Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC


 
 

Αγγλοι και Τούρκοι οπαδοί συγκρούονται στην Κωνσταντινούπολη

(06/04/2000, 14:30 GMT)

Κανονικά θα διεξαχθεί ο αγώνας απόψε στη Κωνσταντινούπολη παρά τα αιματηρά επεισόδια
Εκτακτη σύσκεψη αξιωματούχων της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου - της UEFA- πραγματοποιείται στη Κωνσταντινούπολη μετα το χθεσινοβραδυνά επεισόδια στο κέντρο της πόλης στα οποία έχασαν την ζωή τους δυο οπαδοι της Leeds United. Οι φιλαθλοι της Αγγλικης ομαδας βρισκονταν στην Κωνσταντινούπολη για τον ημιτελικό αγώνα για το κυπελλο UEFA με την Γαλατασεράη που -παρά τα γεγονότα θα πραγματοποιηθεί σημερα κανονικά . Πάντως ο πρόεδρος της Αγγλικής ομάδας ζητησε απο τους οπαδους της που βρισκονται ηδη στην Κωνσταντινουπολη να παραμεινουν στα ξενοδοχεια τους ενω η αγγλικη αστυνομια καλεσε οσους φιλαθλους σκοπευαν να πανε σημερα στην Κωνσταντινουπολη να ακυρωσουν το ταξιδι τους.

Σχόλια του Γαλλικού τύπου για τις εκλογές της Κυριακής
Τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα σχολιάζουν σήμερα στην Γαλλία η εφημερίδα Φιγκαρό και το πολιτικό περιοδικό Λ'Εξεπρες, ενω σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων "η αβεβαιότητα ειναι αυτη που κερδίζει το προβάδισμα στις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα" .

Διεθνής Αμνηστία: Και στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας καταγράφει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τριάντα τέσσερεις Ευρωπαικές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, και καλεί τις Ευρωπαικές κυβερνήσεις να σταματήσουν την, όπως την αποκαλεί, πρακτική της ατιμωρησίας που ισχύει έναντι της αστυνομίας και των δυνάμεων ασφαλείας σε ορισμένες χώρες.

Δεν παραιτείται η Τουρκική κυβέρνηση
Η Τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί παρά την απόρριψη χθες, για δεύτερη φορά,  από το κοινοβούλιο της χώρας προτάσεων που θα επέτρεπαν την επανεκλογή του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο αξίωμα του προέδρου. Πάντως, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην Αγκυρα, η αξιοπιστία του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετσεβίτ έχει υποστεί βαρύ πλήγμα.

Μακρινό το όνειρο της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ λέει ο Γερμανός Πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοχάνες Ράου που πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη  επίσκεψη - προυδοποίησε τη Τουρκία ότι η πορεία της χώρας προς την Ευρωπαική Ενωση θα είναι μακρινή και τόνισε ότι τόσο η Τουρκία όσο και η ΕΕ θα πρέπει να κάνουν ιδιαίτερη προσπάθεια για να επιτύχουν αυτό το στόχο. Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου είναι η πρώτη εδώ και δεκατέσσερα χρόνια στη χώρα αυτή από γερμανό αρχηγό κράτους. Ο κ. Ράου θα έχει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ. Βασικά θέματα των συνομιλιών θα είναι οι προσπάθειες γιά την ενίσχυση των προοπτικών της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ και η πώληση γερμανικών όπλων στην Τουρκία,  θέμα που έχει διχάσει τον κυβερνητικό συνασπισμό Σοσιαλδημοκρατών - Πρασίνων στο Βερολίνο .

Το Συμβούλιο της Ερώπης απειλεί να αναστείλει τη συμμετοχή της Ρωσίας
Ρώσοι επίσημοι ανακοίνωσαν ότι ενας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε και τρείς τραθματίσθηκαν σε ενέδρα Τσετσένων ανταρτών. Εν τω μεταξυ, ξεκίνησε η συζήτηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το άν θα ανασταλεί η συμμετοχή της Ρωσίας στον διεθνη οργανισμό. Η πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου πρότεινε πριν λίγες ημέρες την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσία έαν η Μόσχα δεν σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Τσετσενία και δεν άρχίσει διάλογο με την ηγεσία των Τσετσένων αυτονομιστών.

Ισόβια κάθειρξη για το Ναουάζ Σαρίφ
Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν που ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα τον Οκτώβιο κρίθηκε ένοχος  από δικαστήριο του Καράτσι και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο κ. Σαρίφ κρίθηκε ένοχος για αεροπειρατεία, απόπειρα δολοφονίας, απαγωγής και τρομοκρατικές ενέργειες. Ο ίδιος όπως και αρκετοί συγκατηγορούμενοί του, δήλωσε αθώος. Το δικαστήριο αποφάσισε επίσης την κατάσχεση της περιουσίας του πρώην πρωθυπουργού.

Πιθανή η κλωνοποίηση εμβρύων στη Βρετανία
Στη Βρετανία μία σημαντική επιτροπή δεοντολογίας, το Συμβούλιο Νάφιλντ για θέματα Βιολογίας, συνιστά την αλλαγή της  νομοθεσίας ώστε οι μέθοδοι για την κλωνοποίηση του ανθρώπου να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς .Σύμφωνα με τις πληροφορίες αν η κυβέρνηση αποδεχθεί τη σχετική πρόταση, τότε η Βρετανία θα είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα επιτραπεί η κλωνοποίηση των εμβρύων. Η αλλαγή του νόμου θα δώσει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να προχωρήσουν στην παραγωγή ανθρώπινων ιστών που μπορεί να χρησιμοπιηθούν σε μεταμοσχεύσεις .

Αποστολή στον Μιρ
Επιτυχώς έγινε η σύνδεση του διαστημικού οχήματος Σογιούζ στο οποίο επιβαίνουν δύο ρώσοι κοσμοναύτες, με τον διαστημικό σταθμό Μιρ. Ολα, λένε οι επιστήμονες της Μόσχας, πήγαν όπως προέβλεπε το πρόγραμμα. Αποστολή του πληρώματος είναι να επιδιορθώσει μία διαρροή αέρα που παρουσιάστηκε στον σταθμό. Η Ρωσία είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το Μιρ μετά από δεκατέσσερα χρόνια συνεχούς λειτουργίας αλλά ξένοι επενδυτές παρείχαν τα κεφάλαια για την μετατροπή του σταθμού με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευσή του.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.