St. Mary's. Ο καθηγητής Στάμπριτζ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μετεγχειρητική πορεία του Σπύρου Κυπριανού, πρόσθεσε, όμως, ότι τα πάντα πλέον εξαρτώνται  από την πορεία της ανάρρωσής του.

Το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ιντερνετ
Η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να ιδρύσει το πρώτο πανεπιστήμιο στο Ίντερνετ. Στόχος είναι να χορηγούνται βρετανικά πτυχία σπουδών σε φοιτητές που θα ζουν στο εξωτερικό.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.