Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η παραίτηση Σόιμπλε δεν έλυσε τα προβλήματα των Χριστιανοδημοκρατών
Η παραίτηση Σόιμπλε δεν έλυσε τα προβλήματα των Χριστιανοδημοκρατών




(17/02/2000, 14:00 GMT)
 

Νέα στοιχεία για τις παράνομες χρηματοδοτήσεις των Χριστιανοδημοκρατών εξετάζονται σήμερα
Στην Γερμανία, το Κοινοβούλιο της χώρας εξετάζει σήμερα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τις αδήλωτες χρηματοδοτήσεις του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών - μια μέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του ηγέτη του κόμματος, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εναντίον του οποίου ασκήθηκε έντονη κριτική για τον χειρισμό της υπόθεσης. Η ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου αναμένεται να ασχοληθεί με την εξαφάνιση φακέλλων που είχαν σχέση με την ανάληψη διυλιστηρίου από την πρώην Ανατολική Γερμανία από την εταιρεία της Γαλλίας Ελφ Ακιτέν το 1992.

Καταγγελίες για βασανιστήρια εκατοντάδων Τσετσένων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ρωσάις στον Καύκασο
Αυξάνονται οι ανησυχίες για την τύχη των Τσετσένων που κρατούνται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ρωσίας στον Καύκασο. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για βασανιστήρια εκατοντάδων Τσετσένων από τους Ρώσους στρατιώτες στην προσπάθεια που κάνουν να εντοπίσουν Τσετσένους αντάρτες. Προς το παρόν, δεν υπάρχει αξιόπιστη πηγή επιβεβαίωσης των εν λόγω ισχυρισμών, ενώ η Ρωσία διαψεύδει τις καταγγελίες. Πάντως, πριν από λίγο, ο εκτελών χρέη προέδρου στη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν όρισε τον επικεφαλής της υπηρεσίας μετανάστευσης της χώρας Βλαντιμίρ Καλαμάνοφ ως ειδικό αντιπρόσωπό του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τσετσενία.

Διαδήλωση υπέρ του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βελιγράδι υπέρ του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Η διαδήλωση συνέπεσε με την έναρξη του συνεδρίου του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, που είναι το πρώτο μετά την λήξη των αεροπορικών βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ πέρσι.

Συνεχίζουν να υποφέρουν οι κάτοικοι του Ανατολικού Τιμόρ, παραδέχθηκε ο Κόφι Ανάν
O γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν παραδέχθηκε δημόσια ότι οι κάτοικοι του Ανατολικού Τιμόρ συνεχίζουν να υποφέρουν μετά την βία που είχε ξεσπάσει στην περιοχή ύστερα από την ψηφοφορία πέρσι που είχε επιλέξει την ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ από την Ινδονησία. Ο κ.Ανάν, που επισκέπτεται την περιοχή για να εξετάσει τις ανάγκες που υπάρχουν, έδειχνε ταραγμένος από την εικόνα καταστροφής που αντίκρισε, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ανταποκριτής του BBC.

Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στη Βρετανία από ιούς που κόλλησαν στα νοσοκομεία
Στην Βρετανία, επίσημη έρευνα αναφέρει ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι μολύνονται κάθε χρόνο με εν δυνάμει θανατηφόρες λοιμώξεις κατά την περίοδο νοσηλείας τους στα Βρετανικά νοσοκομεία και έως και 5.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας τους.

Επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ στην Αλβανία
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον επισκέπτεται σήμερα την Αλβανία για συνομιλίες με την κυβέρνηση της χώρας σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της Αλβανίας στο μέλλον στην Βορειοατλαντική συμμαχία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα είπε ότι η χώρα του έχει την φιλοδοξία να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ.

Οικολογική καταστροφή χαρακτηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την διαροή υδροκυανίου στον Δούναβη
Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι αρμόδια για το περιβαλλον, Μαργκό Γουόλστρομ επισκέπτεται τις περιοχές της Ουγγαρίας και της Ρουμανίας που έπληξε περισσότερο η διαροή υδροκυανίου σε ένα χρυσορυχείο από την Ρουμανία πριν από 18 μέρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε την διαροή στον Δούναβη οικολογική καταστροφή.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.