Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει την Τουρκία η απόφαση του δικαστηρίου
Διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει την Τουρκία η απόφαση του δικαστηρίου

(24/02/2000, 18:45 GMT)

Εξηγήσεις ζητά η Ευρώπη για την καταδίκη της ηγεσίας του ΧΑΝΤΕΠ
Ευρωπαίοι διπλωμάτες επισκέφθηκαν το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών στην Αγκυρα για να ενημερωθούν για την καταδίκη της ηγεσίας του ΧΑΝΤΕΠ και την φυλάκιση τριών εκλεγμένων δημάρχων. Τουρκικό δικαστήριο επέβαλλε ποινές φυλάκισης σε ηγέτες του νόμιμου φιλοκουρδικού κόμματος ΧΑΝΤΕΠ με την κατηγορία της υποστήριξης του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος ΠΕ ΚΑ ΚΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο πρόεδρος του ΧΑΝΤΕΠ Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ και ακόμα 17 μέλη του κομματος καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τριών και πλέον ετών.

Τον Μιλόσεβιτς κατηγορεί για την Μιτρόβιτσα το ΝΑΤΟ
Ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ, στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ότι ευθύνεται για τις εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στην Μιτρόβιτσα του Κοσυφοπεδίου. Παράλληλα η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή 700 επιπλέον στρατιωτών στην περιοχή με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Διευκρινίσεις ενδέχεται να ζητήσει η Κύπρος από την Βρετανία
Διευκρινίσεις για το θέμα της χρήσης των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο για το πρόγραμμα κατασκοπείας Ετσελον ενδεχεται να ζητήσει η Λευκωσία από το Λονδίνο αφού εξετάσει, προηγουμένως, σχετικές καταγγελίες στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές αμερικανικοί δορυφόροι με την υποστήριξη της Βρετανίας, παρακολουθούν  τις τηλεπικοινωνίες Ευρωπαϊκών χωρών.

Η Κίνα αποκρούει τις Αμερικανικές αιτιάσεις για την Ταϊβάν
Η Κινεζική κυβέρνηση απέριψε την κριτική των Ηνωμένων Πολιτείων σχετικά με το θέμα της Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντας την ως ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της. Στελέχη της Αμερικανικής Γερουσίας άσκησαν έντονη κριτική στην δήλωση του Πεκίνου ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής δύναμης εναντίον της Ταϊβάν.

Φυλάκιση των ηγετών του κόμματος ΧΑΝΤΕΠ στην Τουρκία
Τουρκικό δικαστήριο επέβαλλε ποινές φυλάκισης σε ηγέτες του νόμιμου φιλοκουρδικού κόμματος ΧΑΝΤΕΠ με την κατηγορία της υποστήριξης του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος ΠΕ ΚΑ ΚΑ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο πρόεδρος του ΧΑΝΤΕΠ Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ και ακόμα 17 μέλη του κομματος καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης τριών και πλέον ετών.

Στην Αίγυπτο ο Ποντίφηκας
Στο Κάιρο εφτασε σήμερα  ο Πάπας Ιωάννης Παύλος κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, για την πρώτη επίσκεψη στην Αίγυπτο από ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Στο αεροδρόμιο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας τον πάπα υποδέχθηκε ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ ενώ ο ποντίφηκας αναμένεται να συναντηθεί και με τον ηγετη της Κοπτικής Ορθόδοξης εκκλησίας Πάπα Σεχούντι τον τρίτο.

Ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Κογκό
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε ομόφωνα την αποστολή ειρηνευτικής δύναμης πέντε και πλέον χιλιάδων ανδρών στην Δημοκρατία του Κονγκό. Η δύναμη, στην οποία θα συμμετέχουν και πεντακόσιοι παρατηρητές, θα επιβλέψει την ασταθή εκεχειρία στην χώρα αυτή.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.