Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μακρυά νύχτα επεφύλαξαν οι ψηφοφόροι στα κόμματα
Μακρυά νύχτα επεφύλαξαν οι ψηφοφόροι στα κόμματα

(09/04/2000, 1930 GMT)

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξόδου στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές, ελάχιστη είναι η διαφορά μεταξύ των ποσοστών που συγκετρώνουν το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία. Οπως μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, πρόκειται για πρωτοφανή εκλογική αναμέτρηση στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Τα δύο κόμματα φαίνεται να απέχουν μεταξύ τους δέκατα της ποσοστιαίας μονάδας. Περισσότερα για την εκλογική αναμέτρηση και τα αποτελέσματα μπορείτε να βρείτε στην ειδική σελίδα της Ελληνικής υπηρεσίας του BBC "Εκλογές 2000".

Συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών στην Μιτροβίτσα
Νέες συγκρούσεις Σέρβων και Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου σημειώθηκαν στην διαιρεμένη πόλη ΜΙτροβίτσα, στην γέφυρα που συνδέει τον σερβικό με τον αλβανικό τομέα. Εκπρόσωπος της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης είπε ότι τα επεισόδια ξέσπασαν όταν τρεις αλβανοί επεχείρησαν να διασχίσουν την γέφυρα και να περάσουν στον σερβικό τομέα. Η διεθνής δύναμη επενέβη με δακρυγόνα και η κατάσταση τώρα έχει ηρεμήσει.

Απαισιοδοξία για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον, δήλωσε απαισιόδοξος για την προοπτική ειρηνευτικής συμφωνίας με την Συρία. Λίγο νωρίτερα αντάρτες Χεζμπολάχ, στον νότιο Λίβανο, είχαν πραγματοποιήσει επίθεση με ρουκέτες στο Ισραήλ. Στην Ουάσιγκτον ο πρόεδρος Κλίντον θα έχει συνομιλίες με τους Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους ηγέτες.

Προεδρικές εκλογές στο Περού
Οι ψηφοφόροι στο Περού προσέρχονται στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές και τις εκλογές για το Κογκρέσσο της χώρας. Κυριότερος αντίπαλος του προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι είναι ο Αλεχάντρο Τολέδο, που κατάγεται από τους Ινδιάνους του Περού, και είναι πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Χιλιάδες διεθνείς παρατηρητές παρακολουθούν τις εκλογές, καθώς υπάρχουν προειδοποιήσεις πως ενδέχεται να σημειωθούν παρατυπίες που θα ευνοούν τον κ. Φουτζιμόρι.

Ανησυχία για εξεγέρσεις αλλοδαπών στο Τόκυο
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ιαπωνίας έλαβαν εντολή να προετοιμαστούν για ενδεχόμενη εξέγερση των ξένων εργατών, σε περίπτωση μεγάλης καταστροφής στην ιαπωνική πρωτεύουσα. Ο κυβερνήτης του Τόκυο Σιντάρο Ισιχάρα είπε ότι οι αλλοδαποί ευθύνονται για πλήθος αδικημάτων και ανάλογη συμπεριφορά θα πρέπει να αναμένεται σε περίπτωση μεγάλου καταστροφικού σεισμού.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.