Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

(04/05/2000, 0955 GMT)

Δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο BBC
Η δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τον διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Παπαδήμος, μιλώντας στη Ελληνική Υπηρεσία του BBC, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις θετικές αξιολογήσεις της Κομισιόν και υπογράμμισε ότι οι συστάσεις της επιτροπής για συνέχιση των προσπάθειων με απώτερο στοχο την πλήρη σύγκλιση, είναι συμβατες με την πολιτική της κυβέρνησης.

Δηλώσεις Γκάμα για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου
Ακόμη και χωρίς την επίλυση του Κυπριακού θα προχωρήσει η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε στην Ελληνική Υπηρεσία του ΒΒC ο Ζάιμε Γκάμα, υπουργός εξωτερικών της Πορτογαλίας, η οποία έχει αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Κοινότητας. Ο κ. Γκάμα έκανε  επίσης σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν πρόκειται να προβεί σε αναγνώριση της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

Ενταση στη Σιέρρα Λεόνε για τους ομήρους του ΟΗΕ
Συνεχίζονται οι προσπάθειες στη Σιέρα Λεονε για την απελευθέρωση των σχεδόν πενήντα υπαλλήλων των Ηνωμένων Εθνών οι οποίοι κρατούνται όμηροι από αντάρτες. Ο γγ του διεθνούς οργανισμού Κόφι 'Ανναν είπε ότι ο ηγέτης του Ενωμένου Επαναστατικού Μετώπου Φοντέι Σάνκοχ ευθύνεται για τις πράξεις των οπαδών του οι οποίοι κατά την διάρκεια συγκρούσεων δολοφόνησαν άλλους επτά υπαλλήλους του οργανισμού.

Δεύτερη μέρα της δίκης για το Λόκερμπι
Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες της δεύτερης ημέρας  της δίκης των υπόπτων για την βομβιστική επίθεση κατά αεροσκάφους της Παν-Αμέρικαν το 1988 επάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, από την οποία βρήκαν το θάνατο και οι 270 επιβαίνοντες. Οι διαδικασίες σήμερα αναμένεται να επικεντρωθούν στις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων. Οι δύο Λίβυοι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Απελευθέρωση ομήρων στις Φιλιππίνες
Οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων χαρακτήρισαν επιτυχία την προσπάθειά τους να διασώσουν εικοσιεννέα Φιλιππινέζους ομήρους, στην πλειοψηφία τους παιδιά, τους οποίους είχαν απαγάγει μουσουλμάνοι αυτονομιστές αντάρτες. Οι αρχές λένει ότι απελευθέρωσαν δεκαπέντε άτομα, τέσσερα βρήκαν το θάνατο ενώ δέκα αγνοούνται. Στην ίδια χώρα δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για την τύχη εικοσιενός ατόμων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και δυτικοί τουρίστες, τα οποία απήγαγαν μουσουλμάνοι αντάρτες και στη συνέχεια μετέφεραν στο νησί Τζόλο.

Μαζική απεργία στη Γερμανία
Χιλιάδες εργαζόμενοι έλαβαν μέρος σε σειρά προειδοποιητικών απεργιών στη ολόκληρη τη Γερμανία, προκαλώντας χάος στα τοπικά συστήματα μεταφοράς. Εργαζόμενοι στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγειάς λαμβάνουν επίσης μέρος στις κινητοποιήσεις. Τα συνδικαλιστικά σωματεία ζητούν αύξηση των μισθών κατά πέντε τοις εκατό και εξομοίωση των αμοιβών σε Ανατολική και Δυτική Γερμανία. Η κυβέρνηση απάντησε προσφέροντας αύξησεις της τάξεως του 1%.

Δεκαεννέα νεκροί στην Αλγερία
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αλγερία τουλάχιστον δεκαεννέα άτομα βρήκαν το θάνατο κατά την διάρκεια επίθεσης σε λεωφορείο κοντά στην πόλη Χαντάνα, ογδόντα χιλιόμετρα νότια του Αλγερίου. Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια ισλαμιστών ανταρτών. Οι δράστες πυροβόλησαν και πυρπόλησαν το όχημα, ενώ όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν βρήκαν το θάνατο από μαχαιριές.

Δημοτικές εκλογές στο Λονδίνο
Οι κάτοικοι του Λονδίνου καλούνται σήμερα να εκλέξουν τον πρώτο στην ιστορία της πόλης, αιρετό δήμαρχο. Οι εκλογές αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα αφού από το αποτέλεσμα θα κριθεί η αξιοπιστία και η απήχηση του Εργατικού Κόμματοςκαι του πρωθυπουργού Τόνυ Μπλαιρ. Οι δημοσκοπήσεις φέρουν ως φαβορί το πρώην μέλος των Εργατικών και πλέον ανεξάρτητο υποψήφιο Κεν Λίβινγκστον.

Οι Ηνωμένες πολιτείες κατηγορούνται για ρατσισμό
Μαύροι υπάλληλοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών  κατέθεσαν μήνυση κατά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορώντας την για ρατσισμό. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες αρνούνται τις κατηγορίες λέγοντας ότι υπάρχουν πολλοί μαύροι Αμερικανοί σε ανώτατες θέσεις.

Νέα πτώση σημείωσε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης
Πτώση σημείωσαν για δεύτερη φορά αυτή την εβδομάδα οι μετοχές στη Νέα Υόρκη. Αίτια η πιθανολογούμενη δεύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα σε ενάμυσι μήνα. Ανώτατος αξιωματούχος του  υπουργείου Οικονομικών των Ην. Πολιτειών προειδοποιησε ότι η αμερικανική οικονομία δειχνει σημάδια "κοπωσης". Εν τω μεταξύ νέα πτώση έναντι σημείωσε η αξία του Ευρώ. Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα αξίζει πλέον λιγότερο από 89 σεντς.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.