Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Για την Ελληνική οικονομία μίλησε στο BBC o Γιάννος Παπαντωνίου
Για την Ελληνική οικονομία μίλησε στο BBC o Γιάννος Παπαντωνίου

(22/02/2000, 14:00 GMT)

Συνέντευξη του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρεται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης για το 2000, που θα αρχίσει με τη μετοχοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και της Δ.Ε.Η.. Ο κ.Παπαντωνίου, που ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Λονδίνο, είπε, επίσης, στο BBC ότι η ισχυρή οικονομία είναι η απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε και πάλι η επιχείρηση ανεύρεσης όπλων στη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου
Οι στρατιώτες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο ξεκίνησαν και πάλι την επιχείρηση για τον εντοπισμό όπλων στην διχασμένη μεταξύ Σέρβων και Αλβανοφώνων πόλη Μιτροβίτσα μετά από μια μικρή διακοπή. Η διακοπή αυτή είχε γίνει μετά τις χθεσινές συγκρούσεις 50.000 Αλβανοφώνων διαδηλωτών με τους στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης που προσπαθούσαν να τούς εμποδίσουν να περάσουν την γέφυρα που οδηγεί στο μέρος εκείνο της πόλης όπου κυριαρχούν οι Σέρβοι.

Τουλάχιστον 25 οι νεκροί από επεισόδια στη Νιγηρία
Στρατεύματα της Νιγηρίας αναπτύσσονται στη βόρεια πόλη της χώρας Καντούνα σε μια προσπάθεια να δωθεί βοήθεια στο έργο της αστυνομίας της περιοχής να μπει τάξη στην πόλη μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών με αφορμή την προτεινόμενη καθιέρωση του Ισλαμικού νόμου. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις συγκρούσεις, όμως ο διοικητής της περιοχής είπε στο BBC ότι τώρα η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Πρώτη συνεδρίαση του νέου Κοινοβουλίου του Ιράν
Το νέο Κοινοβούλιο του Ιράν συνεδρίασε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές της περασμένης Παρασκευής που κέρδισαν οι μεταρρυθμιστές με αποτέλεσμα να τεθεί τέλος στην πολυετή κυριαρχία των συντηρητικών στο Κοινοβούλιο της χώρας. Σημειώνεται ότι μόνο το 20% περίπου των μελών του προηγούμενου Κοινοβουλίου του Ιράν επανεξεκλέγη.

Συνεχίζει να υποστηρίζει την έκδοση του Αουγκούστο Πινοσέτ η Ελβετία
Οι αρχές της Ελβετίας έκαναν γνωστό ότι συνεχίζουν να υποστηρίζουν την αίτησή τους για έκδοση του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ. Στο μεταξύ, λήγει σήμερα η προθεσμία που είχαν οι 4 χώρες που ζήτησαν την έκδοση του πρώην δικτάτορα της Χιλής να απαντήσουν στην ιατρική έκθεση σύμφωνα με την οποία ο στρατηγός Πινοσέτ δεν είναι σε θέση να δικαστεί.

Σφοδρή κακοκαιρία στη Μοζαμβίκη
Άνεμοι με ταχύτητα έως και 260 χιλιόμετρα την ώρα πλήττουν την κεντρική Μοζαμβίκη προκαλώντας νέες καταστροφές στην περιοχή που μαστίζεται από πλημμύρες εδώ και περίπου 2 εβδομάδες. Οι προσπάθειες των διεθνών οργανώσεων αρωγής να στείλουν προμήθειες στην περιοχή εμποδίζονται από την κακοκαιρία.

Η Λουφτχάνσα έθεσε εκτός λειτουργίας όλα τα Μπόινγκ 747 - 400 που διαθέτει
Η Γερμανική αεροπορική εταιρεία Λουφτχάνσα έθεσε εκτός λειτουργίας και τα 26 αεροσκάφη τύπου Μπόινγκ 747 - 400 που διαθέτει μετά από την ανεύρεση ρωγμών σε συστήματα τροφοδοσίας των μηχανών τους. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, αναφέρει ότι το πρόβλημα αποκαλύφηκε μετά από εργασίες συντήρησης που πραγματοποιούνταν στο αεροσκάφος προσθέτοντας ότι οι επιβάτες της εταιρείας θα πρέπει να περιμένουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.