Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Ο Κεν Λίβινγκστοουν, πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου
Ο Κεν Λίβινγκστοουν, πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου

(05/05/2000, 0730 GMT)

Πρώτος εκλεγμένος δήμαρχος του Λονδίνου ο Κεν Λίβινγκστοουν - Μεγάλη μείωση στα ποσοστά των Εργατικών
Στη θέση του πρώτου εκλεγμένου δημάρχου του Λονδίνου αναμένεται να αναδείξουν τον Κεν Λίβινγκστοουν τα αποτελέσματα των χθεσινών δημοτικών εκλογών. Ο Λίβιγκστοουν - γνωστός απο παλιά ως Κόκκινος Κεν λόγω των αριστερών του απόψεων - είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το Εργατικό Κόμμα όταν αποφάσισε να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος ενάντια στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος. Ο Φρανκ Ντόμπσον, ο οποίος είχε επιλεγεί απο το Εργατικό Κόμμα αναμένεται να λάβει την τρίτη θέση με τον υποψήφιο του Συντηρητικού Κόμματος,  Στιβ Νόρρις, να βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Το Εργατικό Κόμμα εξάλλου έχει χάσει μεγάλο ποσοστό των εδρών του στα τοπικά συμβούλια ολόκληρης της χώρας, τις περρισότερες απο τις οποίες κέρδισαν οι Συντηρητικοί.

Συνομιλίες προς επίλυση του αδιεξόδου στην Ιρλανδία
Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ και ο ιρλανδός ομόλογος του Μπέρτι Αχέρν επανέρχονται σήμερα σε συνομιλίες στο Μπέλφαστ σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο στην ειρηνευτική διαδικασία για τη Βόρειο Ιρλανδία. Ο κύριος Μπλέρ θα προσπαθήσει να πείσει τον ΙΡΑ να παραδώσει τα όπλα του, κάτι που θα είναι σημαντικό βήμα για την πολυκομματική διαχείρηση της εξουσίας στην επαρχία.

Ο Σεζέρ αναμένεται να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Τουρκίας
Ο ανώτατος δικαστικός Αχμέντ Σεζέρ αναμένεται να εκλεγεί σήμερα Πρόεδρος της Τουρκίας, κατά την τρίτη ψηφοφορία που πραγματοποιείται στο Κοινοβούλιο της χώρας. Στο δεύτερο γύρο που έγινε την περασμένη Δευτέρα, ο Σεζέρ είχε κερδίσει την υποστήριξη περισσοτέρων απο τους μισούς βουλευτές, αλλά δεν συγκέντρωσε τα απαραίτητα δύο τρίτα που απαιτούνταν για την άμεση εκλογή του. Για να εκλεγεί σήμερα, χρειάζεται απλή πλειοψηφία. Ο Αχμέντ Σεζέρ είναι οπαδός των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και η νίκη του αναμένεται να γίνει δεκτή με ικανοποίηση απο τη Δύση.

Ο ηλεκτρονικός ιός του έρωτα έχει προκαλέσει παγκόσμιο χάος
Μεταμφιεσμένος σε μορφή ηλεκτρονικής ερωτικής επιστολής είναι ο τελευταίος ιός που έχει πλήξει πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο και ήταν χθες η αιτία για να παραλύσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα πολλών εταιριών και μεγάλων οργανισμών. Μετά απο το ηλεκτρονικό χάος που δημιουργήθηκε, το αμερικανικό FBI ξεκίνησε έρευνες για να εντοπίσει τον εγκέφαλο πίσω απο τον ιό που εμφανίζεται ως ηλεκτρονικό μήνυμα με τον τίτλο ILOVEYOU - 'Σ'αγαπώ'. Ο ιός φαίνεται να έχει ξεκινήσει απο την πρωτεύουσα των Φιλλιπινών, Μανίλα.

Απορρίπτουν το αίτημα Ανάν για τη Σιέρα Λεόνε οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία απέρριψαν αίτημα του ΟΗΕ για την αποστολή στρατευμάτων στη Σιέρα Λεόνε, μετά απο τις εμπλοκές που σημειώθηκαν στη χώρα ανάμεσα σε στρατιώτες των Ηνωμένων Εθνων και τους αντάρτες. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν προσπαθεί να κερδίσει άμεση υποστήριξη για να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις στη Σιέρα Λεόνε, αλλά τόσο η Ουάσιγκτον όσο και το Λονδίνο λένε ότι θα προσφέρουν βοήθεια στη δύναμη που βρίσκεται ήδη στην αφρικανική χώρα. Οι αντάρτες κρατούν όμηρους περισσότερα απο 90 μέλη της δύναμης του ΟΗΕ.

Η Βραζιλία προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις καταλήψεις γης απο ακτήμονες
Η Βραζιλία ανακοίνωσε μέτρα για να εμποδίσει την κατάληψη περισσοτέρων κτημάτων και δημόσιων κτιρίων απο μέλη του κινήματος ακτημόνων της χώρας. Η κυβέρνηση είπε ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία θα δημιουργήσει νέο σώμα για να αντιμετωπίσει τις εν λόγω παράνομες δραστηριότητες όπως τις χαρακτηρίζει. Δήλωσε ακόμη ότι όσα κτήματα βρίσκονται υπο κατάληψη θα αποκλειστούν απο τα σχλέδια αναδιανομής της γης.

Βομβαρδίζει το Λίβανο το Ισραήλ
Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν και πάλι εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, μετά απο επιθέσεις που εξαπέλυσαν αντάρτες της οργάνωσης κατά της πόλης Κιριάτ Σιμόνα στο βόρειο Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 20 άτομα.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη επίθεση της Χεζμπολάχ στην περιοχή τον τελευταίο χρόνο.

Συμπληρωματικές εκλογές σήμερα στο Ιράν
Δεύτερος - συμπληρωματικός γύρος των βουλευτικών εκλογών πραγματοποιείται σήμερα στο Ιράν. Οι σημερινές εκλογές θα αναδείξουν 66 βουλευτές για αντίστοιχες έδρες που παραμένουν κενές μετά απο τις εκλογές του Φεβρουαρίου που ανέδειξαν νικητές τους μεταρρυθμιστές του Προέδρου Κχαταμί. Ο ανταποκριτής του BBC στο Ιράν μεταδίδει ότι χωρίς τις συμπληρωματικές αυτές έδρες, οι μεταρρυθμιστές δεν θα μπορέσουν να ασκήσουν πολιτική στο κοινοβούλιο, κάτι που επιθυμεί μερίδα των συντηρητικών.

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.