Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σκληρές μάχες στη Τσετσενία
Σκληρές μάχες στη Τσετσενία
(06/03/2000, 1900 GMT)

Σφοδρές συγκρούσεις στην Τσετσενία
Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της βρίσκονται πολύ κοντά στην πλήρη εξάρθρωση των τσετσένων ανταρτών. Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν στενά δύο από τους τελευταίους αντάρτικους θύλακες που βρίσκονται στο στρατηγικής σημασίας φαράγγι Αργκούν, στα σύνορα με την Γεωργία. Σύμφωνα με τον ρώσο εκπρόσωπο,  σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται στο χωριό Κομσομόλσκογιε που φιλοξενεί το τελευταίο κρυσφήγετο των ανταρτών.

Στην προεκλογική κούρσα και πάλι ο Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκυ
Αντισυνταγματικό χαρακτήρισε το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας τον αποκλεισμό του εθνικιστή ηγέτη Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκυ απο τις προεδρικές εκλογές. Η απόφαση ελήφθη μετά από προσφυγή του κ. Ζιρινόφσκυ με αφορμή την απόφαση της Δούμα να μή του επιτρέψει την κάθοδο στις εκλογές επικαλούμενη απόκρυψη περιουσιακών του στοιχείων.

Οι επιδημίες απειλούν τους πλημμυροπαθείς στην Μοζαμβίκη
Καθώς οι οργανώσεις αρωγής κάνουν τεράστιες προσπάθειες για να προωθήσουν είδη πρώτης ανάγκης στους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Μοζαμβίκη που εξακολουθούν να είναι αποκλεισμένοι απο τις πλημμύρες, το ενδεχόμενο θανατηφόρων επιδημιών ανησυχεί τις αρχές της χώρας.

Ιραν, Λιβύη, Αλγερία διαφωνούν με την αυξηση της παραγωγής πετρελαίου
Διάσταση απόψεων επικρατεί στους κόλπους του ΟΠΕΚ με την εκφρασμένη αντίρρηση ωρισμένων μελών του στην προτεινόμενη αύξηση της παραγωγής αργού πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το Ιράν, η Λιβύη και η Αλγερία δηλωσαν ότι δεν θα δεχθούν αύξηση της παραγωγής την οποία, σημειωτέον, ζητούν οι αλλες χώρες-μέλη, μια κινηση που στοχεύει στην μείωση της τιμής του προιόντος.

Την άρση της ασυλίας του Πινοτσέτ ζητά δικαστικός στην Χιλή
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην χιλιανού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ζητά δικαστικός στο Σαντιάγο. Ο ανακριτής Χουάν Γκουσμάν ζητά, με αίτηση του, απο το εφετείο του Σαντιάγο να προχωρήσει στην άρση της ισόβιας βουλευτικής ασυλίας του γερουσιαστή Πινοτσετ. Ο κ. Γκουσμάν διεξάγει έρευνα σχετικά με 61 αγωγές που έχουν κατατεθεί κατά του Αουγκούστο Πινοτσετ, και αναφέρονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της 17χρονης δικτατορίας του.

Νέα αιματηρά επεισόδια στην Νιγηρία
Τουλάχιστον είκοσι άτομα σκοτώθηκαν στην διάρκεια συγκρούσεων ανάμεσα σε αντίπαλλες φράξιες της φυλής Γιουρούμπα, στα νοτιοδυτικά διαμερισματα της χώρας. Πρόκειται για το τελευταίο αιματηρό επεισόδιο σε μια σειρά παρόμοιων, θρησκευτικής όμως φύσεως, που συγκλονίζουν την αφρικανική χώρας το τελευταίο διάστημα.

Δυσάρεστη εκπληξη για την Μαντλήν Ωλμπράιτ
Αυγά πέταξαν δύο τσέχοι φοιτητές στην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλήν Ωλμπράιτ, στην διάρκεια διάλεξης της στο πανεπιστήμιο της πολης Μπρνο, στην Τσεχία. Η κ. Ωλμπράιτ βρίσκεται στην Πράγα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια από την γέννηση του Τόμας Μάσαρικ, ιδρυτού της Τσεχοσλοβακίας.

Νέες επιθέσεις του ισραηλινών στον Λίβανο
Μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του απο τον Νότιο Λίβανο, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε με ρουκέτες περιοχή κοντά στο λιμάνι της Τύρου  που φιλοξενεί στρατόπεδα των ισλαμιστών ανταρτών.

Προειδοποιήσεις της Κίνας κατά της Ταιβάν
Η ηγεσία του στρατού στην Κίνα προειδοποίησε την κυβέρνηση της Ταιβάν να μη προχωρήσει στην ανακήρυξη της ανεξαρτησίας γιατί, όπως είπε, κάτι τέτοια θα είχε ολέθριες επιπτώσεις. Ο κινεζικός στρατός δεν θά διστάσει ακόμα και να επέμβει σε περίπτωση που η Ταιπέι, κηρύξει την ανεξαρτησία της, επισημαίνει σε σημερινό της άρθρο η εφημερίδα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων.

Υποψήφιος για τη δημαρχία του Λονδίνου ο Κεν Λίβινγκστον
Στην κορύφωση της βρίσκεται από σήμερα η ενδοκομματική διαμάχη στο Εργατικό Κομμα της Βρετανίας, μετά την απόφαση του βουλευτή του κόμματος, Κέν Λίβινγκστον, να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Μαίου. Αντιπαλλοι του "Ερυθρου Κέν" ο επίσημος υποψηφιος των Εργατικών, Φρανκ Ντόμσον και ο Στηβεν Νόρρις του συντηρητικού κόμματος.

Εκτεταμένο λαθρεμπόριο πετρελαίου απο το Ιράκ, σύμφωνα με τους Αμερικανούς
Αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών στον Περσικό Κόλπο δήλωσε ότι η πρόσφατη άνοδος στην τιμή του πετρελαίου οδήγησε σε αύξηση του λαθρεμπορίου του  απο το Ιράκ, κατά παράβαση του εμπάργκο των Ηνωμένων Εθνών. Ο διοικητής του αμερικανικού ναυτικού στην περιοχή είπε ότι η υψηλή τιμή του μαύρου χρυσού, καθιστά το λαθρεμπόριο άκρως κερδοφόρα δραστηριότητα.

Νέα εκστρατεία κατά του AIDS - Στόχος κυρίως οι άνδρες
Τα Ηνωμένα Εθνη εγκαινιάζουν σήμερα νέα φάση στην παγκόσμια εκστρατεία για την καταπολέμιση της διάδοσης του ιού HIV και του AIDS. Η νέα καμπάνια που ξεκινάει στο Δελχί της Ινδίας επικεντρώνεται στο ρόλο τών ανδρών στην διάδοση του ιού από τους ίδιους στις ή τους συντρόφους και τα παιδιά τους. Αξιωματούχος του ΟΗΕ επισημαίνει ότι σε κάποιες χώρες οι άνδρες κινδυνεύουν πιο πολύ να μολυνθούν απο τον ιό εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτισμικών συμπεριφορών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.