Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ αρνείται το ενδεχόμενο κατασκοπείας υπέρ των Σέρβων
Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ αρνείται το ενδεχόμενο κατασκοπείας υπέρ των Σέρβων
(09/03/2000, 1900 GMT)

Το ΝΑΤΟ αρνείται διαρροή πληροφοριών του στους Σέρβους
Ο Γενικός Γραματέας του NATO Τζόρτζ Ρόμπερτσον αρνήθηκε ότι μπορεί να διοχετεύθηκαν πέρυσι στο Βελιγράδι τα άκρως απόρρητα σχέδια της συμμαχίας για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά της Γιουγκοσλαβίας. Μιλώντας κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Άγκυρα ο κύριος Ρόμπερτσον είπε ότι το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει καμία πληροφορία ή απόδειξη ότι συνέβη παρόμοια διαρροή. Σύμφωνα με ντοκυμαντέρ του BBC ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές του ΝΑΤΟ είχαν υποψίες ότι υπήρχε διαρροή πληροφοριών, από τον τρόπο με τον οποίο οι Σέρβοι μετακινούσαν δυνητικούς στόχους λίγο πριν την εκδήλωση των βομβαρδισμών.

Δηλώσεις Χέλμουτ Κόλ για το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης
Ο πρώην καγγελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κόλ λέει ότι συγκέντρωσε περίπου τρία εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει το κόμμα του, τους Γερμανούς Χριστιανοδημοκράτες να πληρώσει τα πρόστιμα που τού επιβλήθηκαν λόγω του σκανδάλου των παράνομων χρηματοδοτήσεων του την εποχή της προεδρίας του. Ο κύριος Κόλ είπε, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στο Βερολίνο, ότι υποθήκευσε ακόμα και την ιδιωτική του κατοικία για να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Αίτηση για ένταξη στην ΟΝΕ υπέβαλλε η Ελλάδα
Η Ελλάδα υπέβαλλε επισήμως αίτησή για συμεττοχή στο Ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου είπε ότι η είσοδος της χώρας στην ζώνη του Ευρώ θα την βοηθήσει να εξασφαλίσει ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλό πληθωρισμό και ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της. Η Ελλάδα δεν ήταν στο πρώτο κύμα των 11 Ευρωπαϊκών εταίρων της που συμμετείχαν στην ΟΝΈ, λόγω μή εκπλήρωσης των κριτηρίων σύγκλισης, αλλά όπως λέει ανταποκριτής του BBC, η εντυπωσιακή στο μεταξύ ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας οδήγησε στην σημερινή αίτηση για συμμετοχή στην ΟΝΕ.

Αισιόδοξος ο Αιγύπτιος πρόεδρος για την εξέλιξη του ειρηνευτικού διαλόγου στην Μέση Ανατολή
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ δήλωσε ότι διατηρεί μεγάλες ελπίδες για την εξέλιξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Μέση Ανατολή. Μιλώντας μετά την συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ, ο κύριος Μουμπάρακ είπε ότι πολλά προβλήματα επιλύθηκαν. Προσέθεσε δε ότι είναι αισιόδοξος για το επόμενο στάδιο του ειρηνευτικού διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον την ερχόμενη Τετάρτη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Συνεχίζεται η ανθρωπιστική τραγωδία στην Μαζαμβίκη
Τα συνεργεία ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μοζαμβίκη συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για την στέγαση δεκάδων χιλιάδων εκτοπισμένων κατοίκων από τις πρόσφατες πλημμύρες. Διακόσιες πενήντα χιλιάδες κατοίκοι της χώρας ζούν σε προσωρινούς καταυλισμούς, ενώ αναμένονται περισσότερες βροχοπτώσεις. Πολλοί από αυτούς κοιμούνται στο ύπαιθρο ή κάτω από δέντρα, ενώ οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προσπαθούν με φύλλα πλαστικού να στήσουν παραπήγματα για την στέγασή τους.

Δημιουργία τραπεζικού κολοσσού από τις τράπεζες Ντόϊτσε και Ντρέσντνερ
Δύο μεγάλες Γερμανικές τράπεζες ανακοίνωσαν την συγχώνευσή τους, με την οποία δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς ομίλους παγκοσμίως, με αξία πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Η Ντόϊτσε και η Ντρέσντνερ Μπάνκ λένε ότι ο υπό δημιουργία κολοσσός θα εστιάσει τις δραστηριότητές του σε παροχή ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών σε εταιρείες, ενώ παράλληλα θα κλείσουν εκατοντάδες υποκαστήματά των δύο τραπεζών με αποτέλεσμα την απώλεια 16 χιλιάδων θέσεων εργασίας.
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.