Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Με ένοπλη επιδρομή απέσπασαν τον μικρό Ελιάν Γκονζάλεθ από συγγενείς του στο Μαϊάμι
Με ένοπλη επιδρομή απέσπασαν τον μικρό Ελιάν Γκονζάλεθ από συγγενείς του στο Μαϊάμι

(24/04/2000, 04:30 GMT)

Ποικίλες αντιδράσεις στην επιδρομή των Αμερικανικών αρχών για τον εξάχρονο Ελιάν
Ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο είπε ότι δεν αναμένει κάποια μακροχρόνια βελτίωση στις σχέσεις της χώρας του με τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά την επιστροφή του εξάχρονου αγοριού από την Κούβα, του Ελιάν Γκονζάλεθ, στον πατέρα του. Ο κύριος Κάστρο είπε ότι αισθάνεται ανακούφιση για τις ενέργειες των Αμερικανικών αρχών, που απέσπασαν δια της βίας τον μικρό Ελιάν από τους συγγενείς του στο Μαϊάμι. Ο Ελιάν βρίσκεται αυτή την στιγμή με τον πατέρα του σε Αμερικανική αεροπορική βάση κοντά στην Ουάσιγκτον. Εξόριστοι συγγενείς του που θέλουν να παραμείνει ο μικρός Κουβανός στις ΗΠΑ επιχείρησαν να τον επισκεφθούν στην βάση, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος.

Μέτρα κατά του φιλελεύθερου Τύπου στο Ιράν
Στο Ιράν οι αρχές ενέτειναν την εκστρατεία τους εναντίον μερίδας του Τύπου που υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις, συλλαμβάνοντας  ακόμα δύο γνωστούς φιλελεύθερους δημοσιογράφους και απαγορεύοντας την λειτουργία σε δώδεκα εφημερίδες και περιοδικά, με την κατηγορία ότι προσέβαλλαν το Ισλάμ. Το ειδικό δικαστήριο για εγκλήματα Τύπου διέταξε τους εκδότες των 12 εφημερίδων να σταματήσουν την λειτουργία τους αμέσως. Οι απαγορεύσεις γίνονται καθώς η απερχόμενη Ιρανική Βουλή -που ελέγχεται από τους συντηρητικούς συζητά νομοθεσία για περαιτέρω περιορισμό της ελευθερίας του Τύπου.

Καταστροφική ξηρασία στην Δυτική Ινδία
Καθώς η Δυτική Ινδία πλήττεται από την πιό καταστροφική ξηρασία τα τελευταία εκατό χρόνια, αρχίζει σήμερα στην Ινδική Βουλή  συζήτηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινομένου. Σχεδόν πενήντα εκατομμύρια κάτοικοι στα Ινδικά κρατίδια Ρατζαστάν, Γκουτζαράτ και Μαχαράστρα αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο υποσιτισμού σαν αποτέλεσμα της ξηρασίας. Ο Ινδός πρωθυπουργός Ατάλ Μπεχάρι Βατζπάγι απήυθυνε προσωπική έκκληση στους Ινδούς για να παράσχουν οικονομική βοήθεια.

Βίαια επεισόδια μεταξύ Ινδιάνων και αστυνομίας στην Βραζιλία
Στην Βραζιλία οι εισαγγελικές αρχές δήλωσαν ότι θα διενεργήσουν έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η αστυνομία χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για να σταματήσει πορεία από αυτόχθονες Ινδιάνους που διαμαρτύρονταν εναντίον των εορτασμών για την συμπλήρωση πεντακοσίων χρόνων από την άφιξη των πρώτων Πορτογάλων αποίκων στην χώρα. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της διαδήλωσης δεκάδες Ινδιάνοι τραυματίστηκαν από δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες που έριξε η αστυνομία, στην προσπάθεια της να σταματήσει την πορεία τους προς την πόλη του Πορτο Σεγκούρο, όπου γίνονταν οι εορτασμοί.

Θρησκευτικές διαδηλώσεις στην Σαουδική Αραβία
Εκατοντάδες Σϊίτες Μουσουλμάνοι από την θρησκευτική κοινότητα των Ισμαηλιτών πήραν μέρος σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Σαουδική Αραβία, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο ενός τεμένους τους από τις αρχές της χώρας. Επίκεντρο των διαδηλώσεων ήταν η πόλη του Νατζράν κοντά στα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη, όπου η θρησκευτική αστυνομία αφού εισέβαλλε στο τέμενος και κατάσχεσε ιερά βιβλία, διέταξε το κλείσιμο του.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.