Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Εν αναμονή της ένταξης στην ΟΝΕ
Εν αναμονή της ένταξης στην ΟΝΕ

(19/04/2000, 0800 GMT)

Τον Μάιο η έγκριση για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ
Στις 3 Μαΐου αναμένεται να εγκρίνει η Κομισιόν την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, σύμφωνα με πηγή προσκειμενη στο περιβάλλον του αρμόδιου επιτρόπου Πέδρο Σόλμπες. Οπως μεταδιδει απο τις Βριξελες ο ανταποκριτής της ελληνικής υπηρεσίας του ΒΒC Γιωργος Δαράτος, μετά την έκθεση της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ότι η Ελλάδα κάλυψε και τον Μάρτιο το κριτηριο του πληθωρισμού, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εγκρίνει στις 3 Μαΐου την πορεία σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας.

Επίσκεψη Ζεμίν στην Τουρκία
Ο πρόεδρος της Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν αρχίζει σήμερα επίσημες επαφές στην Τουρκία, στα πλαίσια της περιοδείας του στις Μεσογειακές χώρες.  Επίκεντρο των επαφών του θα είναι οι οικονομικές σχέσεις. Καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται στις άκρες του Δρόμου του Μεταξιού, προσπαθούν τώρα να βρουν τρόπους ανανέωσης της ιστορικής εμπορικής συνεργασίας τους.  Ο κινέζος ηγέτης αναμένεται στο τέλος της εβδομάδας  στην Αθήνα.

Αναμένεται παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού
Εντείνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία αφού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται σήμερα να υποβάλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ'Αλέμα, μετά την ήττα της κυβέρνησης συνασπισμού στις τοπικές εκλογές. Ο κύριος  Ντ'Αλέμα  θα μιλήσει σήμερα στο κοινοβούλιο σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα και στη συνέχεια  θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο Τσιάμπι.

131 νεκροί από συντριβή αεροπλάνου στις Φιλιππίνες
Αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737 της εταιρείας Air Philippines συνετρίβη στις νότιες Φιλιππίνες σκοτώνοντας και τους 131 επιβάτες και πλήρωμα. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωση του στο νησί Μιντανάο. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 45 πτώματα. Παραμένει άγνωστο τί προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου.

Παρέμβαση Αννάν για την κρίση στη Ζιμπάμπουε
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν παρενέβη στην αντιπαράθεση λευκών κτηματιών και μαύρων βετεράνων του αγώνα της ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε σχετικά με την αναδιακατανομή της γης. Με αφορμή την εικοστή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε, χθες, ο κύριος Αννάν απηύθηνε έκκληση στον πρόεδρο Μουγκάμπε να εκτονώσει την κατάσταση, καθώς ήδη έχουν σκοτωθεί δύο λευκοί κτηματίες και τουλάχιστον πέντε οπαδοί της αντιπολίτευσης.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.