Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Βλαντιμίρ Πούτιν: Ισχυρό κράτος σημαίνει ευνομούμενη πολιτεία
Βλαντιμίρ Πούτιν: Ισχυρό κράτος σημαίνει ευνομούμενη πολιτεία

(31/03/2000, 1900 GMT)

Διευκρινίσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Δύση παρεξήγησε την έκκληση του για δημιουργία ισχυρού κράτους. Ο κ. Πούτιν διευκρίνησε ότι μιλώντας για "ισχυρότερο κράτος" δεν εννοούσε την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και των μυστικών υπηρεσιών, αλλά αναφερόταν στην δημιουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας. Στο μεταξύ, η επίτροπος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Μέρι Ρόμπινσον έφθασε στη Μόσχα, προκειμένου να διερευνήσει τους ισχυρισμούς περί εκτελέσεων, βασανισμών και βιασμών πολλών αθώων Τσετσένων πολιτών από τις ρωσικές δυνάμεις.

Προσπάθειες της Ρωσίας να αφοπλίσει το οπλοστάσιο χημικών όπλων της
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία ζητάει νέα οικονομική βοήθεια από την Δύση προκειμένου να αφοπλίσει το τεράστιο οπλοστάσιο χημικών όπλων που διαθέτει. Η Ρωσία έχει συνυπογράψει τη συνθήκη για την πλήρη απαγόρευση των χημικών όπλων, αλλά οι επιχειρήσεις καταστροφής των χημικών κεφαλών της έχουν μείνει πίσω λόγω ανεπάρκειας χρημάτων. Σήμερα ρωσική αντιπροσωπεία ενημερώνει στην Χάγη το σώμα που επιβλέπει την καταστροφή των χημικών όπλων.

Αιτήματα για αποφυλάκιση του Ακίν Μπιρντάλ
Η Ευρωπαική Ενωση καλεί την Τουρκία να αποφυλακίσει τον Ακίν Μπιρντάλ, ηγετική φυσιογνωμία της χώρας στον τομέα της προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Ευρωπαϊκη Ενωση τονίζει πως η φυλάκιση του Ακιν Μπιρντάλ εκθέτει σοβαρά την Τουρκία η οποία τον Δεκέμβριο στο Ελσίνκι απεδέχθη όλες τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε ετοιμότητα οι αρχές στην Ιαπωνία μετά την έκρηξη ηφαιστείου
Οι αρχές της Ιαπωνίας εκκενώνουν πόλεις και χωριά που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού Ούσου, στο νησί Χοκαϊντο, όπου σημειώθηκε έκρηξη ηφαιστείου, με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στην ατμόσφαιρα τεράστιες ποσότητες στάχτης. Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες στρατιώτες, αρκετά πλοία του ναυτικού και πολλά ελικόπτερα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Στην πρωθυπουργική οικία έχει στηθεί ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Διπλωματικές τιμές για τον καγκελάριο της Αυστρίας στην Ελβετία
Ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βόλφγκανγκ Σούσελ βρίσκεται στην Ελβετία, στο πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού που συμπεριλαμβάνει και το ακροδεξιό κόμμα ελευθερίας. Ο κ. Σούσελ έχει δεχθεί τα βέλη της κριτικής από τους ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά έγινε δεκτός με διπλωματικές τιμές στη Βέρνη. Πάντως, αριστερές οργανώσεις προετοιμάζουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από το ελβετικό κοινοβούλιο.

Δεκαετής ποινή φυλάκισης ενός τραπεζίτη στην Ισπανία
Η μεγαλύτερη δίκη στα ισπανικά χρονικά έληξε με την καταδίκη ενός μεγάλου τραπεζίτη, του Μάριο Κόντε, σε δέκα χρόνια φυλάκισης για απάτη και κατάχρηση χρήματος. Η διετής δίκη πραγματοποιήθηκε έπειτα από τη γνωστοποίηση του μεγαλύτερου οικονομικού σκανδάλου της χώρας. Ο κ. Κόντε υπήρξε πρόεδρος της μεγαλύτερης ισπανικής τράπεζας, Banesto, η οποία κατέρρευσε το 1993 παρουσιάζοντας ελλείμματα δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές ο κ. Κόντε συμβολίζει την κουλτούρα του γρήγορου και εύκολου πλουτισμού.

Αποτελεσματική αγωγή κατά του AIDS
Μία από τις πιο εμπεριστατωμένες επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτει ότι ένας συνδυασμός φαρμάκων που χρησιμοποιήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια για την ιατρική αγωγή των ασθενών του AIDS, έχουν αυξήσει δραστικά το προσδωκόμενο όριο ζωής των ασθενών. Ωστόσο, η μελέτη προειδοποιεί ότι εν λόγω η αγωγή δεν είναι θεραπεία και ότι επιπλέον μπορεί να επιφέρει ορισμένες τοξικές παρενέργειες.

Ελπιδοφόρα στατιστικά στοιχεία για την θεραπεία του καρκίνου
Αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια οι πιθανότητες μακροημέρευσης ασθενών που πάσχουν από τα πιο συνηθισμένα είδη καρκίνου. Σύμφωνα με τους αναλυτές σε αυτό συμβάλλουν τα συστήματα έγκαιρης διάγνωσης. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, οι πιθανότητες θεραπείας των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και των ανδρών που πάσχουν από καρκίνο του προστάτη αυξάνονται συνεχώς. Ωστόσο, ακόμη πεθαίνουν κάθε χρόνο περίπου δεκατρείς χιλιάδες γυναίκες από την επάρατη νόσο.

Νεκρός ένας Γάλλος στρατιώτης στο Κοσσυφοπέδιο
Στο Κοσσυφοπέδιο, στην πόλη Μιτροβίτσα, σκοτώθηκε ένας Γάλλος αξιωματούχος από κάποιον υποτελή του. Σύμφωνα με ανακοινωθέν του γαλλικού στρατού πρόκειται να διεξαχθεί έρευνα. Τόσο ο θύτης όσο και το θύμα είχαν φτάσει πρόσφατα στην περιοχή για να συμμετάσχουν στις προσπάθειες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης να αποτρέψει επεισόδια ανάμεσα στους Αλβανούς και τη σερβική μειονότητα.
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.