Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Εχούντ Μπαράκ και ο Γιασέρ Αραφάτ
Ο Εχούντ Μπαράκ και ο Γιασέρ Αραφάτ
(09/03/2000, 0800 GMT)

Νέα ώθηση για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Συνάντηση κορυφής ανάμεσα στο Ισραήλ, την Αίγυπτο και τους Παλαιστινίους πραγματοποιείται σήμερα στο θέρετρο Σαρμ ελ Σαίχ. Η συνάντηση σηματοδοτεί την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή θέτοντας τέλος στο αδιέξοδο των τελευταίων εβδομάδων.  Χθες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ και ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ συμφώνησαν να αρχίσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις και σε πρώτο στάδιο θα εξετάσουν το χρονοδιάγραμμα της τελικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές που αναμένεται να υπογραφεί τον Σεπτέμβριο.
.
Αίτηση για ένταξη στην ΟΝΕ υποβάλλει η Ελλάδα
Η Ελλάδα υποβάλλει επίσημα σήμερα την αίτησή της για να ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης από τον προσεχή Ιανουάριο. Την αίτηση της Ελλάδας καλοσώρισε χθες ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις.

Κατασκοπεία υπέρ των Σέρβων στο ΝΑΤΟ
Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών του αμερικανικού στρατού , σύμφωνα με τις πληροφορίες , έχουν εντοπίσει έναν κατάσκοπο στους κόλπους του ΝΑΤΟ ο οποίος κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο πέρυσι παρείχε στη Γιουγκοσλάβία απόρρητες πληροφορίες που αφορούσαν τις αεροπορικές επιδρομές. Οι σχετικές καταγγελίες δημοσιεύονται στην εφημερίδα Γκάρντιαν με βάση τα στοιχεία τηλεοπτικού προγράμματος του Μπι Μπι Σι που πρόκειται να μεταδοθεί την Κυριακή .

Συγχώνευση των τραπεζών Ντόιτς και Ντρέσνερ
Στη Φρανκφούρτη, ανακοινώθηκε επισήμως η συγχώνευση των Τραπεζών Ντόιτς και Ντρέσνερ, συγχώνευση που δημιουργεί έναν από τους μεγαλύτερους οικονομικούς οργανισμούς στον  κόσμο με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Ντόιτς και η Ντρέσνερ τονίζουν ότι η νέα εταιρεία θα εστιάσει την προσοχή της στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές με αποτέλεσμα να κλείσουν εκατοντάδες υποκαταστήματα και να χαθούν πάνω από δεκαέξι χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ολοκληρώνεται η προεκλογική εκστρατεία στην Ισπανία
Με προβάδισμα του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, κλείνει αύριο η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Ισπανία. Η εξασφάλιση της πρώτης θέσης δεν είναι σίγουρο ότι θα συνοδευθεί και από την απαιτούμενη πλειοψηφία για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τον πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Επαφές για το κυπριακό
Πυκνώνουν οι επαφές ενόψει του τρίτου γύρου των εκ του σύννεγυς συνομιλιών για το κυπριακό που θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαϊου στη Νέα Υόρκη. Χθες ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Κύπρο ο ειδικός αντιπρόσωπος για το Κυπριακό του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Αλβάρο Ντε Σότο, που εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις εξελίξεις. Ανταπόκριση από τη Λευκωσία στη συνέχεια.

Τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα προωθεί ο Κλίντον
Ο πρόεδρος Κλίντον παρώτρυνε το Αμερικανικό Κογκρέσο να αποδεχθεί το νομοσχέδιο που παρέχει προνομιακή μεταχείριση στην Κίνα στην αμερικανική αγορά . Η αποδοχή  του νομοσχεδίου θα θέσει τέλος στην ετήσια εξέταση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα αυτή . Ο κ. Κλίντον έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να αποφασίσει στο θέμα αυτό μέχρι τον Ιούνιο ώστε το θέμα των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα να μην αποτελέσει ζήτημα στην προεκλογική εκστρατεία γιά τις προεδρικές εκλογές .

Ομαδική απόδραση από φυλακή στην Κολομβία
Περίπου 200 αντάρτες δραπέτευσαν από τη φυλακή στη Νότια Κολομβία . Οι αντάρτες που ανήκουν στην επαναστατική οργάνωση FARC επιτέθηκαν στην πόλη Ελ Μπόρντο και κατέστρεψαν τον τοπικό αστυνομικό σταθμό, το δικαστήριο και την τοπική τράπεζα. Επειτα κατέλαβαν τη φυλακή της πόλης και απελεύθερωσαν περισσότερους από 90 φυλακισμένους.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.