Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Τα παιδιά της Αιθοποίας υποφέρουν απο τον λιμό
Τα παιδιά της Αιθοποίας υποφέρουν απο τον λιμό

(13/04/2000, 07:00 GMT)

Εκτακτη βοήθεια για την Αιθιοπία - Περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την πείνα
Συνεχίζονται οι δραματικές σκηνές έξω από τα κέντρα σίτισης, όπου περιμένουν σε ουρές χιλιάδες λιμοκτονούντες. Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες στέλνουν επείγουσα βοήθεια στη χώρα. Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Ρούμπιν υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Αιθιοπίας θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα εάν δεν είχε σπαταλήσει τόσα ποσά στον πόλεμο με την Ερυθραία. Αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησε επίσκεψη στην Αιθιοπία όπου υπολογίζεται ότι περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται από την πείνα. Σε μια από τις περιοχές όπου οι κάτοικοι κινδυνεύουν δεν έχει βρέξει εδώ και 3 χρόνια και εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν τον περασμένο μήνα.

Αλλαγές με ταχύτατους ρυθμούς στην Ελλάδα προβλέπουν ξένα πρακτωρεία
Δομικές αλλαγές και άμεσες μεταρρυθμίσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχόλια των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, τα οποία επισημαίνουν ότι η πορεία της χώρας προς την Οικονομική και Νομισματική Ενωση θα επιφέρει αλλαγές με ταχύτατους ρυθμούς.

Η ΦΙΦΑ πιέζει για αλλαγή της απόφασης Μπόσμαν
Στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο συζητήθηκε χθες η λεγόμενη απόφαση Μπόσμαν, η οποία  επιτρέπει στους ποδοσφαιριστές να μετακινούνται ελεύθερα μετά τη λήξη των συμβολαίων τους σε οποιοδήποτε σύλλογο της Ευρωπαϊκής Ενωσης επιθυμούν. Η ΦΙΦΑ, η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου, ζητεί να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο από τις ρυθμίσεις που επιβάλλουν την ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων στα όρια της κοινότητας.

Ο ΟΑΣΕ ζητάει παραχωρήσεις απο τη Μόσχα για την Τσετσενία
Η Αυστριακή υπουργός των εξωτερικών, Benita Ferrero-Waldner- η οποία προεδρεύει του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη, συναντάται σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν με θέμα τη Τσετσενία. Η κυρία Ferrero-Waldner αναμένεται να ζητήσει απο τη Μόσχα να αρχίσει διάλογο με την ηγεσία των Τσετσένων αυτονομιστών και να επιτρέψει σε κλιμάκιο του ΟΑΣΕ να διερευνήσει τυχόν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα στη Τσετσενία.

Ρώσος στρατιωτικός δωροδοκείτο απο Τσετσένους αυτονομιστές
Εν τω μεταξύ, συνταγματάρχης του Ρωσικού στρατού συνελλήφθη με τη κατηγορία ότι δωροδοκείτο για να βοηθήσει Ισλαμιστές αντάρτες να διαφύγουν απο την Τσετσενία. Σύμφωνα με Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ο συνταγματάρχης συνελλήφθη στις νότιες περιοχές της Τσετσενίας έχοντας πέντε Ισλαμιστες αντάρτες στο αυτοκινητο του.

Ζιμπάμπουε: To ανώτατο δικαστήριο αποφασίζει για τις καταλήψεις
Το ανώτατο δικαστήριο της Ζιμπάμπουε θα αποφασίσει σήμερα έαν θα επιβάλει στην αστυνομία της χώρας να επέμβει για να σταματήσει την συνεχιζόμενη κατάληψη αγροκτημάτων απο ακτήμονες. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να εκδιώξει τους ακτήμονες και ότι τυχόν επέμβαση θα επειδεινώσει τη κατάσταση. Χιλιάδες ακτήμονες - με την υποστήριξη του Προέδρου της χώρας, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, έχουν καταλάβει εκατοντάδες αγροκτήματα που ανήκουν σε λευκούς.

Ναυάγιο πλοίου με περίπου 200 παράνομους μετανάστες στην Αυστραλία
Στην Αυστραλία, οι αρχές ανέφεραν ότι δεν έχουν καταφέρει, μέχρι στιγμής, να βρουν ένα πλοίο από την Ινδονησία που φαίνεται ότι ναυάγησε εξαιτίας της κακοκαιρίας. Περίπου 200 παράνομοι μετανάστες υπολογίζεται ότι βρίσκονταν πάνω στο πλοίο. Οι πληροφορίες λένε ότι οι μετανάστες είναι από τη Μέση Ανατολή.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.