Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Δηλώσεις για το Κυπριακό έκανε ο Γκύντερ Φερχόιγκεν
Δηλώσεις για το Κυπριακό έκανε ο Γκύντερ Φερχόιγκεν

(11/04/2000, 18:00 GMT)

Δηλώσεις Φερχόιγκεν για το Κυπριακό
O Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι υπεύθυνος για την διεύρυνση, Γκύντερ Φερχόιγκεν απαντώντας σήμερα σε ερώτηση κατά πόσο η παρουσία των στρατευμάτων της Τουρκίας στην Κύπρο συνιστά παραβίαση του κοινοτικού δικαίου, είπε ότι δεν συνιστά, διότι, όπως εξήγησε, στην  χώρα του - την Γερμανία - υπήρχαν ξένα στρατεύματα για πάνω από 40 χρόνια. Ο κ.Φερχόιγκεν συμπλήρωσε ότι σε ό,τι αφορά τις συνθηκες κάτω απο τις οποιες συντελέσθηκε αυτη η παρουσια στην Κύπρο θα πρέπει να εξετασθούν στο πλαισιο των συνομιλιών που γίνονται υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά τις συνομιλίες που είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Ismail Cem  - για πρώτη φορά τα τελευταία 3 χρόνια - με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο με θέμα την προετοιμασία της χώρας του με στόχο να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Αναβλήθηκε στην Τουρκία η σύσκεψη που είχε στόχο να δώσει λύση στο αδιέξοδο για το νέο πρόεδρο
Η σύσκεψη που είχε προγραμματισθεί σήμερα στην Τουρκία μεταξύ των ηγετών που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό αναβλήθηκε επειδή, όπως έγινε γνωστό, ο Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ είναι άρρωστος από γρίππη. Η συνάντηση είχε προγραμματισθεί σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία στην επιλογή υποψηφίου για το προεδρικό αξίωμα της χώρας. Τα μέλη του Κοινοβουλίου της Τουρκίας οφείλουν να εκλέξουν νέο πρόεδρο πριν από τα μέσα του επόμενου μήνα. Το Κοινοβούλιο της χώρας, την περασμένη εβδομάδα, απέρριψε τα σχέδια της κυβέρνησης για την επανεκλογή του προέδρου Σουλεϊμάμ Ντεμιρέλ.

Καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές στο Περού
Στο Περού ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος - σύμφωνα με τις εκτιμήσεις - μάλλον θα καταφέρει να εξασφαλίσει την επανεκλογή του στο αξίωμα μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, διέψευσε τους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας. Οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι δεν θα χρειασθεί η διεξαγωγή δεύτερου γύρου, όμως ανεξάρτητοι διεθνείς παρατηρητές και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναφέρουν ότι ο αν ο κ.Φουτζιμόρι εκλεγεί τελικά από τον πρώτο γύρο αυτό θα οφείλεται σε παρανομίες που έγιναν στην διάρκεια των εκλογών.

Συμμετοχή για πρώτη φορά των Σέρβων στη διοίκηση του Κοσσυφοπεδίου
Αντιπροσωπεία των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά σε συνεδρίαση του οργάνου που έχει συσταθεί για την διοίκηση της περιοχής. Οι Σέρβοι μετέχουν στο όργανο αυτό - που τους φέρνει μαζί με τους τοπικούς Αλβανόφωνους ηγέτες - ως παρατηρητές για μια περίοδο 3 μηνών βάζοντας ως όρο ότι η μελλοντική τους συμμετοχή εξαρτάται από τις αλλαγές που θα γίνουν στην ζωή της κοινότητας των Σέρβων στην περιοχή.

Πέντε νεκροί από οπλοφόρους στη Σιβηρία
Οπλοφόροι σκότωσαν 5 ανθρώπους από το Αζερμπαϊτζάν και τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλους 3 στην πόλη της Σιβηρίας Ιρκούτσκ. Ομάδα κουκουλοφόρων ντυμένοι με στρατιωτικές στολές εισήλθαν σε πολιτιστικό κέντρο στο Αζερμπαϊτζάν, διέταξαν τα θύματα να πέσουν κάτω και αμέσως μετά άνοιξαν πυρ και πέταξαν χειροβομβίδα. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι δολοφονίες συνδέονται με την σύγκρουση ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες από την Τσετσενία και το Αζερμπαϊτζάν, που διαρκεί εδώ και 2 μήνες.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.