Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μειώνονται τα πυρηνικά όπλα και στη Ρωσία
Μειώνονται τα πυρηνικά όπλα και στη Ρωσία

(14/04/2000, 14:00 GMT)

Επεκύρωσε η Ρωσία την συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων
Στη Ρωσία το Κοινοβούλιο της χώρας επικύρωσε την συνθήκη "START 2" που προβλέπει τη μείωση των πυρηνικών όπλων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει στους βουλευτές ότι η Ρωσία θα έχει προβλήματα να επιδωθεί σε ένα νέο αγώνα εξοπλισμού με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η συνθήκη "START 2" είχε υπογραφεί από τις δύο χώρες το 1993 και εγκρίθηκε από το Αμερικανικό Κονγκρέσο 3 χρόνια αργότερα.

Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος των Τσετσένων από την Ρωσία
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας έκαναν γνωστό ότι συνελλήφθη ένα από τα ηγετικά στελέχη της ηγεσίας των Τσετσένων. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Άπτι Μπατάλοφ - που είναι επικεφαλής του προσωπικού του προέδρου της Τσετσενίας, τού Ασλάν Μασχάντοφ - βρίσκεται στη Μόσχα και ανακρίνεται για τον ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο στην Τσετσενία. Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη βρίσκεται στην Τσετσενία για να εξετάσει την δυνατότητα να δημιουργηθεί και πάλι μόνιμη εκπροσώπηση στην περιοχή.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βελιγράδι
Ανασυντάσσεται η αντιπολίτευση στη Σερβία έπειτα από πολλές εβδομάδες σχετικής αδράνειας. Σήμερα διοργανώνει στο Βελιγράδι διαδήλωση με στόχο να ασκηθεί πιέση στην κυβέρνηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ώστε να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές. Πάντως, οι αρχές στο Βελιγράδι, όπως έγινε γνωστό, έχουν πάρει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και επέβαλλαν σε ομάδα ξένων δημοσιογράφων, που είχαν έρθει στην χώρα για να καλύψουν την διαδήλωση, να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Διάλογο για τα κτήματα των λευκών που έχουν καταληφθεί, ζητά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της χώρας
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ζιμπάμπουε, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λονδίνο, κάλεσε την Βρετανία να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε και να μην τον οδηγήσει σε αναμέτρηση με την διεθνή κοινότητα. Η έκκληση αυτή έγινε με αφορμή την ενθάρρυνση που, όπως είπε, δίνει ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε στην κατάληψη των αγροκτημάτων των λευκών στη χώρα.

Συνέχεια στο σήριαλ του μικρού Ελιάν από την Κούβα
Πανηγυρίζει η κοινότητα των Κουβανών στο Μαϊάμι μετά την απόφαση Αμερικανικού δικαστηρίου να σταματήσει προσωρινά την παράδoση του εξάχρονου Ελιάν Γκονζάλες στον πατέρα του και την επιστροφή του στη Κούβα. Η απόφαση αυτή εκδώθηκε μετά την προσφυγή των συγγενών του μικρού Ελιάν, που τον φιλοξενούν εδώ και μερικούς μήνες στη Φλόριντα μετά το ναυάγιο στο οποίο πνίγηκε η μητέρα του στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η προσθεσία που είχε θέσει η Αμερικανική κυβέρνηση για την παράδοση του Ελιάν στον πατέρα του έληξε και, όπως φαίνεται, το σήριαλ θα συνεχιστεί.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.