Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Αιματηρές συγκρούσεις στη Ραμάλα
Αιματηρές συγκρούσεις στη Ραμάλα

(15/05/2000, 18.00 GMT)

Αιματηρές συγκρούσεις Ισραηλινών - Παλαιστινίων στη Γκάζα και Δυτική Οχθη
Τουλάχιστον 4 άτομα σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων διαδηλωτών και Ισταηλινών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη και στη Γκάζα. Παλαιστίνιοι αστυνομικοί αντάλλαξαν πυροβολισμούς με Ισραηλινούς στρατιώτες στίς πόλεις Ραμάλα και Γενίν τη Δυτικής Οχθης. Οι συγκρούσεις άρχισαν καθώς Παλαιστίνιοι διαδηλωτές πραγματοποίησαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας  για την 52η επέτειο της ιδρυσης του κράτους του Ισραήλ.Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν ενώ ο σημαντικότερος παλαιστίνιος διαπραγματευτής υπέβαλε την παραίτησή του ισχυριζόμενος ότι οι διαπραγματεύσεις με την  ισραηλινή πλευρά έχουν παρεκλίνει από την ορθή τους πορεία.

Το Ισραήλ παραχωρεί δύο χωριά στους παλαιστινίους: εντονες εσωκυβερνητικές αντιδράσεις
Η ισραηλινή κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει δύο χωριά στις παριφές της Ιερουσαλήμ στους Παλαιστινίους . Τα χωριά Αμπουντίς και Αζαρία περιέρχονται στην παλαιστινιακή δίοικηση , μεταδίδει ο ανταποκριτής του Μπι Μπι Σι στη Μέση Ανατολή   Η απόφαση ελήφθη σε συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί και επικυρώθηκε σήμερα το απόγευμα απο την ισραηλινή βουλή. Εξι υπουργοί διεφώνησαν ανοικτά με την απόφαση.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης διαδηλώνουν στο Βελιγράδι
Χιλιάδες διαδηλωτές-υποστηρικτές της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν διαδήλωση στο κέντρο του Βελιγραδίου. Η διαδήλωση ξεκίνησε μισή ώρα αργότερα απ' ότι είχε προγραμματισθεί, σχετικά δε με τον αριθμό των διαδηλωτών ωρισμένοι υπολογισμοί μιλούν γιά 80 χιλιάδες άτομα. Σύνθημα της διαδήλωσης, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΒΒΣ στο Βελιγράδι είναι ' Σταματήστε την τρομοκρατία' και 'Ελεύθερες εκλογές'.

Απογωγέας κρατά 7 ομήρους σε νηπιαγωγείο στη Νορβηγία
Ενας οπλισμένος άνδρας που κρατούσε ομήρους 35 άτομα ανάμεσα τους παιδιά στη πόλη Χέλμελαντ στα νοτιο-δυτικά της χώρας απελευθέρωσε τους περισσότερους. Ο απαγωγέας είχε τηλεφωνήσει σε αστυνομικό τμήμα της πόλης και είπε ότι κρατά 25 παιδιά και δέκα μέλη του προσωπικού του νηπιαγωγείου. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πληροφορίες για τα κίνητρα του απαγωγέα ο οποίος εξακολουθεί να κρατά 7 άτομα.

Οι Πράσινοι προυδοποιούν τους Σοσιαλδημοκράτες
Στη Γερμανία το κόμμα των Πρασίνων που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό προειδοποίησε τους Σοσιαλδημοκράτες του καγκελαρίου Σρέντερ να σταματήσουν την προσέγγιση με το φιλελεύθερο κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών. Η προειδοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε καθώς οι Ελεύθεροι Δημοκράτες διπλασίασαν τους ψήφους τους αγγίζοντας το 10 % στις χθεσινές εκλογές στο κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας- Βεστφαλίας.
.
Οι αντάρτες απελευθέρωσαν 140 κυανόκρανους στη Σιέρρα Λεόνε
Οι αντάρτες του Επαναστατικού Ενωμένου Μετώπου απελευθέρωσαν  περίπου 140 από τους πεντακόσιους άνδρες της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης που κρατούσαν ως ομήρους. Οι όμηροι αφέθησαν ελεύθεροι σε περιοχή κοντά στα σύνορα με την Λιβερία, 14 δε εξ αυτών μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της εν λόγω χώρας την Μονρόβια. Αυτά ενώ η Βρετανία ενισχύει τις στρατιωτικές της μονάδες που ήδη βρίσκονται εκεί.

Τον Ιούνιο οι εκλογές στη Ζιμπάμπουε
Πληροφορίες απο τη Ζιμπάμπουε αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των γενικών εκλογών στη χώρα. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 24 και 25 Ιουνίου.Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας της βρετανικής Κοινοπολιτείας, Ντον ΜακΚίνον, έφθασε  στην Ζιμπάμπουε, και άρχισε διήμερες συνομιλίες με κυβερνητικούς παράγοντες και τον πρόεδρο της χώρας Ρόμπερτ Μουγκάμπε. Ο ανταποκριτής του BBC στην πρωτεύουσα Χαράρε λέει πως ο κύριος Μακ Κίνον αναμένεται να εκφράσει στους συνομιλητές του την ανησυχία του για το κλίμα πολιτικού εκφοβισμού που επικρατεί στην χώρα, ενόψει των προσεχών γενικών εκλογών, καθώς και για τις παράνομες καταλήψεις χιλίων διακοσίων και πλέον αγροκτημάτων που ανήκουν σε λευκούς,  από μαύρους παλαιμάχους - του αγώνα για την ανεξαρτησία.
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.