Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Envoys meeting President Milosevic
(27/04/2000, 0700 GMT)

Συνομιλίες Μιλόσεβιτς με τους πρέσβεις Ρωσίας και Κίνας στον ΟΗΕ
Ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς είχε συνάντηση με τους πρέσβεις της Ρωσίας και της Κίνας στα Ηνωμένα Εθνη, εν όψει της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Ασφαλείας του οργανισμού στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με το επίσημο γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ οι ξαφνικές συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο και οι δύο πρέσβεις έδωσαν την υποστήριξή τους στην πολιτική που ακολουθεί το Βελιγράδι για την περιοχή. Σύμφωνα με ανταποκρίτρια του ΒΒC οι συνομιλίες είναι ενδεικτικές των διαφορών της διεθνούς κοινότητας για τον χειρισμό της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο.

Ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου στην Τουρκική βουλή
Η τουρκική εθνοσυνέλευση καλείται σήμερα να ψηφίσει για την εκλογή νέου προέδρου. Πρόκειται για μία νέα πολιτική δοκιμασία για τον πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος νωρίτερα αυτόν το μήνα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ στο προεδρικό αξίωμα. Ο κ. Ετσεβίτ κατάφερε να πείσει τους δύο εταίρους του κόμματός του στην κυβέρνηση συνασπισμού να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα του προέδρου του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αχμέτ Σετζντέτ Σεζέρ. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές η σημερινή ψηφοφορία είναι σημαντική για την πολιτική σταθερότητα της Τουρκίας και την επιτυχία του προγράμματος οικονομικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Εφετείο στη Χιλή εξετάζει την ασυλία του Στρατηγού  Πινοσέτ
Στη Χιλή εφετείο άρχισε την ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της άρσης της ασυλίας του πρώην στρατιωτικού δικτάτορα Αουγκούστο Πινοσέτ ώστε να προσαχθεί στη δικαιοσύνη για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι δικηγόροι του στρατηγού απέρριψαν τις κατηγορίες και λένε ότι είναι πολύ άρρωστος για να δικαστεί. Πριν την έναρξη της διαδικασίας εκατοντάδες οπαδοί και αντίπαλοι του Πινοσέτ συγκρούσθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Σαντιάγο. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον επόμενο μήνα.

Υπουργική συνάντηση στο Λονδίνο για τη Ζιμπάμπουε
Στο Λονδινο υπουργοί από την Βρετανία και τη Ζιμπάμπουε θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με στόχο να επιλύσουν τις διαφορές τους για το θέμα των καταλήψεων αγροκτημάτων και την πολιτική βία στη Ζιμπάμπουε. Η Ζιμπάμπουε επιθυμεί να λάβει βοήθεια από την Βρετανία για την ανακατανομή γης από τους λευκούς αγρότες στον μαύρο πληθυσμό της χώρας. Το Λονδίνο υποσχέθηκε σχεδόν εξήντα εκατομμύρια δολλάρια για το σκοπό αυτό, αλλά μόνο εάν λάβουν τέλος οι καταλήψεις των αγροκτημάτων.

Τεράστια ποσότητα Εκσταση κατασχέθηκε στην Ιταλία
Η αστυνομία στην πόλη Ούντινε στη Βόρεια Ιταλία ανακοίνωσε την κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας του ναρκωτικού Εκσταση που έγινε ποτέ στην Ευρώπη και τη σύλληψη δύο ατόμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση βρέθηκαν περισσότερα από τριακόσιες τριάντα χιλιάδες χάπια Εκσταση, αξίας περίπου πέντε εκατομμυρίων δολλάρίων, κρυμμένα σε δύο αυτοκίνητα.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.