Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νέα στρατεύματα στέλνει το ΝΑΤΟ
Νέα στρατεύματα στέλνει το ΝΑΤΟ
(16/03/2000, 0700 GMT)

Νέα στρατεύματα φτάνουν στο Κοσσυφοπέδιο
Η Γαλλία και η Ιταλία στέλνουν χίλιους ακόμη στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις της διεθνούς
ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ, μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια ανάμεσα στους Σέρβους και τους Αλβανούς. Οι ηγέτες της
κοινότητας των Σέρβων στην διαιρεμένη πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου συζήτησαν με ανώτατα στελέχη της διεθνούς αντιπροσωπείας στο Κοσσυφοπέδιο τις τελευταίες συγκρούσεις Σέρβων και της υπό Νατοϊκή διοίκηση ειρηνευτική δύναμης. Και οι
δύο πλευρές συμφώνησαν ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να εκτονωθεί η ένταση.

Αναπνευστικά προβλήματα αντιμετωπίζουν Ελληνες στρατιώτες στην ΠΓΔΜ
Αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της μολυσμένης ατμόσφαιρας αντιμετωπίζουν Ελληνες και Βέλγοι στρατιώτες που ελέγχουν την συνοριακή διάβαση Μπλάτσε στα σύνορα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας με το Κοσσυφοπέδιο. Πολλοί από τους Ελληνες στρατιώτες, όπως είπε αξιωματικός της ελληνικής αποστολής στην ανταποκρίτρια μας στα Σκόπια, κυκλοφορούν με προστατευτικές μάσκες. Διέψευσε δε τις πληροφορίες ότι ένας Ελληνας στρατιώτης μεταφέρθηκε στην Ελλάδα λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Το πρόβλημα φαίνεται πως προέρχεται από εργοστάσιο κατασκευής κεραμοσκεπών στη περιοχή που δεν διαθέτει τα κατάλληλα φίλτρα για την αποφυγή της ρύπανσης.

Καταδικάσθηκε σε θάνατο ο δολοφόνος εκατό παιδιών στο Πακιστάν
Δικαστήριο στην πόλη Λαχόρι του Πακιστάν καταδίκασε σε θάνατο τον μεγαλύτερο δολοφόνο κατά συρροή της χώρας, έναν άνδρα που κατηγορείται για τον θάνατο εκατό παιδιών. Οταν συνελήφθη, ο Τζάβεντ Ικμπαλ, παραδέχθηκε ότι στραγγάλισε τα παιδιά και ότι μετά πετούσε τα πτώματά τους σε κάδους με οξύ. Αργότερα όμως απέσυρε τη μαρτυρία του και δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος. Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε από το δικαστήριο να επιβάλει εκατό φορές την ποινή του θανάτου.

Διακόπτονται οι εξοφλήσεις χρεών της Μοζαμβίκης
Ορισμένες από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου αποφάσισαν να διακόψουν τις εξοφλήσεις χρεών της Μοζαμβίκης μετά τις
καταστροφικές πλημμύρες στη χώρα. Ας σημειωθεί τα χρέη της Μοζαμβίκης ανέρχονται σε εβδομήντα εκατομμύρια δολάρια το
χρόνο. Ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Η Μοζαμβίκη θεωρείται
μία από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έμειναν άστεγα μετά τις πλημμύρες. Ωστόσο οι επικριτές αυτής της απόφασης θεωρούν ότι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου δεν προχώρησαν αρκετά και ζητούν τη διαγραφή του χρέους της Μοζαμβίκης στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Συνάντηση εκπροσώπων Ρωσίας και ΝΑΤΟ
Η Ρωσία και το ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνάντηση σε επίπεδο πρεσβευτών από τότε που η Μόσχα διέκοψε τις επαφές της πέρισυ, διαμαρτυρόμενη για τις επιθέσεις της Βορειοατλαντικής συμμαχίας στο Κοσσυφοπέδιο. Εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που είχαν σχέση με το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και με τον έλεγχο των όπλων. Το ΝΑΤΟ διαβεβαίωσε τη Ρωσία ότι θα διαφυλάξει τη σερβική μειονότητα στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ η Ρωσία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι τα πυρηνικά της όπλα δεν αποτελούν απειλή για τη συμμαχία.

Πτώχευση κηρύττει η εταιρεία που ευθύνεται για την οικολογική καταστροφή στο Δούναβη
Η αυστραλιανή εταιρεία ορυχείων, που θεωρείται υπεύθυνη για τη χειρότερη οικολογική καταστροφή στην Ανατολική Ευρώπη από το ατύχημα του Τσερνομπίλ πριν από δεκαπέντε χρόνια, κήρυξε πτώχευση. Στην Esmeralda Exploration ανήκει το ήμισι του χρυσωρυχείου Μπάια Μάρε της Ρουμανίας, από το οποίο προκλήθηκε μόλυνση του Δούναβη πριν από έξι εβδομάδες. Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας κατηγόρησε την εταιρεία Esmeralda ότι κήρυξε πτώχευση για να αποφύγει να δώσει τα απαιτούμενα τεράστια ποσά αποζημείωσης. Στο μεταξύ, μία ρουμανική εταιρεία ορυχείων ανέλαβε την ευθύνη για την πρόσφατη ρύπανση του ποταμού Τίσζα.

Κρίνεται σήμερα το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας Rover
Η τύχη χιλιάδων θέσεων εργασίας κρίνεται σήμερα, καθώς το εποπτικό συμβούλιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας BMW πρόκειται να ανακοινώσει εάν θα πωλήσει ή όχι την ελλειματική θυγατρική εταιρεία Rover. Η διοίκηση της BMW αναμένεται να πωλήσει τη Rover, αλλά να κρατήσει τα κερδοφόρα μοντέλα Land Rover και Mini. Τα συνδικαλιστικά σωματεία της Μεγάλης Βρετανίας προσπαθούσαν να ασκήσουν πιέσεις στα αντίστοιχα σωματεία της Γερμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες η BMW ενδέχεται να πωλήσει τη Rover σε άλλη κατασκευάστρια εταιρεία ή να πληρώσει μία βρετανική εταιρεία να αναλάβει τη διαχείρισή της.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.