Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ανησυχίες από την δράση των νέων αλβανών ανταρτών
Ανησυχίες από την δράση των νέων αλβανών ανταρτών
(15/03/2000, 1000 GMT)

Ανησυχίες για την ένταση στη νότιο Σερβία
Ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα αναμένεται στην Αλβανία στο τελευταίο σκέλος της περιοδείας του με στόχο την αποτροπή της βίας στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κύριος Σολάνα σε σειρά επαφών που είχε  στο Κοσσυφοπέδιο παραδέχθηκε ότι οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας δεν θα οδηγήσουν σε θαύματα. Στο μεταξύ αυξάνονται
οι ανησυχίες για μία ενδεχόμενη αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου και τις σερβικές δυνάμεις ασφαλείας, μετά την εμφάνιση νέων ένοπλων αλβανικών ομάδων στις περιοχές της νότιας Σερβίας.  Οι ένοπλες ομάδες των Αλβανών αυτοαποκαλούνται μέλη ενός απελευθερωτικού στρατού των περίπου 70 χιλιάδων Αλβανών που ζουν υπό γιουγκοσλαβικό έλεγχο στην κοιλάδα του Πρέσεβο.

Το καλοκαίρι η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας λέει η Fitch IBCA
Την εκτίμηση ότι απαιτούνται δομικές αναδιαρθώσεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για την ένταξη στην ΟΝΕ εκφράζει σήμερα σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένονται πληθωριστικές πιέσεις.  Εν τω μεταξύ, στις αρχές του καλοκαιριού και μετά την οριστικοποίηση ένταξης της χώρας μας στην ΟΝΕ θα αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία ο διεθνής οίκος οικονομικών αξιολογήσεων, Fitch IBCA.

Η Ρωσία λέει πως συνέλαβε πράκτορα των Βρετανών
Η ρωσική ασφάλεια συνέλαβε έναν ρώσο πολίτη που είναι ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία λέει ότι ο ύποπτος που κρατείται σε φυλακή της Μόσχας εργαζόταν για λογαριασμό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών στην πρωτευουσα της Εσθονιας, Ταλίν. Το Λονδίνο δεν έχει μέχρι στιγμης σχολιάσει την είδηση.

Μπους και Γκορ έτοιμοι για τις προεδρικές
Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αλ Γκορ και ο Τζορτζ Μπους εξασφάλισαν την υποστηριξη του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αντιστοίχως για την υποψηφιοτητα τους στις προεδρικες εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου. Ο τελευταίος γύρος των προκριματικών εκλογών για την ανάδειξη υποψηφίων ήταν εν πολλοίς τυπικός αυφού και οι δυο ειχαν εξασφαλίσει ικανό αριθμο εκλεκτόρων.

Προειδοποίηση ΗΠΑ προς Ινδία
Μόλις λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στην Ινδία, η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράιτ είπε ότι η Ινδία θα πρέπει να κάνει σημαντική πρόοδο στον έλεγχο των πυρηνικών όπλων πριν οι δύο πλευρές αναπτύξουν πλήρως τις σχέσεις τους.

Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την φτώχεια
Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδοσε μεγάλη έρευνα με βάση τις εμπειρίες 60 χιλιάδων από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η Τράπεζα λέει ότι οι μαρτυρίες που συγκέντρωσε σε 60 χώρες για την έκθεση που τιτλοφορείται "Φωνές των φτωχών" , βοηθά ήδη στην ανάπτυξη νέων τρόπων αντιμετώπισης της φτώχειας.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.