Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο εξάχρονος Ελιάν Γκονζάλεθ
Ο εξάχρονος Ελιάν Γκονζάλεθ

(13/04/2000, 19:00 GMT)
 

Κρίνεται η τύχη του μικρού Ελιάν
Ύστερα από μήνες διπλωματικής και δικαστικής διαμάχης φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή να κριθεί η τύχη του εξάχρονου Ελιάν Γκονζάλεθ από την Κούβα, που διεσώθη από το ναυάγιο όπου πνίγηκε η μητέρα του προσπαθώντας να περάσουν από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σύμφωνα με δικαστική απόφαση, πρέπει να παραδωθεί στον πατέρα του. Η διαδικασία αυτή, όμως, δεν είναι απλή, αφού οι συγγενείς του με τους οποίους έμενε μαζί τόσο καιρό στο Μαϊάμι αντιδρούν σε αυτή την προοπτική. Ένας από αυτούς, μάλιστα, είπε ότι οι αξιωματούχοι θα πρέπει να έρθουν στο σπίτι που μένει ο μικρός Ελιάν και να τον πάρουν δια της βίας.

Απευθείας συνομιλίες με ηγέτες της Τσετσενίας έχει η Ρωσία
Η Ρωσία έκανε γνωστό ότι έχει απευθείας πολιτικές συνομιλίες με ηγέτες της Τσετσενίας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβάνοφ αρνήθηκε να αποκαλύψει με ποιούς συνομιλεί η Μόσχα, όμως είπε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη εδώ και λίγο καιρό και θα ολοκληρωθούν όταν θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε αποφασίζει την απομάκρυνση όσων έχουν καταλάβει κτήματα λευκών
Πλήγμα για τον πρόεδρο της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε, ο οποίος υποστήριξε την κατάληψη γης που ανήκει σε λευκούς από μαύρους βετεράνους του πολέμου, θεωρείται η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας με την οποία διατάσσεται η απομάκρυνση των καταληψιών. Πάντως, οι καταληψίες είπαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι δεν χρειάζεται να συνεχισθούν οι καταλήψεις, αφού η καινούρια νομοθεσία δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να παίρνει στην κατοχή της αγροκτήματα χωρίς την καταβολή αποζημιώσεων.

Άρση των περιορισμών για κατασκευές στα υψώματα του Γκολάν
Το Ισραήλ αποφάσισε να άρει όλους τους περιορισμούς για κατασκευές στα κατεχόμενα υψώματα του Γκολάν μετά από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις ειρηνευτικές συνομιλίες με την Συρία. Από την πλευρά της, η Δαμασκός κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αρνείται την ειρηνευτική διαδικασία.

Ιρακινοί αιχμάλωτοι πολέμου στο Ιράν αρνούνται να επιστρέψουν στην χώρα τους
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έκανε γνωστό ότι χιλιάδες Ιρακινοί αιχμάλωτοι πολέμου από τον πόλεμο με το Ιράν στη δεκαετία του '80 αρνούνται να επιστρέψουν στο Ιράκ. Ο Ερυθρός Σταυρός επιτήρησε το πρόγραμμα επιστροφής περίπου 2.000 Ιρακινών αιχμαλώτων πολέμου πριν από λίγες μέρες, όμως, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, περισσότεροι από 4.600 Ιρακινοί δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δεύτερος γύρος θα χρειαστεί για να εκλεγεί νέος πρόεδρος στο Περού
Δεύτερος γύρος προεδρικών εκλογών θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Περού, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι απέτυχε να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία για λίγους μόνο ψήφους.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.