Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κρίσιμες εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν
Κρίσιμες εκλογές πραγματοποιήθηκαν στο Ιράν

(18/02/2000, 19:00 GMT)
 

Μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές του Ιράν
Αξιωματούχοι στο Ιράν έκαναν γνωστό ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής στις εκλογές που διεξήχθησαν στην χώρα - το ποσοστό της οποίας ξεπέρασε το 75% - τα εκλογικά κέντρα παρέμειναν ανοικτά για 2 ώρες παραπάνω. Οι μεταρρυθμιστές υποστηρικτές του προέδρου του Ιράν Μοχάμεντ Κχάταμι υποστηρίζουν ότι η μεγάλη συμμετοχή θα τους ευνοήσει στην προσπάθεια που κάνουν να πάρουν τον έλεγχο του κοινοβουλίου από τους συντηρητικούς.

Παραδοχή από Ρωσικής πλευράς για μη σεβασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσετσένων
Ο ειδικός εντεταλμένος του εκτελούντος χρέη προέδρου στη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν που διερευνεί τις καταγγελίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσετσένων από Ρώσους, παραδέχθηκε ότι μπορεί να έγιναν τέτοιες παραβιάσεις. Ο κ.Βλαντιμίρ Καλαμάνοφ είπε ότι τού είναι είναι αδύνατο να πει ότι υπήρξε σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αποπομπή του Πρωθυπουργού της Λευκορωσίας
Στη Λευκορωσία, ο πρόεδρος της χώρας απέπεμψε τον Πρωθυπουργό. Η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας μετέδωσε ότι την αποπομπή την ζήτησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ο δήμαρχος του Μινσκ προτείνεται στο Κοινοβούλιο ως προσωρινός Πρωθυπουργός.

Τραγική η κατάσταση στη Μοζαμβίκη λόγω των πλημμυρών
Σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 150.000 άνθρωποι στη Μοζαμβίκη δεν έχουν φαγητό και έχουν ελάχιστο καθαρό νερό λόγω των πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω μιας τροπικής καταιγίδας που αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή σύντομα.

Απαγόρευση της λειτουργίας του CNN Turk από τις αρχές της Τουρκίας για μία μέρα
Στην Τουρκία οι αρχές επέβαλλαν τη μη λειτουργία για μία μέρα του καναλιού CNN Turk, που έχει δημιουργηθεί από την συνεργασία του γνωστού αμερικανικού δικτύου και μιας Τουρκικής εταιρείας. Ο λόγος της απαγόρευσης είναι ότι σε μια εκπομπή του καναλιού τον Ιανουάριο έγινε προσπάθεια παρομοίωσης του ηγέτη των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτζαλάν με τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Κριτική για τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικό εργοστάσιο επεξεργασίας ραδιενεργών ουσιών στην Αγγλία
Οι υπεύθυνοι κρατικού εργοστασίου επεξεργασίας ραδιενεργών ουσιών στην Βορειοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με επίσημη έκθεση, παραδέχθηκαν ότι αρκετά αρχεία που αφορούν τα συστήματα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις τού εργοστασίου έχουν παραποιηθεί συστηματικά. Η έκθεση ασκεί σκληρή κριτική για τα μέτρα ασφαλείας και τον αριθμό προσωπικού που απασχολείται σε κρίσιμες υπηρεσίες του εργοστασίου.

Περίπου 300.000 τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων κάθε χρόνο στην Βρετανία
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, έως και 295.000 γυναίκες πέφτουν θύματα βιασμών ή σεξουαλικών επιθέσεων στην Βρετανία κάθε χρόνο. Λίγες, όμως, από τις γυναίκες αυτές αναφέρουν το περιστατικό στην αστυνομία. Η μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας έδειξε, επίσης, ότι στην διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έγιναν περισσότερες επιθέσεις από ποτέ στις γυναίκες από άνδρες που γνώριζαν αυτές οι γυναίκες λιγότερο από 24 ώρες.

Η Αυστραλία προτίθεται να βοηθήσει στον καθαρισμό των ποταμών της Ουγγαρίας που μολύνθηκαν από το υδροκυάνιο
H κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε γνωστή την πρόθεσή της να βοηθησει στον καθαρισμό των ποταμών της Ουγγαρίας που μολύνθηκαν από διαροή υδροκυανίου που συνέβη σε ένα χρυσορυχείο στη Ρουμανία του οποίου ένας από τους ιδιοκτήτες είναι μία εταιρεία από την Αυστραλία. Η διαροή του υδροκυανίου θεωρείται ως η χειρότερη οικολογική καταστροφή που έπληξε την Ανατολική Ευρώπη από την εποχή του πυρηνικού ατυχήματος στο Τσερνομπίλ πριν από 15 χρόνια περίπου.

Επίθεση του προέδρου της Αλγερίας κατά των πλούσιων χωρών
Ο πρόεδρος της Αλγερίας, μιλώντας στα πλαίσια συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών στην Ταϊλάνδη, επιτέθηκε στις πλούσιες χώρες λέγοντας ότι αγνοούν τα αναπτυσσόμενα κράτη.

Πάνω από 200 νεκρά δελφίνια στην Δυτική Γαλλία
Πάνω από 200 δελφίνια που ήταν νεκρά βρέθηκαν στην δυτική ακτή της Γαλλίας. Πολλά από τα δελφίνια ήταν τραυματισμένα, ενώ σε κάποια από αυτά έλειπαν κομμάτια του σώματός τους. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι θάνατοι των δελφινιών προήλθαν όταν πιάστηκαν στα δίχτυα ψαράδων.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.