Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ

(05/04/2000, 14:00 GMT)

Κρίσιμη ψηφοφορία στην τουρκική βουλή
Kρίσιμη ψηφοφορία επί των προτάσεων συνταγματικών αλλαγών διεξάγεται αυτή την ώρα στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Από την υπεψήφισή της εξαρτάται η συνοχή της κυβέρνησης Ετσεβίτ καθώς και η επανεκλογή των Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στην προεδρία της χώρας. Ο πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για την έγκριση των προτάσεών του καθώς στην πρώτη φηφοφορία 349 βουλευτές ψήφισαν υπέρ. Η κυβέρνηση υπολογίζει τώρα ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει τις 367 ψήφους που χρειάζεται στην τελική ψηφοφορία για να περάσει το πακέτο συνταγματικών μεταρρυθμίσεων.

Πτώση στα χρηματιστήρια μετά την καταδίκη της Μicrosoft
Η δικαστική περιπέτεια της Microsoft συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στα Χρηματιστήρια. Χθες, στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης υψηλών τεχνολογιών Nasdaq σημείωσε μεγάλη πτώση για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ενώ σήμερα οι Γενικοί Δείκτες στα μεγάλα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρτια έχουν καθοδική πορεία.

Υπό την απειλή του λιμού η Αιθιοπεία
Τα Ηνωμένα Έθνη προετοιμάζονται εντατικά για την διανομή τροφίμων στην Αιθιοπεία, όπου οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό την απειλή της πείνας λόγω της ξηρασίας που πλήττει την Ανατολική Αφρική τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Το προσωπικό του ΟΗΕ πρόκειται να μεταφέρει αεροπορικώς σαράντα τόνους τροφίμων στην περιοχή Ογκάντεν της Νοτιοανατολικής Αιθιοπείας κοντά τα σύνορα με τη Σομαλία. Ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού απηύθυνε έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα να συμβάλλει όσο μπορεί για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για τρόφιμα και πόσιμο νερό στην Αιθιοπεία. Προηγουμένως η Αιθιοπεία είχε κατηγορήσει τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί να αποστείλει βοήθεια στα εκατομμύρια ανθρώπων που απειλούνται από την πείνα. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε ότι η Αιθιοπεία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Μειώνεται κι άλλο το στρώμα του όζοντος
Από καρκίνο του δέρματος κινδυνεύουν όλο και περισσότερο οι κάτοικοι της Βόρειας Ευρώπης, σύμφωνα με νέα μελέτη που διαπιστώνει μεγάλη μείωση του στρώματος του Όζοντος στην αρκτική. Την έρευνα πραγματοποίησαν επιστήμονες από την  Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Διαπίστωσαν ότι πάνω από την αρκτική το στρώμα του όζοντος που προστατεύει τη γη από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου μειώθηκε κατά εξήντα τοις εκατό μέσα σε τρεις μήνες, από τον Ιανουάριο μέχρι το Μάρτιο. Τον προηγούμενο χρόνο και την ίδια περίοδο η μείωση του όζοντος ήταν της τάξης του σαράντα πέντε τοις εκατό. Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής ανέφερε ότι η λεγόμενη τρύπα του όζοντος έχει τώρα διάμετρο δεκαοκτώ χιλιομέτρων. Τόνισε, μάλιστα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια όζοντος που έχει καταμετρηθεί μέχρι σήμερα.

Συνεχίζεται η ένταση στο Κοσσυφοπέδιο
Εκπρόσωπος των δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κοσσυφοπέδιο ανακοίνωσε ότι ένας Σέρβος που είχε συλληφθεί για κατοχή όπλων απέδρασε έπειτα από συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων και αμερικανών στρατιωτών της Κφορ, στις οποίες τραυματίστηκαν έντεκα στρατιώτες. Ο Σέρβος είχε συλληφθεί στο χωριό Σέβτσε, κοντά τα σύνορα με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δέκα χιλιάδες Σέρβοι υπολογίζεται ότι ζουν στην περιοχή αυτή. Πρόκειται για τη δεύτερη σε σερβικό πληθυσμό περιοχή του Κοσσυφοπεδίου μετά την Μιτροβίτσα.

Ο Γιοσίρο Μόρι πρωθυπουργός στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία το κοινοβούλιο ενέκρινε την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιοσίρο Μόρι. Ο κ. Μόρι τοποθετήθηκε επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης μετά την ξαφνική ασθένεια του εκλεγμένου πρωθυπουργού Κέιζο Ομπούτσι, ο οποίος υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο την περασμένη Κυριακή και παραμένει σε κώμα. Ο Γιοσίρο Μόρι δεσμεύθηκε να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.