Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κλείνει το εργοστάσιο στο Κοσσυφοπέδιο που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μόλυνση
Κλείνει το εργοστάσιο στο Κοσσυφοπέδιο που φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μόλυνση

(23/03/2000, 07:30 GMT)

Κλείνει το εργοστάσιο αμιάντου που, σύμφωνα με μετρήσεις, έχει μολύνει την περιοχή στην οποία έχουν την βάση τους και Έλληνες στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης του Κοσσυφοπεδίου.
Στο κλείσιμο του εργοστασίου αμιάντου στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας προχώρησε ο διοικητής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο. Η μονάδα αυτή, όπως αποκάλυψε η Ελληνική Υπηρεσία του BBC, έχει μολύνει σε επικίνδυνο βαθμό το περιβάλλον στην περιοχή με αμίαντο και βαρέα μέταλλα. Στην περιοχή αυτή έχουν την βάση τους Έλληνες στρατιώτες που υπηρετούν στην ειρηνευτική δύναμη του Κοσσυφοπεδίου.

Αρχίζει η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λισαβώνα
Η καταπολέμηση της ανεργίας με την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, καθώς και ο ευρύτερος εκσυγχρονισμός της οικονομίας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι δύο βασικοί άξονες της διήμερης Συνόδου Κορυφής της Λισαβώνας. Την Σύνοδο απασχολούν, επίσης, οι νέες τεχνολογίες και η ανάπτυξη της πληροφορικής στην Ευρώπη.

Επαφές Σέρβων και Αλβανοφώνων στη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου με το μελλοντικό διοικητή της πόλης
Μια πρώτη επαφή είχαν οι Σέρβοι και οι Αλβανόφωνοι που ζουν στη διχασμένη πόλη Μιτροβίτσα του Κοσσυφοπεδίου με το μελλοντικό διοικητή της πόλης Γουίλιαμ Νας. Στο μεταξύ, η Υπάτη Αρμοστής τους Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Σαντάκο Ογκάτα υπογράμμισε ότι η έξοδος των Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο συνεχίζεται και επιβεβαίωσε εκτιμήσεις του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που ανακοίνωσε ότι πάνω από 200.000 Σέρβοι από το Κοσσυφοπέδιο έχουν αναζητήσει καταφύγιο στη Σερβία. Σχετικά με το πρόβλημα της χρήσης όπλων με γόμωση απεμπλουτισμένου ουρανίου στην διάρκεια του πολέμου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας - χρήση που παραδέχθηκε το ίδιο το ΝΑΤΟ - εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας διευκρίνισε ότι η ηγεσία του ΝΑΤΟ δεν είχε απολύτως καμία δικαιοδοσία στην επιλογή των όπλων.

Συνεχίζεται η περιοδεία του Πάπα στη Μέση Ανατολή
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος, που πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή, επισκέπτεται σήμερα στο Ισραήλ το μνημείο για τους 6 εκατομμύρια Εβραίους που σκοτώθηκαν από τους ναζί.

Τους 50, τουλάχιστον, φτάνουν οι νεκροί από πυρκαγιά σε πετρελαιοαγωγό στη Νιγηρία
Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, κάηκαν στη νότια Νιγηρία όταν ένας σπασμένος πετρελαιοαγωγός τυλίχθηκε στις φλόγες.

Αρνήθηκε η ΝΑΣΑ ότι γνώριζε την βλάβη στο Μαρς Πόλαρ Λάντερ
Η NAΣA αρνήθηκε ότι ήξερε από πριν την βλάβη στο διαστημικό όχημα Μαρς Πόλαρ Λάντερ - βλάβη που, όπως φαίνεται, είχε ως αποτέλεσμα την εξαφάνισή του καθώς πλησίαζε τον πλανήτη Άρη. Όμως, συντάκτης του BBC που ασχολείται με το θέμα αναφέρει ότι έκθεση που θα δει το φως της δημοσιότητας την επόμενη εβδομάδα θα αποτελεί καταπέλτη για τη NASA.

Αποζημίωση σε γυναίκες στην Αμερική που δεν προσελήφθησαν λόγω σεξουαλικών διακρίσεων
Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, 1.100 γυναίκες που δεν κρίθηκαν ικανές να δουλέψουν στη Φωνή της Αμερικής και στην πρώην Υπηρεσία Πληροφοριών της χώρας θα μοιραστούν πιθανότατα αποζημίωση που ξεπερνάει τα 150 δισεκατομμύρια δραχμές. Οι γυναίκες αυτές είχαν προσφύγει στην δικαιοσύνη πριν από πάνω από 20 χρόνια ζητώντας αποζημίωση για σεξουαλικές διακρίσεις που, όπως υποστηρίζουν, ευνόησαν τους άνδρες.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.