Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές στη Ρωσία
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές στη Ρωσία

(23/02/2000, 14:00 GMT)
 

Επιφυλακή στη Ρωσία για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες από Τσετσένους
Στη Ρωσία οι αρχές της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής επειδή υπάρχουν φόβοι για τρομοκρατικές ενέργειες από Τσετσένους αντάρτες λόγω της συμπλήρωσης 56 χρόνων σήμερα από την ημέρα που ο Ιωσήφ Στάλιν διέταξε τον μαζικό εκτοπισμό χιλιάδων Τσετσένων. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ρόμπιν Κουκ είχε συνάντηση στην Μόσχα με τον εκτελούντα χρέη προέδρου στη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ.Πούτιν φέρεται να είπε ότι η σύγκρουση στην Τσετσενία εισέρχεται πλέον σε πολιτική φάση.

Οκτώ συνελλήφθησαν σε έρευνα στρατιωτών του ΝΑΤΟ για παράνομα όπλα στο Κοσσυφοπέδιο
Οι στρατιώτες του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν και σήμερα έρευνες για παράνομα όπλα στο Σερβικό μέρος της πόλης Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου. Όπως έγινε γνωστό, 8 άνθρωποι συνελλήφθησαν στην διάρκεια της έρευνας.

Έχασε ο Τζωρτζ Μπους τζούνιορ στο Μίτσιγκαν και στην Αριζόνα
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο Γερουσιαστής Τζων Μακέιν κέρδισε τις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στο Μίτσιγκαν και στην Αριζόνα. Τα αποτελέσματα φέρνουν σε δύσκολη θέση τον κυβερνήτη του Τέξας Τζωρτζ Μπους τζούνιορ, ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρείτο βέβαιο ότι θα ήταν ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τουλάχιστον 20 οι νεκροί στη Νιγηρία από συγκρούσεις Χριστιανών - Μουσουλμάνων
Στη βόρεια πόλη της Νιγηρίας Καντούνα, παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι έχει αποκατασταθεί η τάξη, παραμένει η ένταση μετά από 2 μέρες συγκρούσεων μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Αστυνομικές και βαρειά οπλισμένες στρατιωτικές δυνάμεις περιπολούν στους δρόμους της πόλης. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων που σημειώθηκαν με αφορμή τις διαμαρτυρίες των Χριστιανών για την προτεινόμενη καθιέρωση του Ισλαμικού νόμου Σαρία στην πόλη.

Νέα δίκη του Αμπντουλάχ Οτζαλάν στην Τουρκία
Στην Άγκυρα αρχίζει σήμερα νέα δίκη του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν με τις κατηγορίες της αυτονομιστικής δράσης, φόνων και εκβιασμών - κατηγορίες που μπορούν να οδηγήσουν για δεύτερη φορά στην καταδίκη του σε θάνατο. Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σε εφημερίδα της Τουρκίας σήμερα, κατηγόρησε τις χώρες της Ευρώπης ότι προσπαθούν να ασκήσουν πιέσεις στην Άγκυρα σχετικά με τους Κούρδους. Σημειώνεται ότι οι αρχές στη νοτιοανατολική Τουρκία αποφασίζουν σήμερα σχετικά με την τύχη 2 από τους 3 δημάρχους που κατηγορούνται για υποστήριξη των Κούρδων.

Συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών του Κόλπου για την τιμή του πετρελαίου
Ξεκίνησε σήμερα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου των χωρών του Κόλπου - μια συνάντηση που θεωρείται κρίσιμη για τον καθορισμό της τιμής του πετρελαίου σε όλο τον κόσμο. Οι ανταποκριτές από την περιοχή αναφέρουν ότι κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η παγκόσμια τιμή του πετρελαίου θα σημειώσει αύξηση, όμως το ερώτημα είναι πότε θα γίνει αυτή η αύξηση.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.