Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

 

Ρώσοι στρατιώτες σε ανάπαυλα των επιχειρήσεων
Ρώσοι στρατιώτες σε ανάπαυλα των επιχειρήσεων

(17/02/2000, 0700 GMT)

Καταγγελίες για βασανιστήρια σε Τσετσένους
Εντείνονται οι ανησυχίες για την τύχη των τσετσένων που κρατούνται σε ρωσικά στρατόπεδα συγκέντρωσης στον Καύκασο. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για βασανιστήρια από  τους Ρώσους στρατιώτες στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν τσετσένους αντάρτες. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει ανεξάρτητη πηγή επιβεβαίωσης των εν λόγω ισχυρισμών, ενώ η Ρωσία διαψεύδει τις καταγγελίες..

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών
Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να εξετάσει σήμερα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τις χρηματοδοτήσεις του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών -μια μέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του ηγέτη του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εναντίον του οποίου ασκήθηκε έντονη κριτική για τον χειρισμό της υπόθεσης. Κατά τη διάρκεια της σημερινής έρευνας, ειδική ομάδα του κοινοβουλίου αναμένεται να εξετάσει την εξαφάνιση φακέλλων που είχαν σχέση με την ανάληψη ενός γερμανικού διυλιστηρίου πετρελαίου από τη γαλλική εταιρεία Elf Aquitaine το 1992.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παράδειγμα για την Κύπρο λέει ο Γιώργος Παπανδρέου
Η ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο περιοδικό Newsweek. Ο κύριος Παπανδρέου ειπε ότι η διευθέτηση του κυπριακού είναι κάτι που θα συνέφερε και τους Τουρκοκύπριους και τόνισε ότι η περίοδος είναι κατάλληλη για να επιτευχθούν λύσεις.

Προειδοποιήσεις να σταματήσει η βία στο Κοσσυφοπέδιο
Επίσημοι από τις πέντε χωρες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο συναντήθηκαν στην Πρίστινα με τον τοποτηρητή του ΟΗΕ Μπερνάρ Κουσνέρ και τους ηγέτες των αλβανών και τους προειδοποίησαν να λάβουν μέτρα για τον τερματισμό των βίαιων επεισοδίων στην επαρχία. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τουλάχιστον 10 αλβανοί σκοτώθηκαν και 20 σέρβοι τραυματίστηκαν στην διαιρεμένη πόλη Μιτροβίτσα.

Συντριβή εμπορικού αεροσκάφους στην Καλιφόρνια
Εμπορικό αεροσκάφος DC-8 συνετρίβη σε μάντρα αυτοκινήτων κοντά στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια τυλίγοντας εκατοντάδες αυτοκίνητα στις φλόγες. Από το δυστύχημα σκοτώθηκε το τριμελές πλήρωμα του αεροσκάφους ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα επί του εδάφους. Ο πιλότος είχε αναφέρει προβλήματα λίγο μετά την απογείωση, και έλίγο αργότερα το αεροσκάφος συνετρίβη.

Ανησυχίες για την ιαπωνική οικονομία
Η διεθνής υπηρεσία οικονομικών αξιολογήσεων Moody's δήλωσε ότι επειδή ανησυχεί για την αύξηση του δημόσιου ελλείματος της Ιαπωνίας -που όπως λέει είναι από τα μεγαλύτερα μεταξύ των ανεπτυγμένων κρατών- σκέφτεται να το κατατάξει σε χαμηλότερη κατηγορία.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.