Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Πλησιέστερα στην ΟΝΕ και στο ευρώ η Ελλάδα
Πλησιέστερα στην ΟΝΕ και στο ευρώ η Ελλάδα

(29/02/2000, 1400GMT)

Στα πρόθυρα της ΟΝΕ η Ελλάδα λέει η Γιούροστατ
Η Ελλάδα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής απο την Οικονομική και Νομισματική Ενωση σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης -της Γιούροστατ- που ανακοινώθηκαν σήμερα. Τα στοιχεία αφορούν στον ρυθμό του πληθωρισμού στα κράτη μέλη της Κοινότητας κατά το έτος 1999.

Επιφυλακτική η Ευρωπαϊκή Ενωση για την παραίτηση Χάιντερ
Η Ευρωπαϊκή Ενωση είπε ότι δεν πρόκειται να αποκαταστήσει αμέσως τις σχέσεις με την Αυστρία, μετα την απόφαση του  Γιοργκ Χάιντερ να παραιτηθεί από την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Ελευθερίας. Η κοινότητα είχε διακόψει τις διμερείς πολιτικές επαφές με την Βιέννη μετα την συμμετοχή του κόμματος Ελευθερίας στον αυστριακό κυβερνητικό συνασπισμό. Στην ίδια την Αυστρία η παραίτηση του ακροδεξιού ηγέτη έχει γενικά εκληφθεί ως απλός τακτικός ελιγμός.

Διεθνής βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς της Μοζαμβίκης
Τα Ηνωμένα Εθνη λένε πως κυβερνήσεις υποσχέθηκαν να δωρήσουν μισό εκατομμύριο δολλάρια στις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες στην Μοζαμβίκη. Χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν αποκλεισμένοι σε δέντρα και στέγες σπιτιών, περιμένοντας τα συνεργεία διάσωσης. Ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Ζοακίμ Τσισάνο που πέταξε πάνω από τις περιοχές που επλήγησαν είπε ότι είδε πτώματα στα νερά και ζήτησε από την διεθνή κοινότητα μεγαλύτερη βοήθεια.

Επεσε το τελευταίο προπύργιο των Τσετσένων ανταρτών λέει η Ρωσια
Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές λένε πως έθεσαν υπό έλεγχο τελευταίο σημαντικό προπύργιο των αυτονομιστών ανταρτών στην Τσετσενία, το χωριό Σατόι. Σύμφωνα με τον υποδιοικητή των ρωσικών δυνάμεων στον βόρειο Καύκασο η κατάληψη του χωριού σηματοδοτεί το τέλος των επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας στην Τσετσενία.

Χάος στην Ιαπωνία από δυσλειτουργία ηλεκτρονικών υπολογιστών
Η ιαπωνική κυβέρνηση παραδέχτηκε πως ευθύνεται για αμέλεια, καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα προβλήματα όταν πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν αναγνώρισαν πως το 2000 είναι δίσεκτο έτος και θεώρησαν ότι σήμερα είναι η 1η Μαρτίου. Προκλήθηκε χάος, με τα τραπεζικά μηχανήματα αυτομάτων συναλλαγών να μην λειτουργούν,  με τα συστήματα πρόγνωσης καιρού να παρουσιάζουν βλάβες και με ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ένα πυρηνικό εργοστάσιο, να καταρρέει.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.