Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή της κυβέρνησης Σημίτη
Συγχαρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή της κυβέρνησης Σημίτη
(11/04/2000, 10:00 GMT)

Συγχαρητήρια μηνύματα για την επανεκλογή της κυβέρνησης Σημίτη
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με επιστολή του αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον, συγχαίρουν τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη για την εκλογική του νίκη ενώ αντίστοιχα συγχαρητήρια μηνύματα έχουν ήδη αποσταλεί από τον Γάλλο πρόεδρο και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων. Προσωπικά, πάντως, εισέπραξε τα συγχαρητήρια των κοινοτικών του εταίρων ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο, όπου πραγματοποιείται το Συμβούλιο σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Στο μεταξύ, τη συμφωνία τους με την επανεκλογή Σημίτη εκφράζουν τα κόμματα στην Κύπρο, αναμένοντας συνέχεια της ελληνικής πολιτικής στο Κυπριακό.

Κρίσιμη συνάντηση στην Τουρκία για την επιλογή υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα
Οι ηγέτες των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία συναντώνται σήμερα σε μία προσπάθεια να συμφωνήσουν στην επιλογή υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα της χώρας. Τα μέλη του κοινοβουλίου οφείλουν να εκλέξουν νέο πρόεδρο μέχρι τα μέσα Μαϊου. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα απέρριψαν τα σχέδια της κυβέρνησης για την επανεκλογή του προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Διαψεύσεις ισχυρισμών περί εκλογικής νοθείας στο Περού
Στο Περού, ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μάλλον θα καταφέρει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στο αξίωμα μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, διέψευσε τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι δεν θα χρειασθεί η διεξαγωγή δεύτερου γύρου.

Κουκουλοφόροι σκοτώνουν πέντε άτομα από το Αζερμπαϊτζάν
Οπλοφόροι στη Ρωσία σκότωσαν πέντε άτομα από το Αζερμπαϊτζάν και τραυμάτισαν άλλα τρία στην πόλη της Σιβηρίας Ιρκούτσκ. Ομάδα κουκουλοφόρων ντυμένοι με στρατιωτικές στολές εισήλθαν σε πολιτιστικό κέντρο στο Αζερμπαϊτζάν, διέταξαν τα θύματα να πέσουν κάτω και αμέσως μετά πέταξαν χειροβομβίδα. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δολοφονίες συνδέονται με μία δίμηνη αντιδικία ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες από την Τσετσενία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ανακοινώσεις για ανακάλυψη γονιδίου που προκαλεί γήρανση
Ομάδα επιστημόνων από τις Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύει ότι έχει ανακαλύψει το γονίδιο που προκαλεί τη γήρανση. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις υποστηρίζουν ότι το γονίδιο P21, όπως αποκαλείται, επιταχύνει τη γήρανση των κυττάρων και συνδέεται με εκείνες τις μεταβολές που προκαλούν καρκίνο, αρθρίτιδα και τη νόσο Αλτζχάιμερ. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στο μέλλον μπορεί να ανακαλυφθούν φάρμακα που δεν θα επιτρέπουν την ενεργοποίηση του γονιδίου.

Αλβανοί πρόσφυγες εγκαταλείπουν στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Αυστραλία
Νέες αποδράσεις Αλβανών προσφύγων του Κοσσυφοπεδίου κατεγράφησαν σε ένα αυστραλιανό στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν απειλές εξορίας όταν λήξουν οι προσωρινές βίζες που διαθέτουν. Ωστόσο, οι ίδιοι αρνούνται να εγκαταλείψουν την Αυστραλία, υποστηρίζοντας ότι φοβούνται να επιστρέψουν στο Κοσσυφοπέδιο.

Απεργούν σήμερα τριάντα χιλιάδες εργαζόμενοι στη Φινλανδία
Τριάντα χιλιάδες εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία της Φινλανδίας αποφάσισαν να κατέβουν σήμερα σε απεργία. Χθες πραγματοποιήθηκαν ολονύκτιες συνομιλίες ανάμεσα στους εργοδότες και τα συνδικαλιστικά σωματεία για να επιλυθούν οι διαφορές στα θέματα των μισθών και των ωρών εργασίας. Η απεργία αναμένεται να κοστίσει εκατομμύρια δολάρια στη χώρα.

Συμφωνία ανάμεσα σε συνδικαλιστές και εργοδότες στην ανατολική Γερμανία
Συνδικαλιστικά σωματεία και εργοδότες στην ανατολική Γερμανία κατέληξαν σε συμφωνία για τους μισθούς μετά τις απεργίες και τις διαδηλώσεις των εργαζομένων οι οποίοι απαιτούσαν την ίδια μισθολογική κλίμακα με εκείνη που υπάρχει στη δυτική Γερμανία. Η συμφωνία περιλαμβάνει αύξηση κατά τρία τοις εκατό, όπως ισχύει και στα δυτικά της χώρας. Μέχρι στιγμής οι εργοδότες υποστήριζαν ότι οι μισθολογικές διαφορές αντανακλούσαν τη χαμηλότερη παραγωγικότητα στα ανατολικά της χώρας.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.