Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Υποστηρικτές του Αθνάρ πανηγυρίζουν στη Μαδρίτη
Υποστηρικτές του Αθνάρ πανηγυρίζουν στη Μαδρίτη
(13/03/2000, 1700 GMT)

Διάλογο με το λαό υπόσχεται ο Αθνάρ
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, δεσμεύθηκε να αρχίσει  ευρύτατο διάλογο με όλα τα στρώματα της ισπανικής κοινωνίας μετά τη θριαμβευτική νίκη του στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές. Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του κυρίου Αθνάρ απέσπασε την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη φορά που παράταξη της δεξιάς ελέγχει την ισπανική βουλή από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα το 1975. Ο αναλυτές αποδίδουν την επιτυχία του κ. Αθνάρ στους εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης που σημείωσε η ισπανική οικονομία υπό την ηγεσία του και ειδικότερα στη σημαντική μείωση της ανεργίας. Ο αντίπαλος του πρωθυπουργού, και ηγέτης του σοσιαλιστικού Κόμματος, Γιοακίν Αλμούνια υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη για αποτυχία του κόμματος στη χθεσινή αναμέτρηση.

Σερβοβόσνιος στο εδώλιο για τη Σρεμπρένιτσα
Μία από τις σημαντικότερες δίκες για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία άρχισε σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Ο Σερβοβόσνιος στρατηγός Ράντισλαβ Κέρτσιτς θεωρείται εκ των βασικών υπευθύνων της γενοκτονίας χιλιάδων Μουσουλμάνων της Βοσνίας στη Σρεμπρένιτσα το 1995. Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Δικαστηρίου τόνισε ότι ο στρατός των Σέρβων της Βοσνίας, υπαρχηγός του οποίου ήταν ο στρατηγός Κέρτσιτς, προέβη στη συστηματική σφαγή οκτώ χιλιάδων Μουσουλμάνων όταν κατέλαβε την Σρεμπρένιτσα κατά τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου. Ο Ράντισλαβ Κρίστιτς αρνείται τις κατηγορίες.

Τρομερή έλλειψη νερού στον πλανήτη μας
Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη μας ζουν χωρίς κατάλληλες εγκαταστάσεις υγιεινής και το ένα τρίτο απ' αυτούς αντιμετωπίζει σοβαρότατες ελλείψεις πόσιμου νερού. Σε νέα έκθεσή τους τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιούν  ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί αν δεν γίνει ληφθούν επειγόντως δραστικά μέτρα.

Τσετσένο διοικητή αιχμαλώτισαν οι Ρώσοι
Ο εκτελών χρέη προέδρου στη Ρωσία Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της χώρας του αιχμαλώτισαν και μετέφεραν στη Μόσχα έναν από τους ηγέτες των ανταρτών στην Τσετσενία, τον Σαλμάν Ραντούγεφ. Ο Ραντούγεφ ήταν διοικητής των Τσετσένων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του πρώτου πολέμου στην περιοχή αυτή του Καυκάσου από το 1994 μέχρι το 1996. Στη συνέχεια είχε λάβει μέρος στην απαγωγή  150 Ρώσων στρατιωτών και πολιτών στο γειτονικό Νταγκεστάν.

Έκκληση του ΟΗΕ για τη Μοζαμβίκη
Το πρόγραμμα σίτισης των Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε έκκληση για την χορήγηση περισσοτέρων κονδυλίων υπέρ των πλημμυροπαθών της Μοζαμβίκης. Η υπηρεσία του ΟΗΕ επιδιώκει να συγκεντρώσει τριάντα εκατομμύρια δολλάρια για τη σίτιση των 650.000 ανθρώπων που παραμένουν άστεγοι στις πληγείσες απο τις πλημμύρες περιοχές της Μοζαμβίκης. Εν τω μεταξύ, γαλλικό αεροπλανοφόρο έφθασε τα παράλια της Μαδαγασκάρης. Ελικόπτερα από το αεροπλανοφόρο αυτό άρχισαν αναγνωριστικές πτήσεις σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν τρόφιμα στα θύματα των καταστροφικών κυκλώνων που έπληξαν τη μεγάλη αυτή νήσο τις τελευταίες εβδομάδες.

Έξι βόμβες στην καρδιά της Τεχεράνης
Στο Ιράν, έξι βόμβες εξερράγησαν σε πολυκατοικία της Τεχεράνης κοντά σε βάση του επιλέκτου σώματος των Φρουρών της Επανάστασης. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ιράν έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά την χθεσινή απόπειρα δολοφονίας ενός από τους πλέον σημαίνοντες μεταρρυθμιστές πολιτικούς του Σαϊντ Χατζαριάν. Ένοπλος πυροβόλησε τον Χατζαριάν στο πρόσωπο και διέφυγε με μοτοσυκλέτα. Ο ιρανός πολιτικός ήταν ο συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας των μεταρρυθμιστικών κομμάτων που πέτυχαν μεγάλη νίκη στην αναμέτρηση του περασμένου μήνα.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.