Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Ισμαήλ Τζεμ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθούν με την Μαντλίν Ολμπράιτ
Ο Ισμαήλ Τζεμ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθούν με την Μαντλίν Ολμπράιτ

(02/05/2000, 1800 GMT)

Συναντήσεις Παπανδρέου - Τζεμ - Ολμπράιτ στη Νέα Υόρκη
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό θα είναι ο κεντρικός άξονας των συνομιλιών στις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών απόψε στη Νέα Υόρκη. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σύμφωνα με δικές του δηλώσεις, θα θέσει υπ' όψιν της Αμερικανίδας ομολόγου του Μαντλίν Ολμπράιτ και την ελληνική άποψη για την έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία στην οποία επικρίνεται δριμύτατα η Αθήνα.

Θετικά σχόλια για την ελληνική οικονομία αναμένονται αύριο από την Κομισιόν
Θετικές για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εν όψει ένταξης της χώρας μας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση αναμένεται να είναι οι εκθέσεις της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δίδονται αύριο το μεσημέρι στη δημοσιότητα. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες θα συστήσουν στην ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την μείωση του μεγάλου εξωτερικού χρέους, ενώ θα τονίσουν ότι είναι αναγκαία η συγκρατημένη αύξηση μισθών στο δημόσιο τομέα τα επόμενα δύο χρόνια για να παραμείνει ο πληθωρισμός σε χαμηλά επίπεδα.

Οι υπουργοί της Κοινοπολιτείας ανησυχούν για τη Ζιμπάμπουε
Η επιτροπή των υπουργών της Κοινοπολιτείας που ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα πραγματοποίησε συνάντηση εδώ στο Λονδίνο, στην οποία εξέφρασε τις ανησυχίες της για τα επεισόδια βίας που έχουν ξεσπάσει στη Ζιμπάμπουε. Οι οκτώ υπουργοί δήλωσαν ότι πρόκειται να απευθύνουν το μήνυμά τους, μέσω του γενικού γραμματέα της Κοινοπολιτείας, Ντον Μακ Κίνον, στον πρόεδρο Μουγκάμπε. Οι οκτώ υπουργοί δήλωσαν επίσης ότι πρόκειται να στείλουν στη Ζιμπάμπουε ομάδα παρατηρητών, που θα εποπτεύσει τις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ομηροι κρατούνται περίπου είκοσι στρατιώτες στη Σιέρα Λεόνε
Η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Σιέρα Λεόνε αναφέρει ότι ορισμένα μέλη της κρατούνται αιχμάλωτα από τους αντάρτες στις βόρειες και ανατολικές περιοχές. Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών επισημαίνουν ότι στρατιώτες από την Κένυα και την Ινδία απήχθησαν κατά τη διάρκεια τριών διαφορετικών περιστατικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι όμηροι είναι περισσότεροι από είκοσι. Ο διοικητής της δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, στρατηγός Βιτζάι Κουμάρ Τζέτλεϊ δήλωσε ότι επίκεινται διαπραγματεύσεις προκειμένου να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Συγκρούσεις κυβερνητικών στρατευμάτων - ανταρτών στις Φιλιππίνες
Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων δηλώνει ότι πρόκειται να διατηρήσει την παρουσία στρατευμάτων της στις νότιες περιοχές της χώρας, όπου ομάδα αυτονομιστών ανταρτών κρατά ομήρους είκοσι έναν τουρίστες. Νωρίτερα, ένας από τους απαγωγείς είχε δηλώσει ότι η ομάδα του θα σκοτώσει τους ομήρους εάν δεν αποσυρθούν οι δυνάμεις ασφαλείας από την περιοχή. Νωρίτερα, οι αντάρτες συγκρούστηκαν με τα κυβερνητικά στρατεύματα των Φιλιππίνων, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα τέσσερα.

Διεσώθη από αεροπορικό ατύχημα ο Ντέιβιντ Κούλθαρτ
Ενα μικρό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα 1, Ντέιβιντ Κούλθαρτ, συγκρούσθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Λυών. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους σκοτώθηκαν, όμως ο διάσημος οδηγός της Φόρμουλα 1 κατάφερε να επιζήσει. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται με ελαφρά τραύματα. Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκαν επίσης ο σωματοφύλακας και η φίλη του. Ο Ντέιβιντ Κούλθαρτ τιμήθηκε πριν από λίγες ημέρε με το βρετανικό γκραν πρι, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Δίκη για χορήγηση αναβολικών στην Ανατολική Γερμανία
Ο πρώην επικεφαλής της αθλητικής ομοσπονδίας της Ανατολικής Γερμανίας, Μάνφρεντ Εβαλντ, δικάζεται σήμερα στο Βερολίνο, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία ότι προκάλεσε προβλήματα στη υγεία των αθλητριών της χώρας του, στις οποίες χορηγούσε φάρμακα. Ενας αθλίατρος, ο Μάνφρεντ Χόεπνερ, αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκατόν σαράντα δύο αθλήτριες υπέστησαν προβλήματα υγείας από τα αναβολικά που έπαιρναν - χωρίς να το γνωρίζουν - για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Επίθεση ρουκετών στη Βαγδάτη
Το Ιράκ αναφέρει ότι οκτώ πολίτες τραυματίσθηκαν από επίθεση ρουκετών σε μία συνοικία της Βαγδάτης. Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράκ θεωρεί υπεύθυνους Ιρανούς πράκτορες. Η επίθεση στο Ιράκ πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση όλμων στην πρωτεύουσα του Ιράν, Τεχεράνη, όπου τραυματίσθηκαν έξι άτομα.

Συνεχίζονται οι έφοδοι των Τίγρεων Ταμίλ στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, οι αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να επανακαταλάβουν την πόλη Τζάφνα από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, οι αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα στρατόπεδο στρατηγικής σημασίας στο Κιλαλί. Τις περασμένες ημέρες, οι Τίγρεις Ταμίλ κατέλαβαν ένα στρατόπεδο στη χερσόνησο Παλέ, αλλά και κομβικές οδικές αρτηρίες.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.