Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλιν Ολμπράιτ
Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικών Μαντλιν Ολμπράιτ

(02/05/2000, 1300 GMT)

Συναντήσεις Παπανδρέου - Τζεμ - Ολμπράιτ στη Νέα Υόρκη
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό θα είναι ο κεντρικός άξονας των συνομιλιών στις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών απόψε στη Νέα Υόρκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, θα θέσει υπ' όψιν της Αμερικανίδας ομολόγου του Μαντλίν Ολμπράιτ και την ελληνική άποψη για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην οποία επικρίνεται δριμύτατα η Αθήνα.

Θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία αναμένονται αύριο από την Κομισιόν
Θετικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εν όψει ένταξης της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση αναμένεται να είναι οι εκθέσεις της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δίδονται αύριο το μεσημέρι στη δημοσιότητα. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες θα συστήσουν στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την μείωση του μεγάλου εξωτερικού χρέους, ενώ θα τονίσουν ότι είναι αναγκαία η συγκρατημένη αύξηση μισθών στο δημόσιο τομέα τα επόμενα δύο χρόνια για να παραμείνει ο πληθωρισμός σε χαμηλά επίπεδα.

Συγκρούσεις κυβερνητικών στρατευμάτων - ανταρτών στις Φιλιππίνες
Με κυβερνητικά στρατεύματα συγκρούσθηκαν στις Φιλιππίνες οι ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, οι οποίοι κρατούν ομήρους 21 τουρίστες εδώ και εννέα ημέρες στο νησί Χόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και τέσσεριες τραυματίσθηκαν από τις ανταλλαγές πυροβολισμών. Νωρίτερα, η οργάνωση είχε απειλήσει να εκτελέσει δύο από τους ομήρους, εάν η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την περιοχή όπου κρατώνται οι όμηροι.

Οι υπουργοί της Κοινοπολιτείας ανησυχούν για τη Ζιμπάμπουε
Τα επεισόδια στη Ζιμπάμπουε αναμένεται να κυριαρχήσουν στη σημερινή συνάντηση υπουργών της Κοινοπολιτείας, που πραγματοποιείται εδώ στο Λονδίνο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ρόμπιν Κουκ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η Κοινοπολιτεία θα συμμερισθεί τις ανησυχίες της χώρας του για την πολιτική βία που έχει ξεσπάσει στη Ζιμπάμπουε, μετά την κατάληψη των αγροκτημάτων των λευκών από μαύρους βετεράνους του πολέμου της ανεξαρτησίας.

Δίκη για χορήγηση αναβολικών στην Ανατολική Γερμανία
Ο πρώην επικεφαλής της αθλητικής ομοσπονδίας της Ανατολικής Γερμανίας, Μάνφρεντ Εβαλντ, εκδικάζεται σήμερα στο Βερολίνο, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι προκάλεσε προβλήματα στη υγεία των αθλητριών της χώρας του, στις οποίες χορηγούσε φάρμακα. Ενας αθλίατρος, ο Μάνφρεντ Χόεπνερ, αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκατόν σαράντα δύο αθλήτριες υπέστησαν προβλήματα υγείας από τα αναβολικά που έπαιρναν - χωρίς να το γνωρίζουν - για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Επίθεση ρουκετών στη Βαγδάτη
Το Ιράκ αναφέρει ότι οκτώ πολίτες τραυματίσθηκαν από επίθεση ρουκετών σε μία συνοικία της Βαγδάτης. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράκ θεωρεί υπεύθυνους Ιρανούς πράκτορες. Η επίθεση στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση όλμων στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, όπου τραυματίσθηκαν έξι άτομα.

Συνεχίζονται οι έφοδοι των Τίγρεων Ταμίλ στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, οι αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να επανακαταλάβουν την πόλη Τζάφνα από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα στρατόπεδο στρατηγικής σημασίας στο Κιλαλί. Τις περασμένες ημέρες, οι Τίγρεις Ταμίλ κατέλαβαν ένα στρατόπεδο στη χερσόνησο Παλέ, αλλά και κομβικές οδικές αρτηρίες.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.