Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
Τα μάρμαρα του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο
(17/03/2000, 0630 GMT)

Εκόνομιστ: Υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων οι Βρετανοί βουλευτές
Η πλειοψηφία των μελών του βρετανικού κοινοβουλίου τάσσεται υπερ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αποκαλύπτει έρευνα του περιοδικού Εκονομιστ, η οποία δημοσιευεται στο τευχος που κυκλοφορει αυριο. Στο μεταξύ, ειδική επιτροπή του βρετανικού κοινοβουλίου πρόκειται να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους τα βρετανικά μουσεία προμηθεύτηκαν αρχαιότητες και άλλα έργα τέχνης από το εξωτερικό.

Παραινέσεις ΗΠΑ προς Κίνα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απευθύνουν μήνυμα στην Κίνα να χαμηλώσει τους τόνους της στην πολιτική που ακολουθεί απέναντι στην Ταϊβάν. Το σχετικό διάβημα γίνεται μετά τις απειλές του πρωθυπουργού της Κίνας, Ζου Ρονγκζί για πιθανές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Ταϊβάν εάν η χώρα κηρύξει την ανεξαρτησία της μετά τις προεδρικές εκλογές που διεξάγονται αύριο.

Στους ισλαμιστές στρέφεται ο Ντεμιρέλ
Η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία κυριαρχείται από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την επανεκλογή του προέδρου Σουλεϊμαν Ντεμιρέλ. Η κυβέρνηση της χώρας έχει στραφεί στο μεγαλύτερο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης- το Ισλαμιστικό Κόμμα της Αρετής. Στο συνταγματικό δικαστήριο, όμως, εκκρεμεί η υπόθεση για την απαγόρευση λειτουργίας του κόμματος.

Λέοπαρντ 2 αγοράζει η Τουρκία από τη Γερμανία
Η Τουρκία αποφάσισε να αγοράσει από τη Γερμανία χίλια άρματα μάχης τύπου Λέοπαρντ 2, σύμφωνα με τη γερμανική τηλεόραση. Το τηλεοπτικό κανάλι ZDF ανέφερε ότι η Τουρκία υπέβαλε την αίτησή της επισήμως με υπόμνημα που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η οποιαδήποτε πώληση γερμανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Τουρκία πρέπει να συνδέεται με τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Συναντήσεις Ρόμπερτσον, Σολάνα με Βαλκάνιους ηγέτες
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον και ο επικεφαλής του τομέα εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέρ Σολάνα συναντώνται σήμερα στην Ουγγαρία με τους ηγέτες αρκετών βαλκανικών χωρών, ανάμεσα στις οποίες η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ρουμανία, η Βοσνία Ερζεγοβίνη και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.