Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η δικτατορία του στρατηγού Πινοσέτ διήρκεσε 17 χρόνια
Η δικτατορία του στρατηγού Πινοσέτ διήρκεσε 17 χρόνια
(02/03/2000, 1700GMT)

Επιστρέφει στην Χιλή ο Πινοσέτ
Αναχώρησε με στρατιωτικό αεροσκάφος  από την Βρετανία ο πρώην δικτάτορας της Χιλής στρατηγός Αγκούστο Πινοσέτ, λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μην τον εκδώσει στην Ισπανία για να δικαστεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της δικτατορίας του. Ο στρατηγός Πινοσέτ τελούσε σε κατοίκον περιορισμο στην Βρετανία τους τελευταίους 18 μήνες. Ο βρετανός υπουργός Εσωτερικών Τζακ Στρω αποφάσισε ότι ο πρώην δικτάτορας δεν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη λόγω εγκεφαλικής βλάβης. Στην Χιλή οι οπαδοί του πρώην  δικτάτορα του ετοιμάζουν θερμή υποδοχή, ενώ οι αντίπαλοι του δήλωσαν ότι θα ζητήσουν επίσημα άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη της χώρας.

Ανεπαρκής η βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Μοζαμβίκης
Εντείνονται οι διεθνείς προσπάθειςς για την διάσωση χιλιάδων επιζώντων που έχουν καταφύγει σε κορυφές δέντρων και στέγες σπιτιών για να γλυτώσουν από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στην Μοζαμβίκη. Αλλά για πολλούς η βοήθεια αυτή θα φτάσει πολύ αργά καθώς έχουν μείνει σχεδόν μία εβδομάδα σκαρφαλωμένοι στα δέντρα και τις στέγες. Μερικοί από τους διασωθέντες περιγράφουν σκηνές φρίκης καθώς έβλεπαν παιδιά και συγγενείς τους να πέφτουν από την εξάντληση και να παρασύρονται από τα νερά.

Πυρηνικό εργοστάσιο στην Μεσόγειο ετοιμάζει η Τουρκία
Η Τουρκία επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στα σχέδια της για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού της χώρας στον κόλπο Ακτσουγιού, στις ακτές της Μεσογείου. Πολλές γειτονικές χώρες και κάτοικοι της περιοχής έχουν αντιδράσει στην προοπτική κατασκευής ενός πυρηνικού εργοστασίου σε μια σεισμογενη περιοχή. Αλλά εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης επέμεινε ότι η περιοχή είναι ασφαλής.

Ανοίγει ο δρόμος για μείωση της τιμής του πετρελαίου
Υπουργοί πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία, την Βενεζουέλα και το Μεξικό συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση των τιμών. Η συνάντηση τους έγινε  στο Λονδίνο, λιγότερο από τέσσερεις εβδομάδες πριν την σύνοδο του ΟΠΕΚ  που επρόκειτο να εξετάσει τις ισχύουσες ποσοστώσεις που έχουν οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.