Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Την απελευθέρωση του Πινοσέτ αποφασίζει ο Τζάκ Στρω
(02/03/2000, 0800GMT)
Στη Μοζαμβίκη συνεχίζονται οι επιχειρήσεις  για τη διάσωση όσο γίνεται περισσότερων  πλημμυροπαθών.Η Νότιος Αφρική και η

Την απελευθέρωση του Πινοσέτ αποφασίζει ο βρετανός υπουργός εσωτερικών
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίς Τζακ Στρώ αποφάσισε ότι ο στρατηγός Πινοσέτ μπορεί να επιστρέψει στη Χιλή, ότι δηλαδή δεν θα εκδοθεί γιά να δικασθεί, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία και τρείς άλλες ευρωπαϊκέςχώρες έχουν ζητήσει την έκδοσή του με την κατηγορία της παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Ο κ. Στρώ έχει ήδη δηλώσει ότι κλίνει υπέρ της απόψεως να αφεθεί ελέυθερος ο Πινοσέτ, διότι η ομάδα ιατρών που τον είχε εξετάσει προ καιρού είχε αποφανθεί ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να προσαχθεί σε δίκη. νία πρωτοστατούν στις

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης στη Μοζαμβίκη
Με την ανατολή του ηλίου άρχισαν εκ νέου οι επιχειρήσεις αρωγής των πλημμυροπαθών στη Μοζαμβίκη, με πλήθος ελικόπτερα της Νοτίου Αφρικής να καταβάλουν προσπάθειες γιά την απομάκρυνση των ατόμων που έχουν παγιδευτεί στις κορυφές των δέντρων και τις στέγες των σπιτιών. Ο πρόεδρος Κλίντον αναγγειλε την αποστολή βοηθείας που θα περιλαμβάνει μεταγωγικά τύπου C-130 . ελικόπτερα και μονάδες του στρατού που θα πάρουν μέρος στις επιχειρήσεις αρωγής. Επίσης δύο βρετανικά μεταγωγικά αεροπλάνα, που μεταφέρουν ελικόπτερα και σωστικές λέμβους έχουν ήδη ξεκινήσει γιά την Μοζαμβίκη.

Προχωρεί στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού η Τουρκία
Η Τουρκία επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή του πρώτου πυρηνικού της σταθμού, --στο Ακαγιού, στην περιοχή της Μεσογείου. Οπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, σε δέκα μέρες περίπου θ'ανακοινωθεί ο νικητής του διεθνούς διαγωνισμού που θ'αναλάβει την κατασκευή του έργου αυτού για το οποίο, όπως επισημαίνουν πολλά ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους οι γείτονες της Τουρκίας αλλά και οργανώσεις που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και οι οποίες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι η νέα αυτή εγκατάσταση θα βρίσκεται σε μία σεισμογενή περιοχή. Ο κύριος Γκιουρέλ, πάντως, επιμένει πως χρειάζεται η Τουρκία τον πυρηνικό αυτό σταθμό για να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ενεργειακές της ανάγκες.

Τελική τηλεοπτική αναμέτρηση στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι γιά το προεδρικό αξίωμα του Κόμματος των Δημοκρατικών, ο Αλ Γκόρ και ο Μπιλ Μπράντλεϊ έλαβαν μέρος σε μία τελική τηλεοπτική αναμέτρηση. Η τηλεοπτική αυτή εμφάνιση έγινε στο Λός Αντζελες, περίπου μία εβδομάδα πρίν από την συστάδα των προκριματικών που είναι γνωστή ως Super Tuesday, που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη, και η οποία θα αποφασίσει πιθανώτατα ποιός θα είναι ο τελικός υποψήφιος.

Επιδρομή της ισραήλινής αστυνομίας σε αραβική πόλη
Δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε η ισραηλινή αστυνομία σε διαμέρισμα πολυκατοικίας της αραβικής πόλεως Ταϊμπέχ, βορείως του Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με την ισραηλινή ραδιοφωνία, το διαμέρισμα εχρησιμοποιείτο από Παλαιστινίους που κατασκεύαζαν βόμβες που θα είχαν ως στόχο ισραηλινές πόλεις.

Απαγωγη διπλωματικού στην Υεμένη
Η αστυνομία της Υεμένης ανακοίνωσε ότι οπλοφόροι απήγαγαν τον πρεσβυ της Πολωνίας στην πρωτεύουσα Σανάα. Σύμφωνα με μία πληροφορία, οι απαγωγείς ήθελαν με την πράξη τους αυτή να επιτύχουν την απελευθέρωση ενός μέλους της δικής τους φυλής που κρατείται στις φυλακές.
 

