Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή της κυβέρνησης Σημίτη
Συγχαρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή της κυβέρνησης Σημίτη
(11/04/2000, 0700 GMT)

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή της κυβέρνησης Σημίτη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με επιστολή του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την εκλογική του νίκη ενώ αντίστοιχα συγχαρητήρια μηνύματα έχουν ήδη αποσταλεί από τον Γάλλο πρόεδρο και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων. Προσωπικά, πάντως, εισέπραξε τα συγχαρητήρια των κοινοτικών του εταίρων ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποιείται το Συμβούλιο σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο μεταξύ, τη συμφωνία τους με την επανεκλογή Σημίτη εκφράζουν τα κόμματα στην Κύπρο, αναμένοντας συνέχεια της ελληνικής πολιτικής στο Κυπριακό.

Συμφωνία για τη σύνδεση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση
Επειτα από σοβαρή ελληνική υποχώρηση, οι δέκα πέντε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατέληξαν σε συμφωνία για το κείμενο σύνδεσης της Τουρκίας με την ευρωπαϊκή κοινότητα. Το επίμαχο σημείο στις ενδοκοινοτικές διαβουλεύσεις στο Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποιείται σήμερα το Συμβούλιο σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαική Ενωση, ήταν το πώς θα διατυπωθεί το σημείο που αφορά την επίλυση του Κυπριακού, καθώς η Ελλάδα επέμενε ότι πρέπει να γίνει ρητή αναφορά στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Τελικά η σύνταξη της διατύπωσης της κοινής θέσης των 15 για το Κυπριακό έγινε μετά την υποχώρηση της ελληνικής πλευράς.

Κρίσιμη συνάντηση στην Τουρκία για την επιλογή υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα
Οι ηγέτες των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία συναντώνται σήμερα σε μία προσπάθεια να συμφωνήσουν στην επιλογή υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα της χώρας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να εκλέξουν νέο πρόεδρο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα απέρριψαν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επανεκλογή του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Αγκυρα, η σημερινή συνάντηση είναι μία προσπάθεια της κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ να αποκαταστήσει το κύρος και την αξιοπιστία της, έπειτα από την ήττα που υπέστη μετά την απόρριψη της πρότασής της στο κοινοβούλιο.

Υποσχέσεις της Μόσχας για την υπόθεση της Τσετσενίας
Κατά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, η Ρωσία υπεσχέθη ότι θα παραμείνει ανοιχτή στο διάλογο με τους διεθνείς οργανισμούς όσον αφορά τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Τσετσενία. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβάνοφ είπε στους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι θα διερευνηθούν οι καταγγελίες περί παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και ότι η Μόσχα θα επιτρέψει στους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών να επισκεφθούν την Τσετσενία.

Επικρατέστερος υποψήφιος ο Αλμπέρτο Φουτζιμόρι για το προεδρικό αξίωμα στο Περού
Στο Περού, ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μάλλον θα καταφέρει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στο αξίωμα μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, διέψευσε τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο κ. Φουτζιμόρι θα καταφέρει να συγκεντρώσει το πενήντα τοις εκατό των ψήφων που χρειάζεται για την επανεκλογή του και υπογραμμίζουν ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.