Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών και στην Αυστραλία
Σταθεροποίηση των τιμών των μετοχών και στην Αυστραλία

(18/04/2000, 0800GMT)

Σταθεροποιήση στα διεθνή χρηματιστήρια
Σταθεροποιούνται κατά  τα φαινόμενα οι τιμές των μετοχών στα διεθνή χρηματιστήρια μετά την κατακόρυφη πτώση που είχε σημειωθεί στην Νέα Υόρκη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Ολα τα μεγάλα χρηματιστηρια της Ασίας άνοιξαν με άνοδο, ενώ η Γουόλ Στρητ έκλεισε την Δευτέρα με άνοδο αρκετών ποσοστιαίων μονάδων. Αλλά οι αναλυτές προειδοποιούν ότι οι πιέσεις στις μετοχές θα συνεχιστούν λόγω φόβων για αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πολιτική κρίση στην Ιταλία
Νέα πολιτική κρίση αντιμετωπίζει η Ιταλία μετά τη νίκη της κεντροδεξιάς παράταξης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις προχθεσινές τοπικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μασιμο Ντ' Αλεμα αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, υπέβαλε την παραίτηση του, αλλά  ο Πρόεδρος Τσιάμπι δεν την έκανε δεκτή και του συνέστησε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή -κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το Πάσχα των Καθολικών.

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν πώληση όπλων στην Ταϊβάν
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον ανέστειλε την αμφιλεγόμενη πώληση όπλων, που είχε προταθεί, προς την Ταϊβάν, έπειτα από συμβουλή του αμερικανικού υπουργείου άμυνας. Στην ίδια την Ταϊβάν, ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κυβερνώντος Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι έλαβε την απόφαση αυτή σε μια προσπάθεια καθησυχασμού της Κίνας.

Νέου είδους κυρώσεις μελετά ο ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνέστησε ειδική επιτροπή για να εξετάσει και να προτείνει τρόπους ώστε οι οι κυρώσεις που επιβάλλονται να είναι πιο αποτελεσματικές και λιγότερο οδυνηρές για τους πολίτες των χωρών στις οποίες επιβάλλονται.

Λιγότερες εκτελέσεις το 1999
Πάνω από 1800 άτομα, σε 31 χώρες εκτελέστηκαν την χρονιά που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα Διεθνής Αμνηστία. Η οργάνωση λέει ότι ο αριθμός αυτός είναι συνολικά  μικρότερος από τον αντίστοιχο για το 1998, αλλά σημειώνει ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν και την Σαουδική Αραβία ο αριθμός των εκτελέσεων το 1999 αυξήθηκε. Στην Κίνα εκτελέστηκαν τουλάχιστον 1000 κρατούμενοι, περισσότεροι δηλαδή από ό,τι  σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο συνολικά.

Ευρωπαϊκή δύναμη αναλαμβάνει ειρηνευτικό ρόλο στο Κοσσυφοπέδιο
Η υπό Νατοϊκή διοίκηση διεθνής ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο παραδίδει σήμερα τον έλεγχο των επιχειρήσεων της σε πενταεθνή ευρωπαϊκή δύναμη, υπό τον ισπανό στρατηγό Χουάν Ορτούνο.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.