Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC

Κλείδωμα της δραχμής προς το ευρώ προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κλείδωμα της δραχμής προς το ευρώ προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
(30/05/2000 1300 GMT)

"Κλείδωμα" της δραχμής προς το ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα το "κλείδωμα" της δραχμής προς το ευρώ, --στις 340,75 δραχμές για κάθε ευρώ. Αυτή η ισοτιμία θα ισχύσει την 1η Ιανουαρίου του 2001, όταν δηλαδή ενταχθεί πλέον και επισήμως η Ελλάδα στη ζώνη της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να επικυρωθεί από το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κορυφής στην Πορτογαλία.

Η τελευταία περιοδεία του Κλίντον στην Ευρώπη
Από την Πορτογαλία άρχισε την περιοδεία του στην Ευρώπη ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον. Πρόκειται, κατά τα φαινόμενα, για την τελευταία επίσημη επίσκεψη του κ. Κλίντον στην γηραιά ήπειρο. Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει συνομιλίες στην Πορτογαλία, τη Γερμανία, τη Ρωσία και την Ουκρανία, συνομιλίες που θα επικεντρωθούν σε θέματα αμύνης και συνεργασίας στον τομέα της ασφαλείας.

Σφαγή πενήντα Χριστιανών στην Ινδονησία
Η ινδονησιακή κυβέρνηση στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις στις Νήσες Μολούκους, μετά τη σφαγή τουλάχιστον πενήντα Χριστιανών χωρικών από φανατικούς μουσουλμάνους εξτρεμιστές. Περίπου χίλιοι ένοπλοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στα χωριά του νησιού Χαλμαχέρα, σκοτώνοντας τους κατοίκους και πυρπολώντας τα σπίτια τους. Μία παρόμοια επίθεση στην ίδια περιοχή, πριν από μία εβδομάδα, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τριάντα άτομα.

Χιλιάδες πρόσφυγες της Ερυθραίας καταφεύγουν στο Σουδάν
Χιλιάδες κάτοικοι της Ερυθραίας εξακολουθούν να καταφεύγουν στο γειτονικό Σουδάν, παρά τους ισχυρισμούς της Αιθιοπίας ότι απέσυρε τις δυνάμεις της από τις δυτικές περιοχές της Ερυθραίας. Η Αιθιοπία δήλωσε πως απεχώρησαν τα στρατεύματά της από τις περιοχές αυτές αφού, όπως εξήγησε, επετεύχθησαν οι στόχοι της.

Αποφάσεις για χορήγηση αμνηστείας στον ηγέτη των ανταρτών στα Φίτζι
Ο νέος στρατιωτικός ηγέτης των Νησιών Φίτζι, Φρανκ Μπαϊνιμαράμα διόρισε νέο πρωθυπουργό, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την πολιτική κρίση στη χώρα. Πρόκειται για τον Ρατού Επέλι Ναϊλατικάου, σύζυγο της υπουργού Τουρισμού, η οποία συμπεριλαμβάνεται στους τριάντα ομήρους που κρατούνται στο κτίριο του κοινοβουλίου από τον ηγέτη των ανταρτών Τζορτζ Σπέιτ. Νωρίτερα, ο αρχιπλοίαρχος Φρανκ Μπαϊνιμαράμα δήλωσε ότι θα χορηγήσει αμνηστεία στον ηγέτη των ανταρτών.

Περισσότεροι νεκροί στην Τσετσενία
Εννέα Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με πληροφορίες κατά την τελευταία επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στη νότια Τσετσενία. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, που μετέδωσε την είδηση, η ρωσική στρατιωτική διοίκηση στον βόρειο Καύκασο ανακοίνωσε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο σκοτώθηκαν εξήντα πέντε Τσετσένοι αντάρτες.

Εξελέγη ο νέος πρόεδρος της ιρανικής βουλής
Η Ιρανική Βουλή εξέλεξε νέο πρόεδρό της τον 63χρονο Ισλαμιστή κληρικό Μεχντί Καρουμπί, πολιτικό σύμμαχο του μεταρρυθμιστή προέδρου τη χώρας Μοχάμεντ Χαταμί. Ο ανταποκριτής του BBC στην Τεχεράνη αναφέρει πάντως ότι ο κ. Καρουμπί δεν ανήκει στην ριζοσπαστική πτέρυγα των μεταρρυθμιστών.

Αναλαμβάνουν και πάλι καθήκοντα οι υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης στη Βόρειο Ιρλανδία
Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν από σήμερα οι υπουργοί της τοπικής κυβέρνησης στην Βόρειο Ιρλανδία μετά την απόφαση της Βρετανικής κυβέρνησης να της παραχωρήσει εκ νέου τις εκτελεστικές εξουσίες. Η αυτόνομη διοίκηση, στην οποία συμμετέχουν Καθολικοί Εθνικιστές όπως η πολιτική πτέρυγα του ΙΡΑ Σίν Φέιν, αλλά και Προτεστάντες, όπως το κόμμα των Ενωτικών του Ολστερ είχε ανασταλεί το Φεβρουάριο, επειδή δεν είχε σημειωθεί πρόοδος στις διαδικασίες αφοπλισμού του ΙΡΑ.
 

© BBC
Real Audio

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.