Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Μειώνονται τα πυρηνικά όπλα και στη Ρωσία
Μειώνονται τα πυρηνικά όπλα και στη Ρωσία

(14/04/2000, 19:00 GMT)

Επεκύρωσε η Ρωσία την συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών όπλων
Στη Ρωσία, το Κοινοβούλιο της χώρας επεκύρωσε την συνθήκη "START II" που προβλέπει τη μείωση των πυρηνικών όπλων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πει στους βουλευτές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αντέξει άλλες καθυστερήσεις και πρέπει να αποφύγει ένα νέο αγώνα εξοπλισμού με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Συνελλήφθη ηγετικό στέλεχος των Τσετσένων από την Ρωσία
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας έκαναν γνωστό ότι συνελλήφθη ένα από τα ηγετικά στελέχη της ηγεσίας των Τσετσένων. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο Άπτι Μπατάλοφ - που είναι επικεφαλής του προσωπικού του προέδρου της Τσετσενίας, τού Ασλάν Μασχάντοφ - βρίσκεται στη Μόσχα και ανακρίνεται για τον ρόλο που έπαιξε στον πόλεμο στην Τσετσενία. Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη βρίσκεται στην Τσετσενία για να εξετάσει την δυνατότητα να δημιουργηθεί και πάλι μόνιμη εκπροσώπηση στην περιοχή.

Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Βελιγράδι
Xιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βελιγράδι στο πλευρό της αντιπολίτευσης της χώρας εναντίον του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Οι αρχές της χώρας, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνουν τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του, αποφάσισαν να δείξουν στην τηλεόραση την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ "Ο κόσμος δεν είναι αρκετός".

Συνέχεια στο σήριαλ του μικρού Ελιάν από την Κούβα
Πανηγυρίζει η κοινότητα των Κουβανών στο Miami μετά την απόφαση Αμερικανικού δικαστηρίου να σταματήσει προσωρινά την παράδoση του εξάχρονου Ελιάν Γκονζάλεθ στον πατέρα του και την επιστροφή του στη Κούβα. Η απόφαση αυτή εκδώθηκε μετά την προσφυγή των συγγενών του μικρού Ελιάν, που τον φιλοξενούν εδώ και μερικούς μήνες στη Φλόριντα μετά από το ναυάγιο στο οποίο πνίγηκε η μητέρα του στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Κούβα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Η προσθεσία που είχε θέσει η Αμερικανική κυβέρνηση για την παράδοση του Ελιάν στον πατέρα του έληξε, όμως με τη νέα δικαστική απόφαση φαίνεται ότι το σήριαλ θα συνεχιστεί, αφού η Αμερικανική κυβέρνηση αυξάνει τις πιέσεις στους συγγενείς του να τον παραδώσουν στον πατέρα του.

Χωρίς Τούρκους φιλάθλους για τον φόβο επεισοδίων ο δεύτερος ημιτελικός του ΟΥΕΦΑ Λιντς - Γαλατασαράι
Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία - η ΟΥΕΦΑ, δηλαδή - αποφάσισε ότι ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στην Αγγλική ομάδα Λιντς Γιουνάιτεντ και στην Γαλατασαράι από την Τουρκία θα γίνει κανονικά στο Λιντς την επόμενη εβδομάδα χωρίς, όμως, την παρουσία Τούρκων φιλάθλων. Πριν από τον πρώτο αγώνα στην Κωνσταντινούπολη είχαν γίνει επεισόδια με αποτέλεσμα 2 φίλαθλοι της Λιντς να βρουν τον θάνατο. Η Γαλατασαράι είχε ζητήσει από την ΟΥΕΦΑ ο δεύτερος ημιτελικός να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο λόγω των ανησυχιών ότι οι Άγγλοι φίλαθλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν εκδίκηση για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη. Στην απόφαση αυτή αντέδρασαν οι αρχές στην Τουρκία. Στο μεταξύ, στην Τουρκία 4 άνθρωποι παραπέμφηκαν σε δίκη με την κατηγορία της δολοφονίας των δύο Αγγλων οπαδών.
 
 
 
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.