Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Νευρικοί παραμένουν οι εργάτες στη Ζιμπάμπουε, παρά τις διαβεβαιώσεις για εκτόνωση
Νευρικοί παραμένουν οι εργάτες στη Ζιμπάμπουε, παρά τις διαβεβαιώσεις για εκτόνωση

(28/04/2000, 1800 GMT)

Ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης στη Ζιμπάμπουε
Ο γενικός γραμματέας της βρετανικής Κοινοπολιτείας, Ντον Μακ Κίνον, δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Ζιμπάμπουε, Σταν Μουντένγκε ότι η βία που έχει ξεσπάσει μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Ο κ. Μουντένγκε προσκάλεσε την Κοινοπολιτεία να στείλει παρατηρητές για τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές. Στο μεταξύ στο Χαράρε, την πρωτεύουσα της χώρας, ο Τσεντζερέ Χουνσβί, ηγέτης των μαύρων βετεράνων του πολέμου της ανεξαρτησίας, οι οποίοι έχουν καταλάβει τα αγροκτήματα των λευκών, απηύθυνε νεες εκκλήσεις για άμεση αποκατάσταση της ηρεμίας.

Ρεκόρ κατηγοριών αντιμετωπίζει ο Σερβοβόσνιος Ντράγκαν Νίκολιτς
Αθώος υποστηρίζει ότι είναι ο Σερβοβόσνιος Ντράγκαν Νίκολιτς, ο οποίος δικάζεται στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην  πρώην Γιουγκοσλαβία κατά τη διάρκεια του βοσνιακού πολέμου. Ο Ντράγκαν Νίκολιτς ήταν διοικητής του στρατοπέδου Σούσιτσα βορειοδυτικά του Σεράγεβο το 1992. Συνελήφθη από στρατιώτες του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα και αντιμετωπίζει ρεκόρ κατηγοροριών, ογδόντα τον αριθμό, για δολοφονίες, βασανισμούς και βιασμούς.

Διαμεσολάβηση Μαντέλα για τερματισμό του εμφυλίου στο Μπουρούντι
Ο πρώην πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος συντονίζει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στο Μπουρούντι, είπε ότι ο στρατός μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες να τερματισθεί ο επταετής εμφύλιος πόλεμος στο κεντρικό αφρικανικό κράτος. Ο κ. Μαντέλα εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης. Μέχρι στιγμής η διένεξη έχει επιφέρει το θάνατο διακοσίων χιλιάδων ατόμων.

Επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Οι αντάρτες της Χεζμπολάχ στο Λίβανο έχουν ξεκινήσει επιθέσεις με όλμους και ρουκέτες εναντίον βάσεων του Ισραήλ και του Στρατού του Νότιου Λιβάνου, ενός σώματος που έχει την υποστήριξη του Ισραήλ. Το Ισραήλ έχει αντεπιτεθεί εναντίον βάσεων για τις οποίες υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι ανήκαν σε αντάρτες της Χεζμπολάχ. Τρία μέλη του Στρατού του Νότιου Λιβάνου θεωρούνται ότι έχουν σκοτωθεί μετά τη βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο. Τέσσερις ακόμη στρατιώτες του σώματος και ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίσθηκαν ελαφρώς.

Στην Τουρκία, τριακόσια παιδιά δηλητηριάστηκαν από... φυστίκια
Περισσότερα από τριακόσια παιδιά στην πόλη της Τουρκίας Γκαζιαντέπ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από δηλητηρίαση. Τα παιδιά, τα οποία προέρχονταν από τρία διαφορετικά σχολεία, παρουσίασαν συμπτώματα εμετού και πονοκεφάλων, όταν έφαγαν φυστίκια, τα οποία αργότερα κρίθηκαν μολυσμένα.

Κατηγορίες εναντίον της Nintendo
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε την εταιρεία Νintendo, μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως στον τομέα κατασκευής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, ότι ασκεί επιρροή στις αγορές να κρατούν τις τιμές των προϊόντων της σε υψηλό επίπεδο. Ο αρμόδιος επίτροπος για τον ανταγωνισμό, Μάριο Μόντι, είπε ότι οι ευρωπαϊκές οικογένειες ξοδεύουν εκατομμύρια κάθε χρόνο σε βιντεοπαιχνίδια για αυτό και πρέπει να διασφαλισθεί ότι δεν εξαπατώνται. Οι διαδικασίες ελέγχου έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο για την εταιρεία Nintendo, όσο και για τους διανομείς της.

Εωλη παραμένει η Rover
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW δήλωσε ότι ενδέχεται να κλείσει ορισμένα τμήματα της ελλειματικής θυγατρικής της Rover, εάν δεν βρεθεί αγοραστής της μέσα στον επόμενο μήνα. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά τις δηλώσεις της βρετανικής εταιρείας Alchemy, η οποία απέσυρε την προσφορά της να αγοράσει τη Rover. Σε υπόμνημά της, που κυκλοφόρησε σήμερα, η Alchemy υποστηρίζει ότι οι συνομιλίες διεκόπησαν όταν οι δύο πλευρές απέτυχαν να συμφωνήσουν σε βασικά θέματα για την υπογραφή συμβολαίων. Ας σημειωθεί η Rover παρουσιάζει έλλειμμα τριών εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα.

Επινοικίαση... νησιών στην Ινδονησία
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας επιβεβαίωσε τα σχέδιά της να επιτρέψει σε επενδυτές να εκμεταλλευθούν δέκα χιλιάδες νησάκια της χώρας, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο. Η χώρα υπολογίζεται ότι διαθέτει περίπου δέκα επτά χιλιάδες νησιά, τα περισσότερα από τα οποία δεν κατοικούνται.  Οι τοπικές αρχές πιστεύουν ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για την επινοικίαση των νησιών μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά κερδοφόρα.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.