Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ'Αλέμα
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάσιμο Ντ'Αλέμα

(19/04/2000, 15:00  GMT)

Αναμένεται παραίτηση του ιταλού πρωθυπουργού
Εντείνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία αφού, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται σήμερα να υποβάλει την παραίτησή του ο πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ'Αλέμα, μετά την ήττα της κυβέρνησης συνασπισμού στις τοπικές εκλογές. Ο κύριος  Ντ'Αλέμα μιλώντας στο κοινοβούλιο δεν έκανε λόγο για παραίτηση του, όπως αναμενόταν , και  επέκρινε την αντιπολίτεσυη που ζητά πρόωρες εκλογές. Εν τούτοις ο ιταλός πρωθυπουργός σε λίγο πρόκειται  να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να υποβάλει την παραίτηση του στον πρόεδρο Τσιάμπι.

131 νεκροί από συντριβή αεροπλάνου στις Φιλιππίνες
Αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 737 της εταιρείας Air Philippines συνετρίβη στις νότιες Φιλιππίνες σκοτώνοντας και τους 131 επιβάτες και το πλήρωμα. Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωση του στο νησί Μιντανάο. Παραμένει άγνωστο τί προκάλεσε τη συντριβή του αεροπλάνου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 50 πτώματα.

Παρέμβαση Αννάν για την κρίση στη Ζιμπάμπουε
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αννάν παρενέβη στην αντιπαράθεση λευκών κτηματιών και μαύρων βετεράνων του αγώνα της ανεξαρτησίας στη  Ζιμπάμπουε σχετικά με την ανακατανομή της γης. Με αφορμή την εικοστή επέτειο της ανεξαρτησίας της Ζιμπάμπουε, χθες, ο κύριος Αννάν απηύθηνε έκκληση στον πρόεδρο Μουγκάμπε να εκτονώσει την κατάσταση, καθώς ήδη έχουν σκοτωθεί δύο λευκοί κτηματίες και τουλάχιστον πέντε οπαδοί της αντιπολίτευσης. Την ικανοποίησή της γιά την παρέμβαση του γγ. των ΗΕ  εξέφρασε η Βρετανία.

Εκκληση γιά περισσότερη βοήθεια κάνουν τα ΗΕ
Η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Κέρας της Αφρικής , η κα. Κάθρην Μπερτίνι , υπογράμμισε ότι οι δωρεές από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας προς τις χώρες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας στην Ανατολική Αφρική δεν επαρκούν. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε η κα. Μπερτίνι στο Ναιρόμπι ύστερα από περιοδεία στην Αιθιοπία , στην Ερυθραία, στο Ντζιμπουτί και στη Σομαλία.

Συνομιλίες Ζεμίν - Ντεμιρέλ
Ο πρόεδρος της Κίνας Ζιάνγκ Ζεμίν , που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία , έχει αρχίσει συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Κατά την άφιξη του στην Αγκυρα ο κ. Ζίανγκ είπε ότι το Πεκίνο επιδίωκει τη σύσφιξη των σχέσεων με την Τουρκία τώρα που άρχισε ο 21ος αιώνας.Ο Τούρκος πρόεδρος Σουλειμάν Ντεμιρέλ έχει ήδη απονείμει στον κ. Ζιάνγκ το τουρκικό μετάλλιο της υψίστης τιμής.

Μόλυνση από κυάνιο στα Βαλκάνια
Εκθεση του ΟΗΕ επικρίνει αυστραλιανή εταιρεία, ιδιοκτήτρια ορυχείων , στη Ρουμανία. Η εταιρεία θεωρείται υπεύθυνη γιά το ατύχημα του περασμένου Ιανουαρίου με αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού Τίσζα να μολυνθούν με κυάνιο. Η δηλητηριώδης ουσία μόλυνε τα νερά του Δούναβη και λόγω της μόλυνσης εκατομμύρια ψάρια στη Ρουμανία , στην Ουγγαρία και στη Γιουγκοσλαβία  δηλητηριάσθηκαν.

Επικύρωση της START 2 
Στη Ρωσία η Ανω Βουλή επικύρωσε τη συνθήκη START 2 . Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο γιά το νεοεκλεγέντα πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να υπογράψει τη συμφωνία γιά τα πυρηνικά όπλα. Με βάση τη συνθήκη START 2 οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία μπορούν να διατηρήσουν  στα οπλοστάσιά τους όχι περισσότερες από 3.500 πυρηνικές κεφαλές. 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.