Σε δέκα περίπου μέρες, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Τουρκίας θα ανακοινώσει τον νικητή του διεθνούς διαγωνισμού που έγινε και ο οποίος θα αναλάβει να κατασκευάσει τον πρώτο πυρηνικό σταθμό της χώρας, --στο Ακαγιού, στην περιοχή της Μεσογείου. Πολλοί γείτονες της Τουρκίας έχουν εκφράσει ήδη την αντίθεσή τους, καθώς και και οργανώσεις που αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα μάλιστα ετά τους ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στη χώρα τα τελευταία χρόνια ...

Οπως μάς πληροφορεί απο τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Δαράτος, Η Τουρκία επιδιώκει μέσα στα τρία επόμενα χρόνια ανάπτυξη χωρίς πληθωρισμό, που φθάνει σήμερα το εξήντα πέντε τοις εκατό ετησίως. Αυτό υποσχέθηκε ο Τούρκος Υπουργός Οικονομικών Ρετσέπ Ονάλ στον αρμόδιο με τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις Κοινοτικό Επίτροπο Πέδρο Σόλμπες με τον οποίο συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Σε λιγότερο από δύο ώρες θα έχει κριθεί η τύχη του πρώην δικτάτορα της Χιλής, του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ: ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών Τζακ Στρο θ'ανακοινώσει στις δέκα ώρα Ελλάδος την απόφασή του εάν δηλ. θα επιτρέψει στον Πινοσέτ να γυρίσει στην πατρίδα του, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία και τρείς άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει την έκδοσή του με την κατηγορία της παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κύριος Στρο είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι σκεφτόταν ν'αφήσει ελεύθερο τον πρώην δικτάτορα επειδή η ομάδα των ιατρών που τον είχε εξετάσει κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατάσταση της υγείας του δεν τού επιτρέπει να προσαχθεί σε δίκη.
 

Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τρία άλλα τραυματίσθηκαν σοβαρά χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες, όταν ένας οπλοφόρος μπήκε σε δύο εστιατόρια του Πίτσμπεργκ κι άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία, αλλά αφού είχε προηγουμένως ζητήσει  καταφύγιο σ'ενα γειτονικό κτίριο.

Η Παγκόσμια Οργάνωση Εργασίας επισημαίνει, σε έκθεσή της, ότι ο αριθμός των ατόμων που ζητούν εργασία σε άλλες χώρες έχει φθάσει τα εκατόν τριάντα εκατομμύρια και πως θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο λόγω των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας.
λκξλκξλκξλκξλκξλκξλκξλκξΣε σδφγλσκδξ΄λγκξσδ΄λφασδφαλκσδξφαλκσδξφάλκσδξφα΄λκσξδφαλκσξδφακξλδκξγαλκξγξκλγαξκλδγγασδξκλασδφκλ΄σδφγσδγσδφχψωβχψβχψωβχωβχωΣεΣεΣε Σε΄λ΄λασδγκακγ'δδγφξδξσ'δφλκγξσ'δ΄φκγσδ΄λφκγ΄λδφκγ΄λδφκγ΄σλδφκγ΄λσδφ΄γλδφκ΄γλσδ΄φλγκ΄δλφκγβψωβμ΄σοδφξγδξφγυρίσει στην πατρίδα του, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία και τρείς άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει την έκδοσή του με την κατηγορία της παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κύριος Στρο είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι σκεφτόταν ν'αφήσει ελεύθερο τον πρώην δικτάτορα επειδή η ομάδα των ιατρών που τον είχε εξετάσει κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατάσταση της υγείας του δεν τού επιτρέπει να προσαχθεί σε δίκη.
 
 
 

Σε λιγότερο από δύο ώρες θα έχει κριθεί η τύχη του πρώην δικτάτορα της Χιλής, του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ: ο Βρετανός Υπουργός Εσωτερικών Τζακ Στρο θ'ανακοινώσει στις δέκα ώρα Ελλάδος την απόφασή του εάν δηλ. θα επιτρέψει στον Πινοσέτ να γυρίσει στην πατρίδα του, παρά το γεγονός ότι η Ισπανία και τρείς άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει την έκδοσή του με την κατηγορία της παραβιάσεως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κύριος Στρο είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι σκεφτόταν ν'αφήσει ελεύθερο τον πρώην δικτάτορα επειδή η ομάδα των ιατρών που τον είχε εξετάσει κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατάσταση της υγείας του δεν τού επιτρέπει να προσαχθεί σε δίκη.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.