Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο εικονιζόμενος Τσετσένος υπέστη βασανιστήρια υποστηρίζει η Human Rights Watch
Ο εικονιζόμενος Τσετσένος υπέστη βασανιστήρια υποστηρίζει η Human Rights Watch

(25/02/2000, 07:45 GMT)

Καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τσετσενία
Η διεθνής οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch ζήτησε την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις καταγγελίες παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις Ρωσικές δυνάμεις στην Τσετσενία. Η έκκληση της οργάνωσης  γίνεται μετά από ανακάλυψη φίλμ από το BBC που έδειχνε Ρώσους στρατιώτες να σκάβουν ομαδικό τάφο. Στην ταινία φαίνονται  ακρωτηριασμένα πτώματα -που πιστεύεται ότι ήταν Τσετσένοι αντάρτες, τα οποία έφεραν ενδείξεις βασανηστηρίων.

Το ΝΑΤΟ συζητά ενίσχυση της διεθνούς δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο
Οι πρέσβεις των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτικών ενισχύσεων στο Κοσσυφοπέδιο. Ο ανώτατος διοικητής της συμμαχίας στην Ευρώπη στρατηγός Γουέσλι Κλάρκ δήλωσε ότι επιθυμεί την αποστολή 2 χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών, μετα τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στην Μιτροβίτσα την περασμένη Δευτέρα μεταξύ Αλβανών και ανδρών της "Κέϊ-Φόρ".

Διακριτικό διάβημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία
Με διακριτικό διάβημα προς την Άγκυρα αντέδρασε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στη νοτιοανατολική Τουρκία: την σύλληψη δηλαδή των 3 εκλεγμένων δημάρχων Κουρδικής καταγωγής και την καταδίκη σε φυλάκιση πάνω απο τριών ετών, 18 μελώνν του φιλοκουρδικου κόμματος ΧΑΝΤΕΠ - μεταξύ των οποίων ήταν και ο ηγέτης του, Αχμέτ Τουράν Ντεμίρ.

Απομακρύνονται οι κάτοικοι γύρω από ηφαίστειο στις Φιλιππίνες
Στις Φιλιππίνες οι αρχές συνεχίζουν την επιχείρηση εκκένωσης χιλιάδων ατόμων γύρω από το ηφαίστειο Μάουντ Μαγιόν, μετά από προειδοποιήσεις ειδικών για ενδεχόμενες νέες εκρήξεις του. Ο Φιλιππινέζος υπουργός Άμυνας Ορλάντο Μερκάδο, είπε στο BBC ότι 20 χιλιάδες περίπου κάτοικοι, σε μια ακτίνα 6 χιλιομέτρων γύρω από το ηφαίστειο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Έρευνα για λήψη φαρμάκων από παιδιά προσχολικής ηλικίας στις ΗΠΑ
Αμερικανοί επιστήμονες λένε ότι ένας αριθμός παιδιών προσχολικής ηλικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν φαρμακευτικές ουσίες που μπορεί να επηρεάσουν την διανοητική τους ανάπτυξη. Η έρευνα του πανεπιστημίου του Μέρυλαντ επεσήμανε ότι οι  γιατροί δίνουν δια συνταγής -με ολοένα αυξανόμενο ρυθμό, ισχυρά αντικαταθλιπτικά και διεγερτικά φάρμακα (όπως το Ριταλίν και το Προζάκ) ακόμα και σε παιδιά ηλικίας δύο ετών.

Ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στο Κογκό
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε την αποστολή δύναμης 5 χιλιάδων στρατιωτών στην Δημοκρατία του Κονγκό που σκοπό θα έχει την επιτήρηση της συμφωνηθείσας άστατης εκεχειρίας. Η δύναμη θα είναι αρμόδια για την υποστήριξη του έργου πεντακοσίων περίπου στρατιωτικών παρατηρητών και για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Ανασχηματισμός στην Αλγερινή στρατιωτική ιεραρχία
Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα απομάκρυνε 9 υψηλά ιστάμενους στρατιωτικούς και μετάθεσε άλλα 7 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, σε μια προσπάθεια ανασχηματισμού του ισχυρού στρατιωτικού κατεστημένου της χώρας. Στους απομακρυνθέντες αξιωματικούς συγκαταλέγονται ο επικεφαλής της προεδρικής φρουράς και οι αρχηγοί του Αλγερινού στρατού και ναυτικού.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.