Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ πανηγυρίζει μετά της συζύγου του
Ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ πανηγυρίζει μετά της συζύγου του
(13/03/2000, 0700 GMT)
 

Συντριπτική νίκη της κεντροδεξιάς στην Ισπανία
Θριαμβευτικών διαστάσεων νίκη σημείωσε το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ, στις χθεσινές εκλογές στην Ισπανία.Διαψεύδοντας τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις, οι ισπανοί ψηφοφόροι έδωσαν στο Λαϊκό Κόμμα ποσοστό περίπου 44,5% και την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο. Είναι δε ενδιαφέρον ότι οι προεκλογικές σφυγμομετρήσεις αλλά και οι δημοσκοπήσεις εξόδου από τα εκλογικά τμήματα απέτυχαν να προβλέψουν την αυτοδυναμία του Λαϊκού Κόμματος.

Χαλάρωση των κυρώσεων κατά του Ιράκ ζητά ο Ανναν
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανναν εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση του  ιρακινού συστήματος υγείας. Ο κ. Ανναν σύστησε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού να χαλαρώσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στο Ιράκ μετά τον Πόλεμο στον Κόλπο, ώστε να επιτραπεί η είσοδος ορισμένων ιατρικών προμηθειών στη χώρα.

Απόπειρα δολοφονίας κατά μεταρρυθμιστή στο Ιράν
Στο Ιράν ένας από τους πιο σημαντικούς μεταρρυθμιστές πολιτικούς, ο Σαΐντ Χατζαριάν υπέστη εγκεφαλική βλάβη και βρίσκεται σε κώμα μετά από απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Ο ιρανός πολιτικός ήταν ο συντονιστής της εκλογικής εκστρατείας των μεταρρυθμιστών οι οποίοι πέτυχαν μεγάλη νίκη στις εκλογές του προηγούμενου μήνα.

Συγγνώμη  του Πάπα για τις αμαρτίες της εκκλησίας
Η Καθολική Εκκλησία διά στόματος του Πάπα Ιωάννη Παύλου του δεύτερου ζητησε συγγνώμη, αναγνωρίζοντας τις αμαρτίες της κατά το παρελθον.  Ο Πάπας απολογήθηκε ανάμεσα στ'άλλα για την μεταχείρηση που επιφύλαξε η Καθολική Εκκλησία στους Εβραίους, τις γυναίκες, τις άλλες θρησκείες κατά τη  διάρκεια μίας υποβλητικής τελετής στον Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου.

Βόσνιος-Σέρβος στο εδώλιο για τη Σρεμπρενίτσα
Αρχίζει σήμερα στο Δικαστήριο για τα Εγκλήματα Πολέμου στη Χάγη η δίκη του στρατηγού Ράντισλαβ Κρστιτς με την κατηγορία της γεννοκτονίας για το ρόλο τον οποίο κατηγορείται ότι έπαιξε στην σφαγή της Σρεμπρενίτσα, όταν μέχρι και οκτώ χιλιάδες μουσουλμάνοι, άνδρες και παιδιά, βρήκαν το θάνατο το 1995.

Επίσκεψη Κόεν στο Βιετνάμ
Με ευγένεια αλλά και επισημότητα υποδέχθηκε η κυβέρνηση του Βιετνάμ τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Γουίλιαμ Κόεν, ο οποίος επισκέπτεται το Ανόι. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αμερικανού υπουργού άμυνας στην χώρα από το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ πριν εικοσιπέντε χρόνια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.