Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Να μην στείλει άλλους στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο αποφάσισε το ΝΑΤΟ
Να μην στείλει άλλους στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο αποφάσισε το ΝΑΤΟ

(25/02/2000, 19:00 GMT)

Δεν στέλνει άλλους στρατιώτες το ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο προς το παρόν
To NATO αποφάσισε να μην στείλει και άλλους στρατιώτες προς το παρόν στο Κοσσυφοπέδιο. Μετά από συνάντηση των πρεσβευτών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Τζωρτζ Ρόμπερτσον είπε ότι οι ειρηνευτικές δυνάμεις αυτή την στιγμή στο Κοσσυφοπέδιο είναι σε θέση να αποκαταστήσουν την τάξη στη πόλη Μιτροβίτσα, όπου τις τελευταίες μέρες υπήρχε ένταση μεταξύ των 2 κοινοτήτων - των Σέρβων και των Αλβανοφώνων. Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά την άποψη που φέρεται να εξέφρασε ο στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο στρατηγός Γουέσλεϋ Κλαρκ, ότι χρειάζονται άλλοι 2.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Αρνείται η Ρωσία τις κατηγορίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Τσετσένων
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας αρνήθηκε τις καταγγελίες ότι τα στρατεύματα της χώρας του δεν σεβάσθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τσετσενία και χαρακτήρισε ως προπαγάνδα ένα βίντεο που δείχνει ακρωτηριασμένα πτώματα, πιθανότατα Τσετσένων, σε ομαδικό τάφο. Όμως, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας για την Τσετσενία χαρακτήρισε το βίντεο, που τράβηξε ένας Γερμανός δημοσιογράφος και προβλήθηκε από το BBC και έναν τηλεοπτικό σταθμό της Ρωσίας, ως σοβαρό προσθέτοντας ότι χρειάζεται να γίνει έρευνα για το θέμα.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 5 πόλεις στις Φιλιππίνες λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου
Στις Φιλιππίνες, ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε 5 πόλεις που επλήγησαν λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου Μάουντ Μαγιόν. Τα συνεργεία διάσωσης που μετέβησαν στην περιοχή καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να βοηθήσουν περίπου 38.000 ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της έκρηξης.

Έκρηξη στη Βόρεια Ιρλανδία
Μικρής κλίμακας έκρηξη σημειώθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, κοντά σε μια στρατιωτική βάση της Βρετανίας στην περιοχή Λοντόντερι. Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν είναι μικρές. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την ενέργεια αυτή, όμως, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ενδέχεται να πρόκειται για έργο δυσαρεστημένων μελών του IRA.

Αποχωρούν μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων από το Σουδάν
Μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που βρίσκονταν στο νότιο Σουδάν αποχωρούν από την περιοχή λόγω της προθεσμίας που τους έχουν θέσει οι αντάρτες να υπογράψουν σύμφωνο κατανόησης. Τα μέλη των οργανώσεων λένε ότι δεν συμφωνούν με τις προτάσεις για το πώς πρέπει να εργάζονται.

Τουλάχιστον 32 οι νεκροί από έκρηξη στις Φιλιππίνες
Δύο εκρήξεις βομβών σημειώθηκαν σε πλοίο στα νότια των Φιλιππίνων σκοτώνοντας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον 32 ανθρώπους και τραυματίζοντας περίπου 40. Η έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο που βρισκόταν μέσα στο πλοίο.

Αναστολή του καρναβαλιού του Παναμά λόγω του ιού των αρουραίων
Οι αρχές του Παναμά αποφάσισαν την αναστολή των εκδηλώσεων για το φετινό καρναβάλι επειδή υπάρχουν φόβοι για την εξάπλωση μιας επιδημίας. Η επιδημία αυτή προέρχεται από έναν ιό που έχει προσβάλλει αρουραίους. Μέχρι στιγμής, υπολογίζεται ότι 3 άνθρωποι έχουν βρει τον θάνατο λόγω αυτού του ιού.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.