Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Οι ηγέτες της κοινότητας στη Λισαβώνα
Οι ηγέτες της κοινότητας στη Λισαβώνα

(24/03/2000, 09:30 GMT)

Προτεραιότητα της ΕΕ η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης στην ηλεκτρονική εποχή
Ο ηγέτες της κοινότητας που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής της Λισαβώνας αναμένεται να καταλήξουν σήμερα στην λήψη μέτρων ώστε να αποκτήσει η Ευρώπη πιο δυναμική παρουσία στην οικονομική ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εποχής. Αναμένεται να εκπονηθεί τριετές πλάνο για την προώθηση της πρόσβασης και της εκπαίδευσης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να μειωθεί το χάσμα με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ευρωπαϊοι ηγέτες συμφώνησαν εξάλλου στην ανάγκη προώθησης του εμπορίου στο Ιντερνετ ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Ομως κατά τη σύνοδο εκφράστηκαν διαφωνίες σε ορισμένους τομείς. Η Βρετανία ζητά να προωθηθούν δομικές αλλαγές, ενώ, σύμφωνα με τους ανταποκριτές η Γαλλία είναι πιο επιφυλακτική προς τις  προτεινόμενες ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Ενας χρόνος απο την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών - Αναβλήθηκε η επίσκεψη των επικεφαλής του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο
Αναβλήθηκε για αρκετές ώρες η επίσκεψη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο, επίσκεψη που σηματοδοτεί την ολοκλήρωση ενός χρόνου απο την έναρξη των ΝΑΤΟϊκών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση η επίσκεψη αναβλήθηκε για 'επιχειρησιακούς λόγους'. Οι κάτοικοι της Γιουγκοσλαβίας, απο την πλευρά τους, υποδέχονται την ημέρα με αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα. Αλλά τα Βαλκάνια απασχόλησαν και τους ηγέτες της κοινότητας που συζήτησαν σχετική έκθεση στη Λισαβώνα. Σύμφωνα με την έκθεση, το καθεστώς του Βελιγραδίου απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή, ενώ παράλληλα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης κρίνεται ως αναποτελεσματική.

Δεν υπάρχει κίνδυνος απο τα εργοστάσια αμιάντου και τσιμέντου σύμφωνα με μετρήσεις της K-FOR
Ο επικεφαλής των ελλήνων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο, Ταξίαρχος Καναβάκης δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC  ότι μετρήσεις της Κ-FOR δείχνουν πως η μόλυνση που προκλήθηκε απο εργοστάσια αμιάντου και  τσιμέντου στην περιοχή είναι στα επιτρεπτά όριο.Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των ελλήνων στρατιωτών. Σημειώνεται, πάντως, ότι οι Βέλγοι και οι Γερμανοί ανησυχούν για τα επίπεδα της μόλυνσης στην περιοχή.

Με ανοιχτό μυαλό για το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων βρετανική διακομματική επιτροπή θα επισκεφθεί την Ελλάδα, λέει ένα μέλος της
Τα μέλη της διακομματικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου, η οποία ασχολείται με το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα, θα επισκεφθούν την Ελλάδα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος με ανοιχτό μυαλό, όπως δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του BBC, ο βουλευτής του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος Ντέρεκ Γουάιατ, μέλος και ο ίδιος της επιτροπής.

Τελευταία ημέρα σήμερα για την ρωσική προεκλογική εκστρατεία
Στη Ρωσία, οι υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα ολοκληρώνουν σήμερα την προεκλογική τους εκστρατεία, τελευταία μέρα κατά την οποία επιτρέπεται πολιτική δραστηριοτητα πριν απο τις εκλογές της Κυριακής. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι κατά τους τελευταίους μήνες η χώρα έζησε την πιο βαρετή προεκλογική εκστρατεία της μετα-σοβιετικής περιόδου, καθώς ο εκτελών χρέη προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εφησυχάζεται με την αναμενόμενη βέβαιη νίκη του. Ανάμεσα στους  σημαντικότερους αντιπάλους του κυρίου Πούτιν είναι ο κομμουνιστής ηγέτης Γκενάντι Ζιουγκάνωφ και ο εθνικιστής ηγέτης Βλαντιμίρ Ζιρινόφσκι.

Παγκόσμια εκστρατεία κατά της απάτης στο Ιντερνετ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκαινίασαν παγκόσμια εκστρατεία για την αντιμετώπιση της απάτης στο Ιντερνετ, σε μια κίνηση που θεωρείται ως η πιο εκτεταμένη απόπειρα αστυνόμευσης του διαδικτύου. Στην εκστρατεία συμμετέχουν αστυνομικές αρχές και οργανώσεις καταναλωτών απο 28 χώρες. Ηδη έχουν εντοπιστεί περισσότερες απο 1600 ιστοσελίδες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι παρέχουν δυνατότητες πλουτισμού μέσω παρανόμων οδών.

Σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους τσετσένους πρόσφυγες στην Πράγα
Νέες διαπραγματεύσεις πραγματοποιούνται σήμερα στην Πράγα στις προσπάθειες να τερματιστεί η εκεί κατάλυψη των γραφείων της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες απο περισσότερους απο είκοσι Τσετσένους. Οι τσετσένοι πρόσφυγες κατέλαβαν τα γραφεία του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών την Τετάρτη και λένε ότι φοβούνται να επιστρέψουν στο στρατόπεδο, όπου διαμένουν στην κεντρική Τσεχία γιατί έχουν δεχθεί πολλά απειλητικά τηλεφωνήματα στα ρωσικά. Οι αρχές της χώρας έχουν προσφερθεί να μεταφέρουν τους πρόσφυγες, που είναι κυρίως γυναίκες και παιδιά, σε άλλο στρατόπεδο.

Κορυφώνεται σήμερα η επίσκεψη του Πάπα στους Άγιους Τόπους
Με λειτουργία στις όχθες της θάλασσας της Γαλιλέας κορυφώνεται σήμερα η επίσκεψη- προσκήνυμα στους Αγιους Τόπους του Πάπα Ιωάννη Παύλου. Δεκάδες χιλιάδες πιστοί παρίστανται στο γεγονός. Ανταποκριτής του BBC μεταδίδει ότι σε αυτή την φάση η επίσκεψη του Πάπα επιστρέφει στην πραγματοποίηση του πρωταρχικού της σκοπού, αφού για αρκετές μέρες είχε συνδεθεί με τα οξυμένα πολιτικά ζητήματα της περιοχής.

Ναυάγιο ελληνικού εμπορικού πλοίου στον Ατλαντικό
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στον Ατλαντικό Ωκεανό για τον εντοπισμό επιζώντων μετά το ναυάγιο του εμπορικού ελληνικού πλοίου Leader L. Το πλοίο που μετέφερε αλάτι απο την Ισπανία στις Ηνωμένες Πολιτείες βυθίστηκε μέσα σε λίγες ώρες. Στο πλοίο επέβαιναν 31 άτομα. Τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι έχουν διασωθεί τουλάχιστον 12 μέλη του πληρώματος.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.