Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτές στο Βελιγράδι
Φωτιές άναψαν οι διαδηλωτές στο Βελιγράδι

(18/05/2000, 0600 GMT)

Θα συνεχισθούν οι διαδηλώσεις στη Σερβία, τονίζει ο Ζόραν Ντζίντζιτς
Ενας από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Σερβία, ο Ζόραν Ντζίντζιτς, δήλωσε πως το κίνημά του θα συνεχίσει την αντίσταση κατά της κατάληψης από την κυβέρνηση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών της αντιπολίτευσης. Η Συμμαχία για την Αλλαγή, είπε ο κ. Ντζίντζιτς, θα οργανώσει καθημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Βελιγράδι κι επίσης συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις. Νωρίτερα, είχε γίνει διαδήλωση στο Βελιγράδι, με τη συμμετοχή 20 χιλιάδων και πλέον ατόμων, κατά της διακοπής της λειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού Studio B.

Εμπάργκο όπλων σε Αθιοπία και Ερυθραία
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε ομόφωνα να επιβάλει εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Αιθιοπία και την Ερυθραία με στόχο ν'αποτραπεί η κλιμάκωση του πολέμου ανάμεσα στις δύο αυτές χώρες.

Επίδειξη δυνάμεως από τους Βρετανούς στη Σιέρα Λεόνε
Οι βρετανοί στρατιώτες που βρίσκονται στη Σιέρα Λεόνε έκαναν χθες επίδειξη δυνάμεως, τραυματίζοντας θανάσιμα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, 4 αντάρτες. Η Βρετανία κάλεσε τα Ηνωμένα Εθνη ν'αυξήσουν τη δύναμη των κυανοκράνων στη Σιέρα Λεόνε.

Την απομάκρυνση των αμερικανών στρατιωτών από το Κοσυφοπέδιο ζήτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ζήτησε ν'αποσυρθούν του χρόνου από το Κοσυφοπέδιο οι Αμερικανοί στρατιώτες που συμμετέχουν στην ειρηνευτική δύναμη, εάν οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι των ΗΠΑ δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όσον αφορά τη χορήγηση βοηθείας για την ανασυγκρότηση της περιοχής. (Μιλώντας πριν από την ψηφοφορία, η ΥπΕξ Μαντλίν Ολμπράιτ προειδοποίησε το Κογκρέσο πως μία τέτοια ενέργεια μπορεί να θεωρηθεί ως αδυναμία. )

Στις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη ο τρίτος γύρος των συνομιλιών για το Κυπριακό
Οπως ανακοίνωσε στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Φρεντ Εκαρντ, στις 5 Ιουλίου, στη Λοζάνη, παρουσία του  Κόφι Ανάν, θ'αρχίσει ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. .

Πανηγυρίζει η Τουρκία για τη νίκη της Γαλατά Σεράι
Χιλιάδες άτομα στην Τουρκία πανηγύριζαν τη νύχτα για τη νίκη, με 4-1 στα πέναλτι, της Γαλατασαράι επί της αγγλικής Αρσεναλ,  στον τελικό του κυπέλου της ΟΥΕΦΑ. Στο κέντρο πολλών πόλεων πανηγύριζαν οι φίλαθλοι, ρίχνοντας πυροτεχνήματα και χορεύοντας στους δρόμους. Δεν έγιναν επεισόδια κατά τη διάρκεια του αγώνα στην Κοπενχάγη, αλλά νωρίτερα η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει δακρυγόνα και ειδικά σκυλιά για να διαλύσει τις συγκρούσεις που γίνονταν ανάμεσα σε οπαδούς των αντίπαλων ομάδων. Πάνω από 40 άτομα συνελήφθησαν και τουλάχιστον 7 τρυματίσθηκαν, ορισμένοι απ'αυτούς σοβαρά.

Θα δικαστούν μετά από 37 χρόνια μέλη της Ku Klux Klan
Στις ΗΠΑ, παραδόθηκαν στις αρχές δύο πρώην μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης των λευκών Ku Klux Klan, τα οποία ενέχονται στη βομβιστική επίθεση που είχε γίνει πριν από 37 χρόνια εναντίον μιας εκκλησίας με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 4 μαύρα κορίτσια. Και οι δύο άνδρες, που είναι ηλικίας 60 περίπου ετών, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι σχεδόν από την αρχή αλλά δεν είχαν διωχθεί επειδή εκείνη την εποχή υπήρχαν φυλετικές προκαταλήψεις στις τάξεις της αστυνομίας και του δικαστικού σώματος στον αμερικανικό Νότο.
 
 
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.