Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου
Αμερικανοί στρατιώτες περιπολούν στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου

(24/02/2000, 07:00 GMT)

Αποστολή ενισχύσεων από Γαλλία και ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο
Η Γαλλία ετοιμάζεται -και οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέπτονται, να στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις στο Κοσσυφοπέδιο για να αντιμετωπιστεί η εθνοτική βία. Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Αλέν Ρισάρ  ανακοίνωσε ότι η χώρα του στέλνει 700 επιπλέον στρατιώτες, ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του Γουίλιαμ Κοέν είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξετάσουν την κατάσταση στην περιοχή πριν αποφασίσουν αν θα αποστείλουν ενισχύσεις.

Σταθμός του κατασκοπευτικού δικτύου Έσελον στην Κύπρο
Στην Κύπρο βρίσκεται σταθμός της Αμερικανικής ηλεκτρονικής κατασκοπείας που παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες Ευρωπαϊκών χωρών, απεκάλυψε Βρετανός ειδικός στην χθεσινή ακρόαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη λειτουργία του συστήματος οικονομικής κατασκοπείας εις βάρος των δυτικών χωρών, που ονομάζεται Έσελον. Οι ΗΠΑ πάντως διέψευσαν την πληροφορία ότι χρησιμοποιούν το δίκτυο Έσελον για να κατασκοπεύουν τους εμπορικούς τους αντιπάλους στην Ευρώπη.

Απαγγελία κατηγοριών εναντίον 3 δημάρχων στην Τουρκία
Τουρκικό δικαστήριο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον τριών εκλεγμένων δημάρχων στην νοτιοανατολική Τουρκία για υποστήριξη των Κούρδων αυτονομιστών. Η απόφαση του Δικαστηρίου Κρατικής Ασφαλείας στο Ντιαρμπακίρ ελήφθη αφού ο εισαγγελέας εξέτασε επί επτάωρο τους 3 δημάρχους,  που ανήκουν στο φιλοκουρδικό κόμμα ΧΑΝΤΕΠ.

Εμπόδια στην εμπορική συμφωνία Κίνας - ΗΠΑ
Μετέωρη βρίσκεται μια σημαντική εμπορική συμφωνία ανάμεσα στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω σχολίων Κινεζικών κύκλων ότι δεν αποκλείεται η χρήση στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Ταϊβάν, εάν η τελευταία δεν προχωρήσει σε συνομιλίες με την Κίνα για την επανενοποίησή τους.

Άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στο Περού
Ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα προχωρήσει στην άρση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε στην χώρα του επί 20 χρόνια και είχε θεσπισθεί για την αντιμετώπιση των ανταρτών μελών των επαναστατικών οργανώσεων "φωτεινό Μονοπάτι" και "Τούπακ Αμάρου".

Νέος τυφώνας πλήττει την Μοζαμβίκη
Ισχυροί άνεμοι και καταιγίδες που συνοδεύουν τον νέο τυφώνα Φελίσια πλήττουν τις βόρειες ακτές της Μοζαμβίκης, καθώς η χώρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα δύο εβδομάδων καταρακτωδών βροχοπτώσεων και του τυφώνα Ελίν. Η κυβέρνηση της Μοζαμβίκης έκανε  έκκληση προς την διεθνή κοινότητα για παροχή επείγουσας βοήθειας.

Επίσκεψη του Πάπα στην Αίγυπτο
Ο Πάπας Ιωάννης-Παύλος ο 2ος επισκέπτεται σήμερα την Αίγυπτο, χώρα όπου ζεί η μεγαλύτερη κοινότητα Χριστιανών στην Μέση Ανατολή, οι Κόπτες. Τον Ποντίφηκα θα υποδεχθεί ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ και ο επικεφαλής της Κοπτικής  Εκκλησίας Πάπας Σενούδα ο 3ος. Ο Πάπας εξάλλου θα χοροστατήσει σε θεία λειτουργία που θα γίνει σε γήπεδο του Καίρου.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.