Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποδέχθηκαν τον Πάπα στην Βηθλεέμ
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποδέχθηκαν τον Πάπα στην Βηθλεέμ

(22/03/2000, 19:00 GMT)

Στο πλευρό των Παλαιστινίων προσφύγων ο Πάπας
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο 2ος, συνεχίζοντας το προσκύνημα του στους Αγίους Τόπους έκανε έκκληση για άμεση επίλυση των δοκιμασιών των Παλαιστινίων προσφύγων. Μιλώντας επισκεπτόμενος στρατόπεδο προσφύγων, ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες ζωής των προσφύγων και ζήτησε να εφαρμοστούν  τα διεθνή ψηφίσματα που καλούν για την επιστροφή των προσφύγων στις εστίες τους. Νωρίτερα ο Πάπας χωροστάτησε σε λειτουργία στην Βηθλεέμ, με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών, κατά την διάρκεια της οποίας εξέφρασε την υποστήριξή του για την δημιουργία ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

Βομβιστική επίθεση σε γέφυρα του Κοσσυφοπεδίου
Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στην πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου. Η έκρηξη είχε σαν αποτέλεσμα την μερική καταστροφή της γέφυρας Μπάνισκα και από τα θραύσματα προξενήθηκαν ζημιές σε κατοικίες του χωριού Λοζίστε, σε απόσταση 300 μέτρων από το επίκεντρο της. Αξιωματικός της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης είπε ότι στην γέφυρα είχε τοποθετηθεί ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός.

Κανένας κίνδυνος για τους Ελληνες στρατιώτες της K-For από μόλυνση αμιάντου
Ο επικεφαλής του Ελληνικού λόχου που σταθμεύει στην μεθόριο ανάμεσα στο Κοσσυφοπέδιο και στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δήλωσε ότι κανένας Ελληνας στρατιώτης δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της μόλυνσης που εντόπισε στην περιοχή πανεπιστημιακό εργαστήριο του Βελγίου λόγω της παρουσίας μεγάλων ποσοτήτων αμιάντου και βαρέων μετάλλων στο έδαφος.

Απαισιόδοξος για τον 3ο γύρο των διακοινοτικών συνομιλιών ο Γιώργος Βασιλείου
Την απουσία ουσιαστικού περιεχομένου και στον τρίτο γύρο του εκ του σύνεγγυς διακοινοτικού διαλόγου για το Kυπριακό, προβλέπει ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Eνωση, Γιώργος Βασιλείου. Σε συνέντευξή του στην ελληνική υπηρεσία του ΒΒC, o κύριος Βασιλείου τονίζει ακόμα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν μπορεί να ξεκινήσει ξεχωριστές διαπραγματεύσεις ένταξης με τους Τουρκοκύπριους ακόμα κι αν το επιθυμούσε.

Ομιλία του Μπίλ Κλίντον στην Ινδική Βουλή
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον αναφέρθηκε στους κιδύνους των πυρηνικών όπλων στην ομιλία του σε κοινή συνεδρίαση των δύο σωμάτων της Ινδικής Βουλής, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Ινδία. Ο κύριος  Κλίντον υπογράμμισε οτι η πυρηνική πολιτική που ακολουθεί το Δελχί έχει επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, παραδέχτηκε όμως ότι η Ινδία πρέπει να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Επίθεση όλμων στην Βαγδάτη
Τουλάχιστον τέσσερεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι σαράντα τραυματίσθηκαν από επίθεση με όλμους που σημειώθηκε στην Βαγδάτη. Ιρακινοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι η επίθεση συνέβη το βράδυ της Τρίτης σε πυκνοκατοικημένη συνοικία της Βαγδάτης. Κανείς δεν έχει λάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά σύμφωνα με τους Ιρακινούς πίσω από αυτή βρίσκεται το Ιράν.

Δολοφονική απόπειρα κατά του ηγέτη του Ναγκόρνο Καραμπάχ
Θυμα δολοφονικής απόπειρας έπεσε ο ηγέτης της αποσχισθείσας από το Αζερμπαϊτζάν επαρχίας του  Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Αρκάντυ Γκουκασιάν. Αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα Στεπανακέρτ λένε ότι ο κύριος Γκουκασιάν -που βρίσκεται εκτός κινδύνου, τραυματίστηκε όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε. Οι ίδιες πηγές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν αριθμό υπόπτων.

Εκστρατεία για την διάσωση του Αμαζονίου
Οι αρχές της Βραζιλίας εξήγγειλαν την μεγαλύτερη στα χρονικά -όπως λένε- εκστρατεία για την προστασία των δασών του Αμαζονίου από εμπρηστές και παράνομους υλοτόμους. Εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος δήλωσε ότι θα διατεθεί επιπλέον ποσό 14 εκατομυρίων δολλαρίων για τον σκοπό αυτό. Κάθε χρόνο εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα του τροπικού δάσους καταστρέφονται με σκοπό την μετατροπή τους σε αγρούς και βοσκοτόπια.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.